zaczęłam jeść, wynagrodziło mi to starania. Nie miałam odpowiednich pucharków ani szklanek, więc wykorzystałam kieliszki. A dla mojej Zuzi w szklaneczce. Była zachwycona, gdy postawiłam przed nią taki sam deser co dla dorosłych. Co prawda za dużo dostała, ale jadła z ochotą, co chwila się śmiejąc z radości. Lepszego dowodu uznania dla mnie nie będzie. :) Sami spróbujcie. Mniam! Składniki(...)kremu czekoladowego z suszonych daktyli (przygotowanego wg 1 wersji) pół szklanki kaszy jaglanej pół szklanki mleka 2/3 szklanki wody opcjonalnie 1 łyżeczka cukru do gotowania kaszy Mus malinowy: 300g malin mrożonych 6 łyżek wody 1 łyżka cukru 1 i 2/3 łyżeczki żelatyny spożywczej Masa śmietanowa: 200 ml śmietanki 30% 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru (najlepiej
Anioszek w kuchniposmakiem, lekko mineralne, co jest typowe dla win z tego regionu. Doskonałe do steków, pieczeni, w tym kiełbasek, zimnych przekąsek, pikantnego salami oraz średnio dojrzałych serów. Na deser otrzymaliśmy tartę cytrynową z malinami, do niej kawę. Podsumowanie: Dobra lokalizacja (łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej) – wszędzie blisko. Przyjazny wystrój i otoczenie Lekka, świeża kuchnia Dobre wina w przyjaznych cenach. Degustowaliśmy
królestwo garówDrożdżówki z malinami (6 drożdżówek) Składniki: 35ml mleka 20g świeżych drożdży 140g mąki pszennej (+10g do podsypywania) 40g erytrytolu 55g masła jajko 50g malin (mogą
Moja Michajeden z najbardziej znanych włoskich deserów, popularnością dorównujący tiramisu. Panna cotta jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu i smaczna. Śmietanka, wanilia i maliny… Proste składniki dające rozkosz podniebienia… Składniki: 400 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżeczki żelatyny 50 g cukru Sos malinowy: 250 g malin (mogą być mrożone) 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina około
Oryginalny smakWyśmienite racuszki z dodatkiem malin które dzieci tak uwielbiają. Przepis jest bardzo łatwy i prosty w wykonaniu w sam raz na poobiedni deser. Składniki: 200 g twarogu delikatnego 2 jajka 1 mała śmietana 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 200 g malin cukier puder do posypania racuszków olej do smażenia Wykonanie: Jajka wbijamy
kgwjanczewotarty wykroiłam 8 porcji. Jedna to 340 kcal. Pyszna tarta z ciekawym dodatkiem Tak wyglądała, przed oprószeniem kakao Dodatek malin kontrastuje ze słodkim kremem Tarta przed pokrojeniem Ciacho idealne do kawy Tarta o smaku tiramisu Ciekawy zamiennik oryginalnego deseru włoskiego Smacznego!!! Źródło przepisu: blog Desery&Fotografia Zapisz
Relaxtimemniej więcej co drugi dzień. Lubię jeść go w różnych wydaniach i z różnymi owocami. Ostatnio publikowałam przepis na waniliowy ryż na mleku z malinami TUTAJ . Oba są pyszne i polecam na śniadanko lub na deser. Składniki: 50g ryżu do risotto (arborio) 250ml mleka płaska łyżka erytrytolu płaska łyżeczka słodzika ze stewią 1/2 pomarańczy cynamon łyżeczka cukru kokosowego Przygotowanie
Moja MichaPyszne bezowe torciki idealne na świętowanie np. Dnia Kobiet Przy okazji tego dnia życzę Wam drogie Panie wszystkiego co najlepsze dużo siły i dużo miłości Co
I LOVE LIFEspożywanie to prawdziwa rozkosz… Jednakże, jesteśmy tu w Polsce i grzech nie skorzystać z dobrodziejstw, którymi raczy nas teraz natura. Sięgnijmy zatem po maliny i morele i przyrządźmy z nich pyszny deser, czy przekąskę – jak kto woli Składniki suche: – 200g mąki orkiszowej – 150ml mleka migdałowego – 150g malin – 50g mąki pełnoziarnistej żytniej – 50g mąki
Be Fit Be Strongalbo 30 % - 250 g serka mielonego do sernika albo mascarponce. u ser marki Wieluń - kilka białych, kupnych bez. (ilość uzależniona od tego jak bardzo chcemy by deser był słodki. - 1 l malin - czerwone porzeczki do dekoracji - mięta do dekoracji Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Najpierw na małych obrotach a potem na maksymalnych. Następnie stopniowo dodajemy serek i całość mieszamy
Bon Appetit Małgorzatydeser i tak będzie pyszny. Nie potrzeba do niego maszynki do lodów tylko zamrażarkę albo zamrażalnik, nie może się nie udać. Polecam gdyż to wyśmienity, włoski deser. Semifreddo - rolada lodowa z truskawkami i malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezatem przygotować zapiekane owoce tj. maliny, wiśnie, porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - masło/ olej kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje
SMYKWKUCHNIWydarzenie z serii Ciasto na niedzielę, tym razem Asia zaproponowała Orzechy w wypiekach . Chciałam zrobić deser bez pieczenia ale dostałam od koleżanki jeszcze ogrodowe, pyszne maliny, rosły gdzieś za ścianą i nie straszne im były orkany Gregory i inne zimna a dzięki temu mam ciasto pieczone. Pyszne, wilgotne, zdrowe, mega czekoladowe czyli takie o jakim się marzy do kawy
Moje Małe Czarowaniesię z innego dania. Mała odmiana, która niczego nie ujęła deserowi, a mówiąc więcej nawet go wzbogaciła. Z owocami smakował wybornie. Krem patiserie z kaszą jaglaną składniki: 300 ml mleka 3 żółtka 50 g ugotowanej kaszy jaglanej 50 g brązowego cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej \dodatkowo: owoce jagodowe (maliny, borówka amerykańska) 4 ciastka owsiane wykonanie: Kaszę należy ugotować według
Przysmaki KarolkiUwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni, lodów, jogurtów. Takie gęste sosy są proste do przygotowania, nie wymagają dużej liczby składników (w zasadzie wystarczą dwa), sami decydujemy o stopniu słodkości oraz o konsystencji, jaką chcemy uzyskać (pamietać należy, że sos odrobinę(...)Przygotowując takie sosy nie używam cukru. Ponieważ robię porcje od razu do zjedzenia, nie muszę martwić się o konserwowanie cukrem. Jako słodzików używam naturalnych miodów lub ziołomiodów. Składniki: koszyczek malin (400 – 500 g) 1 laska wanilii z ziarenkami lub bez* 1-2 łyżki naturalnego miodu o neutralnym smaku lub ziołomiodu (używam ziołomiodu malinowego) Przygotowanie: Maliny delikatnie opłukać, przełożyć
Moja Delicja