mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby
Book of spellsmieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby
Book of spellsO tej porze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu
Moja smaczna kuchniaZa placek zabrałam się wczoraj, odstał noc w lodówce i dziś jest gotowy, trochę było z nim przygód , nieszczelnie owinęłam tortownicę folią
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDla wszystkich wielbicieli brownie, proponuję jego zdrowszą wersję, na bazie mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Mąki można dowolnie zmieniać, chodzi o zachowanie ich
Smaczne ZdroweWersji na ciasto Snickers z orzeszkami ziemnymi jest multum. A takie w formie tarty jest najprostsze i najpyszniejsze, a w dodatku nie wymaga ani pieczenia ani
Lamarida.plmieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe(...)się połączy wstawiam z powrotem garnek na mały ogień i podgrzewam, cały czas mieszając aż zacznie delikatnie bulgotać. 8 Budyń można serwować na ciepło po lekkim przestudzeniu lub na zimno, z dodatkiem świeżych owoców, konfitury, wiórków czekoladowych lub sam, bez dodatków. 9 Smacznego! 10 Wskazówki Jeśli podaję budyń na zimno to podczas studzenia mieszam go od czasu do czasu, żeby
Book of spellsCiasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli(...)podgrzewamy chwilę, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i dokładnie połączy z kremówką. Odkładamy do ostudzenia. Jeżeli nam się spieszy, możemy wstawić garnek do lodówki. Gdy masa będzie zimna i zacznie gęstnieć, miksujemy ją, aż zmieni kolor na jaśniejszy brązowy. Wtedy przekładamy trufle na krem mleczny. Posypujemy migdałami i wstawiamy ciacho do lodówki. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna
Relaxtimemojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam
moj przepis najego upieczeniu bajecznie. Te zapachy skłoniły mnie do tego, aby spróbować jeszcze ciepły kawałek. Mmmm coś pysznego. Jak się okazuje, ciasto jest pyszne i na ciepło i na zimno. Wydaje mi się, że ilość jabłek jest wystarczająca, ale jeżeli chcecie, to możecie dodać ich więcej. Sam przepis na ciasto tworzyłam przez trzy dni :-) W pierwszy postanowiłam, że upiekę ciekawe ciasto(...)przypiecze. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Uwagi: Ciasto smakuje również rewelacyjnie na ciepło. Jeżeli postanowicie je podawać jeszcze ciepłe, to nie zapomnijcie o gałce waniliowych lodów, która doda całości deseru charakteru. Bo każde zdjęcie ma swoją historię... Zazwyczaj publikując przepis zamieszczam tylko same zdjęcia potrawy, nigdy otoczenia i tego, co się działo w czasie sesji. Teraz chcę to zmienić
Passions hobbies lifePodczas drugiego śniadania mieliśmy okazję porozmawiać o slow life. Okazało się, że on też zaczynał od pracy w korporacji! Czasami droga do spełniania marzeń jest kręta. Spróbowaliśmy wędzonego na zimno pstrąga z pobliskiej hodowli i serków, które David planował wykorzystać do przepisów. Almette z chrzanem idealnie pasowało do ryby. Pasta z pstrąga na serku jest zdrowsza, niż ta na majonezie(...)porcji wlewamy po łyżce oleju rzepakowego i mieszamy. Następnie na wierzch kładziemy: kilka smażonych grzybów, łyżkę serka Almette z ziołami, 2 łyżki startego buraka i trochę chipsów z jarmużu. Deser, jaki pokazał nam David, okazał się nie tylko zdrowy i przepyszny, ale także “dziecinnie” prosty do przygotowania. Udowodniły to dzieciaki! Razem ze mną z Davidem gotowała znana
Poezja smakuMoimi ulubionymi słodkimi wypiekami bezsprzecznie są cista z owocami, a wśród nich pierwsze miejsce zajmuje szarlotka, której poświęcę dzisiejszy wpis :D Składniki:Ciasto: 3 szklanki mąki
Taste Of My Daysyropie Eterno . Uwielbiam ten słoiczek i nic na to nie poradzę :) Czy jest trudny do wykonania? Wcale! Żółta warstwa to advocat, mój autorski pomysł sprzed miesiąca. Składniki na ten deser zwykle zawsze posiadacie we własnej kuchni, sprawdźcie koniecznie ;) Kawa jaką użyłam to kawa mielona Cafe Liegeois "MANO MANO" . Nie jest kwaśna, ma wysoką moc, gęstość i niesamowity aromat. Jest(...)rozpuściłam i wlałam do ciepłego mleka ze śmietanką. Rondelek wstawiłam do miski z lodowatą wodą i tak studziłam, co jakiś czas mieszając. Kiedy moja oszukana Panna Cotta była już zimna porozlewałam ją do foremek na warstwę advocatową. Foremki wypełniłam już po same brzegi. Po około dwóch godzinach każdą foremkę zanurzyłam we wrzącej wodzie, odwróciłam do góry dnem i delikatnie wyjęłam
Blondynka GotujeWróciłam! Po naprawdę ciężkich dwóch tygodniach, które spędziłam z nosem w notatkach, w międzyczasie zaś udoskonalałam przepisy na egzamin (którymi podzielę się z Wami wkrótce, bo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeAustrii. Jego historia jest dość ciekawa, bowiem w XIX wieku na dworze księcia Metternicha, pod nieobecność szefa kuchni młody czeladnik (zaledwie 16-o letni) podjął się zadania stworzenia nowego deseru dla bardzo wymagającego księcia i jego gości. Tort, który przygotował Franz Sacher tak się spodobał, że stał się głównym przysmakiem Metternicha. Syn Franza - Eduard Sacher - wybudował hotel "Sacher", w którym(...)czasie dodajemy drobno pokrojone masło. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Miskę z polewą wstawiamy do zimnej wody albo ( jeśli nie ma ostrych mrozów, jednak jest zimno) wystawiamy za okno lub na balkon i co jakiś czas mieszamy. Musimy uważać żeby nie zamarzła. DODATKOWO: 400 g dżemu morelowego (ja użyłam teraz brzoskwiniowego i też jest pycha :) Można jakieś czekoladowe ozdoby z białej
Jedzeniomania