CLAFOUTIS Z JAGODAMI I SERKIEM ŚMIETANKOWYM

CLAFOUTIS Z JAGODAMI I SERKIEM ŚMIETANKOWYM

CLAFOUTIS Z JAGODAMI I SERKIEM ŚMIETANKOWYM

Przepis na : deser

Nie tylko latem możemy się cieszyć smakiem leśnych jagód, mrożone jagody zachowują bowiem wszystkie właściwości świeżych owoców. Na kolorowy, wiosenny stół proponuję Wam dzisiaj przepis na lekki, delikatny deser z udziałem jagód, a do jego przygotowania idealnie nadają się mrożone jagody leśne Hortex . Nazwałam go clafoutis, chociaż tradycyjne francuskie clafoutis przygotowuje się z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan, najbardziej popularne i znane jest clafoutis czereśniowe. Ja proponuję Wam inną wersję... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.