desery na zimno - 3823 przepisów (strona:196/255)

Naleśniki 181

Sobota to najlepszy dzień na smażenie naleśników. Mamy więcej czasu, można zrobić większą ilość i będzie obiad na niedzielę. Każdy ma swój ulubiony przepis na naleśniki

Moja smaczna kuchnia
Pączki tradycyjne 157

          Za dwa dni Tłusty Czwartek, bez pączków się nie obejdzie :) Każdy pewnie ma swój ulubiony, sprawdzony przepis. Ja podaję swój, który

Maślane ciasteczko
Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany 150

solidnie odcisnąć i macie swoje masełko no i maślankę. To jeden z pyszniejszych napojów w takim wydaniu. Nie przypomina nic a nic maślanki kupowanej w sklepie. Smakuje wybornie, szczególnie zimna w gorący dzień, zawiera również mini grudeczki masła. Jeśli planujecie zrobić masło, możecie użyć śmietany kremówki lub śmietany zebranej z mleka nastawionego na zsiadłe. Mleka oczywiście wiejskiego, takiego mega tłustego(...)Formujemy osełkę a maślankę wypijamy. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/domowe-maslo-czyli-co-zrobic-zamiast-bitej-smietany/ MieszamWGarnku Artykuł Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tarta rabarbarowo jabłkowa z bardzo czekoladową pianką 99

przepis na tartę rabarbarowo jabłkową z bardzo czekoladową pianką. Ciasto jest delikatne, nie za słodkie, lekko kwaskowate z nutką gorzkiej czekolady. Mam też inne pomysły na desery z wykorzystaniem rabarbaru, ale o tym innym razem. składniki na ciasto: 250 g mąki 65 g drobnego cukru szczypta soli 2/3 kostki masła 1 jajko 2 łyżki śmietany kremówki Wsyp mąkę,cukier, sól(...)przekładamy na rabarbarowe nadzienie i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C 30 minut, a następnie  w 160 stopniach C 10 min. Podajemy na ciepło lub na zimno. Tartę przechowujemy w lodówce

noteskulinarnyfiga
Na kalarepkę marsz! ZAPIEKANE KALAREPKI FASZEROWANE. 164

Piękny poranek. Ptaszki ćwierkają, wietrzyk powiewa. Na oścież pootwierane wszystkiemożliwe okna, a mnie i tak parno, duszno, gorąco! i to już od samego świtu, była bowiempiąta

W kuchni Karmel-itki
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 186

dawnych czasów. Posiada też dobre zaplecze gastronomiczne – w tym restaurację hotelową, którą to ostatnio odwiedziliśmy. Trochę rozczarowuje ona wystrojem  nie nawiązującym do atmosfery tego miejsca i otoczenia Jest zimno – bankietowy a nie biesiadny, jakby można było oczekiwać w okolicach zamku. Jeśli jednak wybierzecie miejsca pod wystawionymi na zewnątrz parasolami będziecie mogli napawać się wspaniałymi widokami zamczyska, ładnie zagospodarowanego terenu(...)zgodnie oceniliśmy bardzo wysoko. Na pewno wybierzemy się tu na kolejną degustację. Nieco gorzej wypadła obsługa, przy której odnosiliśmy wrażenie, że moglibyśmy sobie już pójść. Zwłaszcza, kiedy pytana o deser kelnerka skierowała nas do sąsiedniej kawiarni. No, ale może była ona po prostu zmęczona po długim i pracowitym dniu. Ogólnie z czystym sumieniem polecić możemy Zamek w Gniewie, z jego

Smaki Ewy
Racuchy z jabłkami 163

Drożdżowe racuchy z jabłkami Moim kolejnym przepisem z jabłuszkami są racuszki drożdżowe, pomysł przyszedł bardzo szybko, kiedy z 10 jabłek które miałam 8 zużyłam do 

Mój pomysł na
Brak tytułu 155

lody nigdy nie jest za zimno...     Wszak pogoda nas nie rozpieszcza. Dziś u mnie zasypało śniegiem, wiatr wieje  - zimno !!! Z a pewne każdy ma juz dosć tej pogody i marzy o słoneczku. Ech... tęsk nimy za latem - prawda? A lato to lody :) Ja lody jem okrągły rok, nie tylko gdy jest ciepło. Czasem le ż ę przed(...)Dodać do lekko juz zmro ż onej masy. Wstawić do zamrażarki na kolejną godzinę, po godzinie wyjąć i zamieszać. Czynność powtarzać jeszcze 2 razy.   Polecam !   Smaczny owocowy deser :)        Zapraszam do zapoznania się z ofertą produktów Alpro - tutaj

kolorowotorcikowo
Placki na kefirze z jabłkami 118

Dobrze komponują się również z truskawkowym sosikiem, dżemem czy cukrem pudrem. Jak dla mnie placki na takie upały to danie idealne. Szybkie do zrobienia, dobrze smakuje na ciepło i zimno. Czyli placki mogę usmażyć w swojej porze obiadowej dla mnie i córeczki, a mąż spałaszuje je po powrocie z pracy. W robieniu placków nie ma też zbyt dużej filozofii(...)nadmiar tłuszczu. Wcinamy same, z cukrem pudrem, dżemem czy na co nas najdzie ochota Artykuł Placki na kefirze z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Czekoladowy budyń jaglany 126

Bardzo lubię kaszę jaglaną na słodko. Ostatnio jem ją często w formie budyniu - na śniadanie, na deser lub nawet na kolację. Najczęściej w wersji czekoladowej - w końcu uwielbiam wszystko co ma w sobie kakao. Od pewnego czasu szukałam idealnej, budyniowej konsystencji - zwykle wychodziła mi zbyt gęsta i choć budyń był pyszny to jednak nie było to. W końcu mi się(...)gładkiej konsystencji należy miksować dość długo (choć zależy to od jakości i mocy blendera) - najlepiej około 3-5 minut. Przełożyć do miseczki lub słoiczka. Budyń bardzo dobrze smakuje na zimno, schłodzony w lodówce. Podawać na samo albo z ulubionymi dodatkami

Healthy food explorer
Tort czekoladowy i maliny 239

jestem, ze ciagle chce czegos nowego. Tak bylo i tym razem. Przed paru laty moj Maz wyslany po zakupy spozywcze wrocil do domu z mala broszurka o ciastach i deserach czekoladowych. Wsrod 10 przepisow wypatrzylam kilka godnych sprobowania i zupelnie nie wiem dlaczego przypomnialam sobie o tej ksiazeczce wlasnie teraz.Na warsztat poszlo ciasto czekoladowe z kremem pomaranczowym. Od poczatku mialam(...)nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Po wystudzeniu biszkopt przecinamy na dwie czesci.Kremowke podgrzewamy wraz z polamana na kawalki czekolada. Gdy czekolada sie rozpusci odstawiamy smietane do schlodzenia. Zimna smietane ubijamy mikserem, w polowie ubijania dodajemy miekkie maslo i ubijamy jeszcze przez chwile. Na koncu dodajemy amaretto. Mieszamy.Jeden blat biszkoptu ukladamy na platerze i spinamy obrecza tortownicy. Na ciasto

Przysmaki Karolki
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 196

Produkt w 100% bezglutenowy):Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki."Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak. - Słonecznik, dzięki zawartości witaminy E i cynku, dba o zdrowie skóry, paznokci i włosów. Sezam to bogate źródło m.in. wapnia, magnezu(...)ziarenka - aromatyczne przyprawy zawarte w mieszance wzmacniają i smak i aromat. Odrobina "chrupości" co jakiś czas to genialna niespodzianka. Bananowiec jest idealny zarówno na gorąco jak i na zimno. W pierwszy i na drugi dzień (gdy jakimś cudem zostanie). Dłuższego żywota mu nie przepowiadamy. Jak widać wyszły nam smakowite "ślimaczki" - każdy kawałeczek chlebka ma inne (ale zawsze równie

Wypisz Wymaluj
Pudding ryżowy z kardamonem i grillowanymi brzoskwiniami 117

mleku obok kaszy manny to jeden z moich ulubionych deserów z dzieciństwa. W domu zwykle był podawany z babcinymi konfiturami i smakował dobrze jak nic innego. Najlepszy był oczywiśce ten gotowany na słodkiej śmietance; gęsty, kremowy i pyszny! Ten przepis na pudding to taka podrasowana przeze mnie wersja. Przygotowuję go najczęściej z ryżu arborio (tego, co wykorzystujemy do włoskiego risotto(...)strony przez kilka minut. Do ryżu wlej pozostałe mleko kokosowe i wymieszaj. Przełóż do szklanek i podawaj z połówkami brzoskwiń. Pudding możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno

Food Square
Pudding daktylowy z sosem krówkowym 108

Pudding daktylowy z sosem krówkowym to pyszny i rozgrzewający deser na zimowe, mroźne dni. Pudding pieczony wraz z parą wodną ma zupełnie inną konsystencję od tradycyjnych ciast. Jest mazisty i niesamowicie wilgotny. Dzięki sporej ilości daktyli jest słodki i karmelowy w smaku. Szczególnie smaczny jest podany na gorąco! Pudding daktylowy z sosem krówkowym: 200 g suszonych daktyli Bakalland 2/3 szklanki(...)mleko wlewamy budyń i gotujemy ok. 1-2 minuty energicznie mieszając. Puddingi wyjmujemy za pomocą rękawic z blaszki wypełnionej wodą i wyjmujemy na talerzyki. Podajemy na ciepło lub na zimno, polane gorącym sosem. Post Pudding daktylowy z sosem krówkowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Quiche ze szpinakiem 188

pieczesz. No właśnie do tego zmierzam. Wracam! Ale nie tak na niby. Wracam z nową dawką, mam nadzieję, ciekawych przepisów, które pozostają oczywiście w klimacie prostych ale smacznych łatwych deserów i uwaga fajnych wytrawnych dań - jak to dzisiejsze. Moja Kochana Chrzestna poczęstowała nas kiedyś przepysznym kiszem, który muszę przyznać szczerze, spróbowałam wtedy pierwszy raz w życiu, ale jak możecie(...)feta, pestki słonecznika oraz jajka i przyprawy. Wymieszaj i wyłóż na upieczony spód. Piecz w 180 stopniach C. przez kolejne 25 minut. Podawaj na ciepło  lub na zimno  posypane startym serem . Smacznego

Słodkie Przyjemności