Dzisiaj jak co środę będzie u nas słodko. Ostatnio przeglądając zeszyt z przepisami mojej mamy natrafiłam na orzeszki. O tak! To jest smak dzieciństwa. Niestety, przepis
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilekko przestygły (ok 5 minut). Mikserem, zaczynając od wolnych i stopniowo zwiększając obroty, ubijamy białka przez ok 12-15 min. Gotowa masa będzie gęsta i zimna. Jeśli posiadamy mikser planetarny, to zmieniamy końcówkę ubijającą na mieszającą. Jeśli mamy mikser ręczny, to zmniejszamy obroty. Stopniowo, cały czas miksując, dodajemy małe kawałki miękkiego masła(...)innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej sprawdzonych słodkich pomysłów, to zapraszam Cię do słodkiej grupy na FB: ‘Słodki Pomysł na tort, ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj i sprawdź co przygotowałam dla Ciebie Smacznego Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Słodki PomysłMam dla Was przepis na dobry początek dnia. Kokosowy budyń jaglany , który dzisiaj zrobiłam jest przepyszny i taki prosty w przygotowaniu. Kasza jaglana gotowana na
Moja smaczna kuchniazdecydowanie mój faworyt wśród kasz. Po prostu ją uwielbiam i doceniam za wszechstronność zastosowania, walory smakowe i zdrowotne właściwości. Smakuje mi na słodko, na wytrawnie, w daniach głównych, deserach czy sałatkach. No po prostu lubię ją bardzo:) Dzisiejsza sałatka to na pewno ciekawa propozycja dla wszystkich jaglanoholików;) jest smaczna i sycąca:) Bazę stanowi oczywiście kasza jaglana, a dodatki takie(...)zwiększamy, aż do zagotowania i przygotowujemy kolejne jajka. Majonez i ketchup łączymy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Polewamy kaszę (pamiętajmy, że kasza musi już być zimna). Kaszę rozkładamy na talerze. Na każdym rozkładamy kiełki, kilka plasterków boczku i jajko w koszulce
Smaki Na Talerzuskładniki na cisto: 220 g maki 4 łyżki cukru pudru 125 g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Na stolnicy siekamy mąkę z
Domowy Smak JedzeniaWtorek. Inny niż wszystkie. Spanie długo, jak najdłużej. Wychynęłam spod kołdry dopiero, kiedy Ptysia stanowczo usiadła mi na brzuchu i zaczęłam wiercić dziurę niecierpliwym wzrokiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLeje u nas od tygodnia, nic tylko płakać razem z tym deszczem. Heh, przypomina się jeden sms od jakiegoś mojego ex, bo był tak tandetny
greenscarfSkładniki: (na 8 porcji) na biszkopt: - 2 jajka (ok. 120 g), - ¼ szklanki cukru ok. (50 g) - 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 40 g), - 2
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachOstatnio niemal do każdego deseru czy śniadania dodaję wiórki kokosowe. Bardzo lubię np. serek capri polany miodem i posypany obficie wiórkami kokosowymi. Często jem truskawki z jogurtem, miodem i wiórkami kokosowymi. Czy lubicie połączenie truskawek z kokosem? A gdyby jeszcze do tego dodać egzotyczny smak w postaci limonki? Brzmi smacznie, prawda? Zgadza się, to świetnie trio smakowe! Dzisiaj przygotowałam(...)minut. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i skórką otartą z limonki. Podajemy z jogurtem wymieszanym ze skórką otartą z limonki. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchnianich to „ Vuelve Carolina ” posiadająca oznaczenie „widelców” Michelin, a druga to wspomniane powyżej „ EL POBLET „. Brzmi chaotycznie, jednak obie kuchnie – ciepła i zimna, są świetnie zorganizowane. Dania serwowane tam trzymają najwyższy poziomie, z którym w Polsce do tej pory się nie spotkałem. W dniach 2-4 maja w Madrycie odbyła się kolacja, gdzie(...)główne. Mocno zdziwił mnie fakt, że na miejscu dysponowaliśmy czymś w rodzaju „podgrzewanej szafy”. Mimo braku pełnego wyposażenia dania wyszły perfekcyjnie. Nie mieliśmy chwili wytchnienia- czas na deser! Jak przy każdym daniu, cała załoga ręce na pokład i do roboty. Po wydaniu kolacji, właściciel podziękował nam za dobrze wykonana pracę. Powiedział, że wszystko wyszło zgodnie z jego oczekiwaniami
Gotuj po hiszpańskuZainspirowana zapiekanką podpatrzoną u Gordona Ramsaya przedstawiam Wam dziś fantastyczny deser, bądź też jeśli wolicie śniadanie na słodko. Rabarbar zapiekany z marynowanym imbirem pod kruszonką z orzechów laskowych zaskoczy Wasze podniebienia i sprawi, że odkryjecie nowy wymiar kwaśnych, różowych łodyg. W składzie są też moje ukochane śniadaniowo płatki owsiane. Zobaczcie sami i koniecznie wypróbujcie! RABARBAR pod ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ z IMBIREM(...)się zarumieni na brązowo. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut. W tym czasie wymieszać jogurt naturalny ze skórką cytrynową. Porcje rabarbaru podawać na ciepło z cytrynowym jogurtem, choć na zimno smakuje równie dobrze. Takie śniadanie to prawdziwa uczta zarówno dla oka jak i podniebienia. Polecam Wam serdecznie i życzę, żebyście dobrze spędzili nie tylko dzisiejszy poranek, ale i cały weekend
DietologWielu z nas na drugie śniadanie wybiera drożdżówki, które kupuje w piekarni lub pobliskim markecie. Warto jednak od czasu do czasu, samemu przygotować sobie taką przekąskę
Kuchnia od dwojgaNasiona szałwii hiszpańskiej zachwycają mnie za każdym razem. Z czym bym ich nie wymieszała (koktajle, mleko i inne) zawsze wychodzi smaczne danie, które znika w
Szybko Tanio Smaczniesól – 0,27g Informacje dodatkowe: bcaa + superfoods, 25 g białka w porcji, składniki jakości Premium, wolne od sztucznych dodatków, najwyższej jakości białko grochu i białko konopi tłoczone na zimno. Sklep: silaroslin.pl Cena: 149,95 zł Nasza opinia Wygląd: Te białka roślinne są dostępne tylko w 1kg opakowaniach. W środku znajduje się proszek bez żadnych grudek oraz plastikowa miarka odmierzająca jedną(...)serwatkowe ale ze względu na fakt, że musimy ograniczać produkty mleczne, roślinne białka świetnie dopełniają nam codzienny jadłospis i porcje białka. Te dwa nowe smaki z przyjemnością wykorzystamy do deserów i ciast, które szczególnie pysznie wchodzą po treningu. Proszki rozrobiłyśmy w małej ilości wody aby pokazać ich gęstość Ocena: 6 pand
Candy PandasZdrowa kasza jaglana, to idealny składnik pożywnego śniadania czy lekkiego dania, które możemy potraktować jako przekąskę, czy w wersji na słodko, jako deser. Do tego nieco smacznych owoców i, żeby nasz posiłek był kompletny i zbilansowany, porcja zdrowych zbóż i suszonych owoców, czyli musli. To idealna propozycja na jesienne chłody i szarugi, które mamy właśnie za oknem. Gdy nastaje jesień(...)kolorowe danie jest proste w przygotowaniu, może więc zachęcicie dzieci, żeby przygotowały je razem z Wami? Nasz jesienny budyń jaglany z porzeczkami i musli możemy jeść zarówno na zimno, tak jak jest to podane w przepisie, jak i na ciepło. Wtedy zaraz po ugotowaniu budyniu przekładamy go do pucharków czy miseczek i polewamy ciepłym musem. Smacznego! Jesienny budyń jaglany
Kulinarne przygody Gatity