desery na zimno - 3823 przepisów (strona:201/255)

ciasto anielskie 419

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); potrzebujemy 3 biszkopty składniki na 1 ciasto biszkoptowe: 60 g mąki orkiszowej 25 g maki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka 1 szczypta

Domowy Smak Jedzenia
Odwracane ciasto ananasowe 181

Ananasy w karmelowym syropie i delikatne, wilgotne ciasto. Odwracane ciasto ananasowe to amerykański klasyk. Owoce układa się na karmelu i zalewa ciastem – gotowy placek odwraca

Poezja smaku
Pączki królewskie z lukrem 278

Wielkimi krokami zbliżamy się do Tłustego Czwartku, więc czas ruszyć z słodkimi wypiekami. Na pierwszy smak poszły pulchne pączki z konfiturą. Wy też wolicie pączki od

ChilliJemy
Szarlotka sypana 184

Już kilka dni wcześniej na instagramie opublikowałem zdjęcie ze znalezionym w szafie zeszytem z przepisami mojej babci. Mówią, że przepisy, które są w zeszytach babć są

Kuchnia Łukasza
Pieczone jabłka na cztery sposoby. 150

Jak to pieczone na cztery sposoby, skoro w jednym naczyniu?! ;) No cóż, sposób pieczenia jest jeden, ale nadzienie w każdym jabłku jest inne! :) A gdybym miał

zadanie-gotowanie
Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki 120

galaretka wybuchowy smak owoców granatu dołożyła. Całość pianką została otulona, która z nektaru z czarnej porzeczki została zrobiona. Słodycz została czekoladą zastąpiona, a warstwa jagodowa syropem z agawy osłodzona. Deser lekki, kolorowy, łącząc różne smaki stał się wyjątkowy. Może trochę dla cierpliwych w przygotowaniu, ale warty jest w późniejszym degustowaniu. Można sobie ułatwić to zadanie, gdy moja wersja w pucharkach(...)podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce.  Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego

Moniki Smakołyki
Sernik "Zielone jabłuszko" 184

Dni upływają szalenie szybko i jakby nie patrzeć lada moment połowa stycznia. Tyle co witaliśmy Nowy Rok, a tu już prawie wiosna depcze nam po piętach

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto chatka Puchatka 260

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy 189

szybciej się zagoi i zabije bakteriepomaga przy bólach zębówzwalcza opryszczkęzmniejsza obrzęki skórypomaga przy wrzodach, kamieniach nerkowych, bolesnych i nieregularnych miesiączkach, osteoporozie,astmie, niedoborach witaminmożesz na jego bazie piec najlepsze desery!zwalcza prostatę i podnosi poziom testosteronuzawiera antyutleniacze, dzięki czemu ma antyrakowe właściwościpomaga w leczeniu reumatyzmusmaruj nim zakatarzone wnętrze nosapomaga przy infekcjach gardła, chrypce, kaszluleczy grzybicę okolic intymnychOLEJ KOKOSOWY W KOSMETYCEwyrzuć(...)trzymają...  Może warto byłoby się nad tym zastanowić i w Nowym Roku zmienić nieco swoją dietę. Jeśli chcecie kupić olej kokosowy, pamiętajcie, że musi być TŁOCZONY NA ZIMNO i NIERAFINOWANY, taki jest najzdrowszy. Przy wyborze kokosa potrząśnij nim lekko, by przekonać się, czy w środku jest jeszcze mleczko- wysuszone jądro koksa jest niejadalne. Olej kokosowy na dobre

Gotowanie to kochanie
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 147

mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby

Book of spells
Pieczona owsianka z masłem orzechowym, figami i bananem 125

O tej porze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają  odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu

Moja smaczna kuchnia
Lekka piankowo-biszkoptowa przyjemność;) 147

Za placek zabrałam się wczoraj, odstał noc w lodówce i dziś jest gotowy, trochę było z nim przygód , nieszczelnie owinęłam tortownicę folią

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 259

   Dla wszystkich wielbicieli brownie, proponuję jego zdrowszą wersję, na bazie mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Mąki można dowolnie zmieniać, chodzi o zachowanie ich

Smaczne Zdrowe
Tarta Snickers na zimno 105

Wersji na ciasto Snickers z orzeszkami ziemnymi jest multum. A takie w formie tarty jest najprostsze i najpyszniejsze, a w dodatku nie wymaga ani pieczenia ani

Lamarida.pl
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 237

mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby

Book of spells
Ciasto MONTE 628

Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli(...)podgrzewamy chwilę, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i dokładnie połączy z kremówką. Odkładamy do ostudzenia. Jeżeli nam się spieszy, możemy wstawić garnek do lodówki. Gdy masa będzie zimna i zacznie gęstnieć, miksujemy ją, aż zmieni kolor na jaśniejszy brązowy. Wtedy przekładamy trufle na krem mleczny. Posypujemy migdałami i wstawiamy ciacho do lodówki. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania