Dzisiaj pomysł na deser z wykorzystaniem szampana. Jeżeli nie wypiliście całego wina musującego to zamiast go wylewać, polecam przygotować szampańskie galaretki. Do poniższego deseru możecie dodać dowolne owoce, np. brzoskwinie, mandarynki. Ja dodałam mrożone maliny (bez wcześniejszego ich rozmrażania) i ziarenka granatu. Składniki na 3-4 porcje: niecałe 2 szklanki szampana 2 łyżki cukru pudru 3 płaskie łyżki żelatyny(...)malin (świeżych lub mrożonych) 1/2 granatu Szampan przelać do miski lub wysokiego dzbanka. Dodać cukier puder i za pomocą trzepaczki połączyć go z szampanem. W międzyczasie żelatynę zalać 1/3 szklanką wrzącej wody. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i ostudzić. Następnie wlać ją do szampana. Ponownie wszystko wymieszać. Owoce ułożyć w kieliszkach bądź salaterkach. Zalać lekko tężejącą galaretką. Przygotowane desery
UgotowaćMocne kontrastowe barwy i smaki. Jarmuż i maliny- zielony i czerwono-różowy. Jeden słodszy, drugi kwaśniejszy. Dla oka sama przyjemność, dla żołądka samo zdrowie! Rewelacyjny koktajl
Nastoletnie WypiekanieBardzo proste, bardzo fotogeniczne, bardzo zdrowe i bardzo pyszne. LODY JOGURTOWE :) Idealna opcja na letnie upały. Jeżeli lubicie mega słodkie lody - zawsze możecie dodać więcej miodu
CzarnawisienkaCiasto Malinowa Chmurka z bezą i kremem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser Malinowa chmurka – Składniki: Składniki na spód: 120 g ciastek (u mnie ciasteczka owsiane z orzechami Bonitki) Składniki na warstwę malinową: 1 opakowanie galaretki malinowej (ew. wiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki na warstwę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki(...)stężałą galaretkę. Na wierzch posypać małe beziki (lub pokruszone większe bezy), a na koniec oprószyć uprażonymi migdałami w płatkach. Ewentualnie na koniec dodać jeszcze świeże maliny na wierzch do ozdoby. Smacznego! Uwaga! Deser można przechowywać w lodówce do maksymalnie do 2 dni. Jeśli w Waszej lodówce jest duża wilgotność to bezy warto pokruszyć na deserze dopiero przed podaniem (w innym
Kulinarne PrzebojeŻar leje się z nieba! Jak przygotować szybkie śniadanie czy deser, który polubią także dzieci? Warto zrobić budyń z kaszy manny. To dziecinnie proste. Potrzebny będzie blender, mleko, niewielka ilość porzeczek i kasza manna. Dosłodzić kaszę manną można cukrem lub jego zamiennikiem, bo porzeczki naturalnie są kwaśne, ale za to bogate w witaminę C. Warto urozmaicać w ten sposób(...)uzyskać tak pięknie wyglądające na zdjęciach porzeczki? Nic trudnego! Porzeczki myjemy, osuszamy, tak jak zawsze. Rozkładamy na talerzyku i zamrażamy. Tuż przed podaniem wyciągamy i dekorujemy deser. Pięknie wyglądają także mrożone maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody i truskawki. Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1 szklanka malin 1/2 szklanki maślanki naturalnej 2 łyżki otrąb Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksować dokładnie i podawać :) Smacznego!!!
Kuchnia domowa Anizapraszam na ciasto pszczółka. Masa serowa jest lekka i delikatna a maliny przełamują smak masy. Wierzch ciasta to lekka galaretka brzoskwiniowa wraz z owocami. Owoce nadają słodyczy ciastu. Owoce mrożone HORTEX są idealne na czas kiedy nie ma jeszcze świeżych owoców na targu. Dzięki nim możemy przygotować desery pełne owoców. SPÓD CIASTA 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki masła
Kuchnia w oparachpieczenia i bez dużego wysiłku można zrobić pyszne ciasto mus czekoladowy z malinami. Idealne ciasto dla wielbicieli czekolady i kremowych deserów. Prosty deser, który łatwo się przygotowuje i świetnie smakuje. Przepis na ciasto mus czekoladowy z malinami jest bardzo prosty, niewiele składników, a samo przygotowanie jest raczej łatwe. Do musu najlepiej użyć czekolad z zawartością co najmniej 60 - 70% kakao
Kuchcik gotujekrótkoziarnistego ryżu (takiego jak na risotto np. arborio) 800 ml mleka 1 laska wanilii 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki cukru orzechy pistacjowe (można pominąć) maliny lub inne kwaskowate owoce listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Garnek płuczemy bardzo zimną wodą (nie wycieramy) – aby zapobiec przypaleniu. Z podanej ilości mleka odlewamy(...)ognia, nakrywamy wierzch folią, aby nie utworzył się kożuch, studzimy i wstawiamy na co najmniej 1,5 godziny do lodówki. Ryż zgęstnieje i przejdzie smakiem wanilii. Deser podajemy schłodzony, posypany owocami, np. malinami i, jeśli lubimy, posiekanymi pistacjami. Możemy ugotować taki ryż także na mleku roślinnym np. migdałowym lub kokosowym, a cukier zastąpić miodem lub ksylitolem. Ja następnym razem wypróbuję
Poezja smakupierwszy został stworzony dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej na początku XX w . Jakaż by ta historia nie była jedno jest pewne - warto się pokusić o wykonanie tego deseru . Bezowy , chrupiący spód , solidna warstwa bitej śmietany i porcja sezonowych letnich owoców. Jak może smakować takie połączenie ? Jak niebo w gębie. Wykonanie dobrej bezy nie jest takie łatwe(...)białek 1,5 szklanki cukru pudru 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml śmietany 30 % 2 op cukru waniliowego Owoce - maliny , truskawki , jagody , porzeczki , wiśnie .... Wykonanie : Białka ubić na sztywną pianę , nadal ubijając dosypywać po łyżce cukru. Dodac mąkę i sok , wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
Malinowa Kawiarenkaczego zrobić deser? To raczej nie problem. Galaretka, śmietana i owoce. Tyle wystarczy, aby przygotować pyszny, prosty, efektowny i bardzo elegancki deser - galaretkę z fantazją. Składniki: - 500ml double fresh cream - 1 opakowanie galaretki malinowej - maliny - limonka - 1 łyżka cukru pudru - 285ml wrzącej wody - 215ml zimnej wody - listki mięty Galaretkę kroimy na kawałki, zalewamy 285ml wrzącej wody. Mieszamy(...)bitą śmietaną i dekorujemy owocami i listkiem mięty. Jak podać deser? Teraz, to już nie powinno być problemem. Już na wstępie, smaki deseru komponujemy sobie sami, dobierając galaretkę i owoce. Ja do galaretki z fantazją wybrałam maliny i limonkę. Na słodko i na kwaśno, jak kto lubi… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Galaretka z fantazją appeared first
mojewypiekiinietylkoosoby uczulone na gluten nie musz ą sobie niczego odmawiać ;) do dekoracji wykorzystałam ostatnie chyba tego lata maliny, czerwone porzeczki i borówki, wi ę c to taki deser na pożegnanie lata. Serniczki s ą bardzo puszyste, delikatne w smaku i lekkie jak chmurka. Polecam Wam serdecznie i życzę s pokojnego i pięknego weekendu
La grande e la piccola cuocaBłyskawiczny deser walentynkowy dla leniuchów, który zachwyci drugie połówki, a Wam pozwoli zaoszczędzić mnóstwo czasu. Połączenie malin, serka mascarpone oraz bitej śmietany jest niezawodne i ukontentuje nawet najbardziej wybredną osobę. Przygotowanie całości zajmuje nie więcej niż 20 minut. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaTakie desery, pyszne, zdrowe i pachnące można zajadać i zajadać. Bardzo duża porcja zdrowia w tak cudnym deserze to znakomity pomysł dla łasuchów. Popróbujcie koniecznie i czekam na wrażenia. Ja tutaj dodałam malin świeżych ale znakomicie sprawdzą się mrożone. Malinowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKiedy zobaczyłam zdjęcie tej tarty - dzieło Agnieszki - od razu pomyślałam, że podobnie jak deser Pavlovej, idealnie oddaje w swej kolorystyce barwy Norwegii. Zdaję sobie sprawę, iż sezon na maliny się skończył, ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku. Mhmmm..... Pychota! Tarta z malinami i borówkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Spód 350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła
Kuchnia smaków