desery na zimno - 3823 przepisów (strona:204/255)

Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki 101

galaretka wybuchowy smak owoców granatu dołożyła. Całość pianką została otulona, która z nektaru z czarnej porzeczki została zrobiona. Słodycz została czekoladą zastąpiona, a warstwa jagodowa syropem z agawy osłodzona. Deser lekki, kolorowy, łącząc różne smaki stał się wyjątkowy. Może trochę dla cierpliwych w przygotowaniu, ale warty jest w późniejszym degustowaniu. Można sobie ułatwić to zadanie, gdy moja wersja w pucharkach(...)podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce.  Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego

Moniki Smakołyki
Sernik "Zielone jabłuszko" 162

Dni upływają szalenie szybko i jakby nie patrzeć lada moment połowa stycznia. Tyle co witaliśmy Nowy Rok, a tu już prawie wiosna depcze nam po piętach

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto chatka Puchatka 241

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy 175

szybciej się zagoi i zabije bakteriepomaga przy bólach zębówzwalcza opryszczkęzmniejsza obrzęki skórypomaga przy wrzodach, kamieniach nerkowych, bolesnych i nieregularnych miesiączkach, osteoporozie,astmie, niedoborach witaminmożesz na jego bazie piec najlepsze desery!zwalcza prostatę i podnosi poziom testosteronuzawiera antyutleniacze, dzięki czemu ma antyrakowe właściwościpomaga w leczeniu reumatyzmusmaruj nim zakatarzone wnętrze nosapomaga przy infekcjach gardła, chrypce, kaszluleczy grzybicę okolic intymnychOLEJ KOKOSOWY W KOSMETYCEwyrzuć(...)trzymają...  Może warto byłoby się nad tym zastanowić i w Nowym Roku zmienić nieco swoją dietę. Jeśli chcecie kupić olej kokosowy, pamiętajcie, że musi być TŁOCZONY NA ZIMNO i NIERAFINOWANY, taki jest najzdrowszy. Przy wyborze kokosa potrząśnij nim lekko, by przekonać się, czy w środku jest jeszcze mleczko- wysuszone jądro koksa jest niejadalne. Olej kokosowy na dobre

Gotowanie to kochanie
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 124

mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby

Book of spells
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 124

mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby

Book of spells
Pieczona owsianka z masłem orzechowym, figami i bananem 106

O tej porze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają  odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu

Moja smaczna kuchnia
Lekka piankowo-biszkoptowa przyjemność;) 133

Za placek zabrałam się wczoraj, odstał noc w lodówce i dziś jest gotowy, trochę było z nim przygód , nieszczelnie owinęłam tortownicę folią

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 241

   Dla wszystkich wielbicieli brownie, proponuję jego zdrowszą wersję, na bazie mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Mąki można dowolnie zmieniać, chodzi o zachowanie ich

Smaczne Zdrowe
Tarta Snickers na zimno 89

Wersji na ciasto Snickers z orzeszkami ziemnymi jest multum. A takie w formie tarty jest najprostsze i najpyszniejsze, a w dodatku nie wymaga ani pieczenia ani

Lamarida.pl
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 199

mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby

Book of spells
Ciasto MONTE 609

Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli(...)podgrzewamy chwilę, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i dokładnie połączy z kremówką. Odkładamy do ostudzenia. Jeżeli nam się spieszy, możemy wstawić garnek do lodówki. Gdy masa będzie zimna i zacznie gęstnieć, miksujemy ją, aż zmieni kolor na jaśniejszy brązowy. Wtedy przekładamy trufle na krem mleczny. Posypujemy migdałami i wstawiamy ciacho do lodówki. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna

Relaxtime
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 154

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Kruche ciasto jabłkowe 646

jego upieczeniu bajecznie. Te zapachy skłoniły mnie do tego, aby spróbować jeszcze ciepły kawałek. Mmmm coś pysznego. Jak się okazuje, ciasto jest pyszne i na ciepło i na zimno. Wydaje mi się, że ilość jabłek jest wystarczająca, ale jeżeli chcecie, to możecie dodać ich więcej. Sam przepis na ciasto tworzyłam przez trzy dni :-) W pierwszy postanowiłam, że upiekę ciekawe ciasto(...)przypiecze. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Uwagi: Ciasto smakuje również rewelacyjnie na ciepło. Jeżeli postanowicie je podawać jeszcze ciepłe, to nie zapomnijcie o gałce waniliowych lodów, która doda całości deseru charakteru. Bo każde zdjęcie ma swoją historię... Zazwyczaj publikując przepis zamieszczam tylko same zdjęcia potrawy, nigdy otoczenia i tego, co się działo w czasie sesji. Teraz chcę to zmienić

Passions hobbies life
Slow food w górach – Villa Greta i przepisy z puszystym serkiem 219

Podczas drugiego śniadania mieliśmy okazję porozmawiać o slow life. Okazało się, że on też zaczynał od pracy w korporacji! Czasami droga do spełniania marzeń jest kręta. Spróbowaliśmy wędzonego na zimno pstrąga z pobliskiej hodowli i serków, które David planował wykorzystać do przepisów. Almette z chrzanem idealnie pasowało do ryby. Pasta z pstrąga na serku jest zdrowsza, niż ta na majonezie(...)porcji wlewamy po łyżce oleju rzepakowego i mieszamy. Następnie na wierzch kładziemy: kilka smażonych grzybów, łyżkę serka Almette z ziołami, 2 łyżki startego buraka i trochę chipsów z jarmużu. Deser, jaki pokazał nam David, okazał się nie tylko zdrowy i przepyszny, ale także “dziecinnie” prosty do przygotowania. Udowodniły to dzieciaki! Razem ze mną z Davidem gotowała znana

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania