Czy jest tu ktoś, kto nie lubi gofrów ?! Obstawiam, że nie ! Ja je wręcz uwielbiam, o czym pisałam Wam już nie jeden raz! Z owocami, cukrem
Ostra na SłodkoAleee dzisiaj miałam super dzień! Byłam na świetnych warsztatach (relacja wkrótce) i w końcu zakupiłam wymarzone tła do fotografii ;). Będzie się działo! Wypatrujcie tylko tych pięknych
Nastoletnie WypiekanieTa tarta to smak nadchodzącego lata. Słodkie brzoskwinie, egzotyczny kokos i włoska ricotta to jej główne składniki. Składniki Spód 100 g kaszy jaglanej 2 łyżki
My Chcemy JeśćZrobiłam to ciasto dla moich gości. Przyjechali szybciej i nie było czasu na schłodzenie ciasta. Ciasto jest pyszne. Wykonanie ciasta czekoladowego – Na garnuszku z parującą
Kuchnia PokoleńUwielbiam szarlotki! Można je upiec na 100 różnych sposobów, zawsze mogą wyglądać i smakować inaczej, nigdy się nie znudzą:) Dziś chciałam zaproponować szarlotkę na wyjątkowo kruchym
6nieboSerowa Panna" słyszę to od najmłodszych lat. Pewnie dlatego, że jestem smakoszem i wielkim miłośnikiem serów. Proponuję Wam sernik na zimno "Domek", który jest moim ulubionym ciastem i przypomina mi dzieciństwo. Przygotowuje się go w prosty sposób, a smakuje wyśmienicie - obiecuję Wam, że szybko zniknie ;) ..... Coś pysznego dla każdego, nie tylko dla wielbicieli serów! Składniki : 2 kostki sera białego - twaróg(...)najmniej 3 godziny, aby się schłodził i stężał. Życzę s maczneg o :D! Pod tym linkiem znajdziecie więcej przepisów z książki: "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie
Projekty ze smakiemmniejszej ilości składników, w razie gdyby jednak coś poszło nie tak. Ponieważ na urodziny dostałam wymarzony, ultra mocny robot kuchenny z blenderem to postanowiłam go przetestować właśnie na tym deserze. Zastanawiałam się co sprawi, że sernik będzie bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny(...)Jednak jego smak wynagradza wszystko i uważam, że warto od czasu do czasu pozwolić sobie na taką przyjemność. Nie wiem jak Ty, ale ja bardzo tęskniłam za sernikiem na zimno od czasu eliminacji mleka z diety i ten przepis to wspaniała alternatywa. Śmiem twierdzić, że jest nawet lepszy od mlecznego oryginału ;) Forma do ciasta Do przygotowania sernika używam formy
Book of spellsmniejszej ilości składników, w razie gdyby jednak coś poszło nie tak. Ponieważ na urodziny dostałam wymarzony, ultra mocny robot kuchenny z blenderem to postanowiłam go przetestować właśnie na tym deserze. Zastanawiałam się co sprawi, że sernik będzie bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny(...)Jednak jego smak wynagradza wszystko i uważam, że warto od czasu do czasu pozwolić sobie na taką przyjemność. Nie wiem jak Ty, ale ja bardzo tęskniłam za sernikiem na zimno od czasu eliminacji mleka z diety i ten przepis to wspaniała alternatywa. Śmiem twierdzić, że jest nawet lepszy od mlecznego oryginału ;) Forma do ciasta Do przygotowania sernika używam formy
Book of spellsmniejszej ilości składników, w razie gdyby jednak coś poszło nie tak. Ponieważ na urodziny dostałam wymarzony, ultra mocny robot kuchenny z blenderem to postanowiłam go przetestować właśnie na tym deserze. Zastanawiałam się co sprawi, że sernik będzie bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny(...)Jednak jego smak wynagradza wszystko i uważam, że warto od czasu do czasu pozwolić sobie na taką przyjemność. Nie wiem jak Ty, ale ja bardzo tęskniłam za sernikiem na zimno od czasu eliminacji mleka z diety i ten przepis to wspaniała alternatywa. Śmiem twierdzić, że jest nawet lepszy od mlecznego oryginału ;) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć
Book of spellsJednak zawsze się udawało. Zastanawiam się dlaczego dopiero teraz zamieszczam ten przepis na blogu? Wcześniej co prawda już wspominałam o tym cieście i nawet stało się inspiracja do mojego deseru klik Jednak to nie to samo.Nadrabiam więc zaległości i życzę wszystkim ojcom smacznego świętowania. Pianka truskawkowa składniki na biszkopt 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody(...)Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy będzie już lekko ścięta przelewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany. Śmietana do ubijania powinna być zimna, prosto z lodówki. Gdy dodamy do niej galaretkę energicznie mieszamy i od razu przelewamy na ciasto. Wygładzamy powierzchnie i odstawiamy do lodówki. Na końcu przygotowujemy galaretkę według przepisu
Przysmaki KarolkiPyszny, szybki, zniknął w ciągu godziny Składniki: 1 opakowanie ciastek deserowych (ja użyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła 250 g mascarpone 250
MojaQchnia.plpolsku smażone mleko, to klasyczny deser hiszpański jadany w szczególności w Wielki Tydzień. Sam przysmak pochodzi z prowincji Palencia (Kastylia i León), jednak obecnie jest popularny w całej Hiszpanii. Deser szczególnie uwielbiany przez dzieci. Jest niczym smażony budyń obtoczony w cukrze. Zazwyczaj kupuje się go na ulicy i jada rękoma, oblizując przy tym palce - bardzo popularny widok przed Wielkanocą :).Składniki(...)papierowym ręczniku. Po odsączeniu obsypać cynamonowym cukrem (koniecznie, gdy kwadraty są jeszcze ciepłe).Podawać same lub z gęstą śmietaną. Leche frita smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno - po całej nocy w lodówce; jeżeli doczekacie :). Smacznego!Więcej informacji o wielkanocnych przysmakach w Hiszpanii znajdziesz tu: Dulces de Semana Santa.* Przepis na Leche frita pochodzi ze strony Peque
Food SquareKremowe ciasto z nerkowców z delikatną nutą limonki. Smakuje niczym lekki sernik i jest w 100% wegańskie. Uwielbiam do tego stopnia, że jeszcze chyba nigdy nie
Mienta blogJuż starożytni Egipcjanie cenili śliwki. Polubili je też Rzymianie, którzy szybko zaczęli uprawiać kilka odmian. Stąd trafiły do kuchni innych europejskich krajów. Obecnie na świecie uprawia
My Chcemy JeśćNarodziła się w Wersalu w XVIII wieku w czasie panowania Ludwika XIV. Ze krzyżowania dwóch gatunków poziomek - wirginijskich i olbrzymich chilijskich - powstała ona. Truskawka. Właśnie teraz
My Chcemy Jeść