zdecydowanie mój faworyt wśród kasz. Po prostu ją uwielbiam i doceniam za wszechstronność zastosowania, walory smakowe i zdrowotne właściwości. Smakuje mi na słodko, na wytrawnie, w daniach głównych, deserach czy sałatkach. No po prostu lubię ją bardzo:) Dzisiejsza sałatka to na pewno ciekawa propozycja dla wszystkich jaglanoholików;) jest smaczna i sycąca:) Bazę stanowi oczywiście kasza jaglana, a dodatki takie(...)zwiększamy, aż do zagotowania i przygotowujemy kolejne jajka. Majonez i ketchup łączymy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Polewamy kaszę (pamiętajmy, że kasza musi już być zimna). Kaszę rozkładamy na talerze. Na każdym rozkładamy kiełki, kilka plasterków boczku i jajko w koszulce
Smaki Na Talerzuskładniki na cisto: 220 g maki 4 łyżki cukru pudru 125 g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Na stolnicy siekamy mąkę z
Domowy Smak JedzeniaWtorek. Inny niż wszystkie. Spanie długo, jak najdłużej. Wychynęłam spod kołdry dopiero, kiedy Ptysia stanowczo usiadła mi na brzuchu i zaczęłam wiercić dziurę niecierpliwym wzrokiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLeje u nas od tygodnia, nic tylko płakać razem z tym deszczem. Heh, przypomina się jeden sms od jakiegoś mojego ex, bo był tak tandetny
greenscarfSkładniki: (na 8 porcji) na biszkopt: - 2 jajka (ok. 120 g), - ¼ szklanki cukru ok. (50 g) - 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 40 g), - 2
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachOstatnio niemal do każdego deseru czy śniadania dodaję wiórki kokosowe. Bardzo lubię np. serek capri polany miodem i posypany obficie wiórkami kokosowymi. Często jem truskawki z jogurtem, miodem i wiórkami kokosowymi. Czy lubicie połączenie truskawek z kokosem? A gdyby jeszcze do tego dodać egzotyczny smak w postaci limonki? Brzmi smacznie, prawda? Zgadza się, to świetnie trio smakowe! Dzisiaj przygotowałam(...)minut. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i skórką otartą z limonki. Podajemy z jogurtem wymieszanym ze skórką otartą z limonki. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchnianich to „ Vuelve Carolina ” posiadająca oznaczenie „widelców” Michelin, a druga to wspomniane powyżej „ EL POBLET „. Brzmi chaotycznie, jednak obie kuchnie – ciepła i zimna, są świetnie zorganizowane. Dania serwowane tam trzymają najwyższy poziomie, z którym w Polsce do tej pory się nie spotkałem. W dniach 2-4 maja w Madrycie odbyła się kolacja, gdzie(...)główne. Mocno zdziwił mnie fakt, że na miejscu dysponowaliśmy czymś w rodzaju „podgrzewanej szafy”. Mimo braku pełnego wyposażenia dania wyszły perfekcyjnie. Nie mieliśmy chwili wytchnienia- czas na deser! Jak przy każdym daniu, cała załoga ręce na pokład i do roboty. Po wydaniu kolacji, właściciel podziękował nam za dobrze wykonana pracę. Powiedział, że wszystko wyszło zgodnie z jego oczekiwaniami
Gotuj po hiszpańskuZainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z orzechów laskowych zaskoczy Wasze podniebienia i sprawi, że odkryjecie nowy wymiar kwaśnych, różowych łodyg. W składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie! RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM(...)się zarumieni na brązowo. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut. W tym czasie wymieszać jogurt naturalny ze skórką cytrynową. Porcje rabarbaru podawać na ciepło z cytrynowym jogurtem, choć na zimno smakuje równie dobrze. Takie śniadanie to prawdziwa uczta zarówno dla oka jak i podniebienia. Polecam Wam serdecznie i życzę, żebyście dobrze spędzili nie tylko dzisiejszy poranek, ale i cały weekend
DietologWielu z nas na drugie śniadanie wybiera drożdżówki, które kupuje w piekarni lub pobliskim markecie. Warto jednak od czasu do czasu, samemu przygotować sobie taką przekąskę
Kuchnia od dwojgaNasiona szałwii hiszpańskiej zachwycają mnie za każdym razem. Z czym bym ich nie wymieszała (koktajle, mleko i inne) zawsze wychodzi smaczne danie, które znika w
Szybko Tanio Smaczniesól – 0,27g Informacje dodatkowe: bcaa + superfoods, 25 g białka w porcji, składniki jakości Premium, wolne od sztucznych dodatków, najwyższej jakości białko grochu i białko konopi tłoczone na zimno. Sklep: silaroslin.pl Cena: 149,95 zł Nasza opinia Wygląd: Te białka roślinne są dostępne tylko w 1kg opakowaniach. W środku znajduje się proszek bez żadnych grudek oraz plastikowa miarka odmierzająca jedną(...)serwatkowe ale ze względu na fakt, że musimy ograniczać produkty mleczne, roślinne białka świetnie dopełniają nam codzienny jadłospis i porcje białka. Te dwa nowe smaki z przyjemnością wykorzystamy do deserów i ciast, które szczególnie pysznie wchodzą po treningu. Proszki rozrobiłyśmy w małej ilości wody aby pokazać ich gęstość Ocena: 6 pand
Candy PandasZdrowa kasza jaglana, to idealny składnik pożywnego śniadania czy lekkiego dania, które możemy potraktować jako przekąskę, czy w wersji na słodko, jako deser. Do tego nieco smacznych owoców i, żeby nasz posiłek był kompletny i zbilansowany, porcja zdrowych zbóż i suszonych owoców, czyli musli. To idealna propozycja na jesienne chłody i szarugi, które mamy właśnie za oknem. Gdy nastaje jesień(...)kolorowe danie jest proste w przygotowaniu, może więc zachęcicie dzieci, żeby przygotowały je razem z Wami? Nasz jesienny budyń jaglany z porzeczkami i musli możemy jeść zarówno na zimno, tak jak jest to podane w przepisie, jak i na ciepło. Wtedy zaraz po ugotowaniu budyniu przekładamy go do pucharków czy miseczek i polewamy ciepłym musem. Smacznego! Jesienny budyń jaglany
Kulinarne przygody GatityKolejny prosty i niezwykle smaczny pomysł na deser, który przypadnie do gustu zwłaszcza wielbicielom krówek (cukierków). Krówkowy pudding ryżowy, to pucharek pełen delikatnej słodyczy, który zaspokaja „zachciewajkę” na coś słodkiego, jednocześnie sycąc. Spróbujcie. Krówkowy pudding ryżowy 2016-04-20 22:15:06 Write a review Save Recipe Print 53 calories(...)chwilę, do lekkiego przestygnięcia. Ciepły ryżowy "pudding" krówkowy przekładamy do ulubionego pucharka*. Na wierzch układamy banana pokrojonego w plastry. Podajemy. * pucharek równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno Smacznego By Magdalena beta calories 53 fat 0g protein 1g carbs 13g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiSkładniki na 1 serniczek stanowiący 2 porcje: 100 g półtłustego twarogu 1 płaska łyżka mąki ryżowej (ok. 10 g) 1 płaska łyżka płatków jaglanych (ok. 10
Vroblewska-fitlifeKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru i kremowej, aksamitnej masy serowej, która idealnie współgra z nasączonymi biszkoptami. Całość smakuje obłędnie i bardzo szybko znika z talerzy gości przy małej czarnej. Składniki: 370g okrągłych biszkoptów 6-9 łyżeczek kakao Masa serowa: 2kg twarogu sernikowego z mascarpone Président 12 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 250ml mleka Poncz(...)jedna porcja, która akurat starcza na przygotowanie domowego sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy. Marka Président to nie tylko producent sera, ale i towarzysz niezapomnianych chwil. To dla Was nasi
Szalona Kuchnia Eweliny