Jak można nie lubić naleśników? To na zawsze pozostanie dla mnie zagadką. CO prawda Pan R. twierdzi, że ,,nie przepada" ale mówi, że to wynika z
sierotka maRysia w kuchniDelikatne. Przytulone do siebie. Jak maleńkie czerwone baloniki. Subtelną mgiełką otulają to co najcenniejsze. Rubinowe kropelki. Słodkie. Barwiące palce.
KUCHARNIABrzmi dziwnie? To nie jest żadna filozofia! To ciasto zostało zrobione z płatków owsianych i migdałów. Nie zawiera mąki pszennej ani masła. Pod bardzo chrupiącą kruszonką
JaglusiaJak wspominałam na FB moja kuchnia to w tej chwili jedna, wielka przetwórnia warzyw i owoców. Czekają na mnie jeszcze między innymi buraki, aronia, winogrona
greenscarfSkładniki na jedną dużą porcję/dwie małe: 100 g twarogu półtłustego 3 płaskie łyżki płatków górskich owsianych (ok. 30 g) 1 płaska łyżka mąki owsianej lub
Vroblewska-fitlife1/2 średniego banana (ok. 50 g bez skórki) 3 płaskie łyżki otrębów pszennych (30 g) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej (ok. 8 g) 1 małe
Vroblewska-fitlifeStandardowe babeczki od lat cieszą się popularnością, ale gdy pokombinujesz trochę ze składnikami i dodasz jeszcze ciekawe nadzienie do tego to już wychodzą kozackie babeczki👌😍 Warto
Zdrowie i pysznie na talerzuudding chia to od lat mój ulubiony sposób na zdrowy i szybki deser. To, co w nim jest najfajniejsze, to to, że nie wymaga on od nas praktycznie żadnej pracy! Odkąd nastąpił szał na nasiona szałwii hiszpańskiej, które w sposób niemal magiczny żelują płyny, przygotowuję go czasami nawet po kilka razy w miesiącu. Szczególnie latem, kiedy owoców jest pod dostatkiem(...)lepszy i bardziej uzależniający! Plus myślę, że będzie w sam raz, aby uczynić poniedziałek w pracy lepszym. ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 250 g malin + do przybrania 100 ml wody lub dowolnego mleka roślinnego, np. migdałowego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy * PRZYGOTOWANIE Maliny zmiksuj za pomocą blendera
Food SquareDesery czekoladowe to zdecydowanie jedna z moich ulubionych form deseru. Fondant czekoladowe, Lava cake czy po prostu ciastko czekoladowe z rozlewającą się płynną czekoladą z dodatkiem malin to przepis na dzisiejszy pyszny deser Składniki 2-4 porcje: – 100g gorzkiej czekolady – 50g masła + trochę do wysmarowania – 2 jajka – 3 łyżki cukru – szczypta soli – cukier puder
I LOVE LIFETym razem upiekłam sernik na wzór znanego ciasta Zebra.... Wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Wypieki Renemleka przez ok. 20 min. co jakiś czas mieszając. 2. Mieszamy kaszę jaglaną z miodem, malinami i przekładamy do kokilek. 3. Malinową kaszę posypujemy migdałami. Deser jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - witaminę B 2 (pochodzącą z kaszy jaglanej), która reguluje funkcjonowanie układu nerwowego, - żelazo (pochodzące z kaszy jaglanej), które jest składnikiem krwi
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachszklanki wrzątku 100 gram świeżych malin do dekoracji świeża mięta do dekoracji Gotową granolę miksuję na piasek, dodaję rozpuszczone masło i miksuję jeszcze chwilę do połączenia. Dwie obręcze cukiernicze smaruję wewnątrz oliwą z oliwek i układam na desce. Do każdej z nich nakładam kruchy spód z granoli i mocno ugniatam. Gotowy spód deseru umieszczam w lodówce. Tapiokę zalewam mlekiem(...)minuty a następnie mieszam do rozpuszczenia. Rozpuszczoną żelatynę mieszam z musem malinowym. Całość studzę do temperatury pokojowej a następnie wylewam na pudding z tapioki. Deser umieszczam w lodówce na godzinę, następnie dekoruję świeżymi malinami i umieszczam w lodówce na -34 godziny a najlepiej całą noc. Przed podaniem wyciągam deser z obręczy i dekoruję listkiem mięty. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaskladników na popularnej galaretce ze sklepowej półki, bo szybko porzucisz zamiar jej kupiena. Warto powrócić do starej tradycji, bo niegdyś był to bardzo popularny deser, jednocześnie wykorzystać mrożone zapasy owoców. Dzisiejszą galaretkę przygotowałam z mrożonych malin i na bazie agaru. Agar jest bezwonny, bezbarwny i w 100% roślinny. Ułatwia trawienie, wspomaga wydalanie toksyn i ponoć chudnięcie. Zawiera sporo jodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przepis, który zapewnił mi wygraną w konkursie FRoSTY na najlepszy wiosenny koktajl szpinakowy, organizowanym z okazji dnia szpinaku :) Koktajl w sam raz na ciepłe dni
Kto ugości moich gości?Zapraszam was na pyszny deser z nasionami chia oraz zmiksowanymi malinami z dodatkiem śmietany i czekolady w kształcie kuleczek. Składniki : nasiona chia( szałwia hiszpańska ) Agnekx 6 łyżek napój sojowy orzechowy 600 ml ksylitol 3 łyżki maliny 500 g śmietana 30% 400 ml czekolada w kształcie kuleczek garść starczy Wykonanie deseru : Do blendera kielichowego
Różowa kuchnia