Propozycja dla wszystkich ciaskożerów. Zamiast zajadać się ciastkami, można jednym wielkim! I powiem tu nieskromnie, znacznie lepszym niż te z paczki. A świeże maliny, to idealne zwieńczenie tego deseru! Składniki: 3 paczki ciasteczek typu Oreo 300 g serka mascarpone łyżka soku z cytryny 0,5 litra mleka 500 ml śmietany 30-36% 80 g masła 20-30 g żelatyny cukier(...)etapie dosłodzić sobie cukrem pudrem. Następnie wylewamy masę na spód tortownicy, gdzie już mamy herbatnikowy spód. Polecam w połowie drogi wrzucić trochę owoców (u mnie były borówki i maliny) i przykryć je resztą masy i wstawiamy do lodówy, aż do stężenia (kilka godzin). Na koniec łączymy pozostałe herbatniki z resztą masła (można pominąć tłuszcz, ale wtedy warstwa wierzchnia będzie sypka
Karczma Honoriettyogniu do uzyskania gęstego budyniu. W pucharkach na dnie układamy po 4 maliny, zalewamy gorącym budyniem na który ścieramy gorzką czekoladę, na wierzchu układamy kolejne maliny i dekorujemy świeżą mięta. Deser można podawać na gorąco i na zimno
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizabraknąć malin. Ja zamykam je w słoiczkach w soku własnym. Pyszny gęsty syrop wykorzystuje do herbatki lub rozcieńczam i robię kompot. Owocki natomiast można wykorzystać do deserów lub naleśników. składniki: 1 kg malin 1 szklanka cukru Oczyszczone maliny przełożyć do szklanej miski lub słoja i przesypać cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić na nasłoneczniony parapet aby puściły sok. Maliny powinny puścić
Monia miesza i gotujedostępne w Polsce nie zastąpią tych świeżych. Otóż świeże figi idealnie komponują się z mięsem, serami, pasują do sałatek, makaronów, ciast oraz… deserów! Dzisiaj naszła mnie ochota na figi pieczone, z delikatną nutką wanilii, cynamonu, malin i mięty. Mój dzisiejszy przysmak jest idealną alternatywą na podwieczorek dla dwojga, ponieważ jak już wspomniałyśmy wcześniej - wszystko co słodkie, a zarazem pyszne
Symfonia SmakówSKŁADNIKI (na 1 porcję): około 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu kilka malin brzoskwinia (np. ciasteczkowa) pokrojona na kawałki gruszka, kilka plasterków około 1/2 szklanki
wege i kropkazalać pozostałym kremem. Powciskać biszkopty i zostawić do całkowitego stężenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: galaretka , jagody , kremówka , maliny , mascarpone
https:KKuchniaMniamSernik na zimno z malinami, bez dodatku cukru, na spodzie z pysznych herbatników zawierających wysoką zawartość błonnika, to znakomity pomysł na dietetyczny i zdrowy deser. Przepis można dodwolnie modyfikować dodając ulubione świeże lub mrożone owoce. składniki na tortownicę 23 cm 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny w proszku 50 ml gorącej wody 500 g serka homogenizowanego ( 3% tłuszczu
Smakowite DaniaDoskonały i zdrowy deser ze słonecznym mango. Konsystencja puddingu z nasion chia pozwoliła mi na stworzenie fantazyjnego wzorku z nektaru z mango. Uwielbiam ten nektar i zawsze zaglądając do sklepu Kuchnie Świata sięgam po dużą puszkę pełną tego przepysznego przecieru. Ze świeżym mango mam zawsze problem, dookoła mnie jest pełno soku, a z pestką ciężko sobie poradzić. Dlatego zazwyczaj wybieram(...)Piankę pakujemy do słoiczka, odstawiamy na godzinę do lodówki, aby jeszcze bardziej całość stężała. Do schłodzonego deseru dolewamy na środek 3-4 łyżki przecieru z mango i drugą stroną łyżeczki zaciągamy skośne wzorki od środka do ścianek słoiczka. Na górę nakładamy maliny i zajadamy ze smakiem! :) Chciałam Wam jeszcze przedstawić mój wspaniały i prześliczny pień. Czyż nie jest fantastyczny
MamaOskarkaNieco inny sposób na ten cudowny deser :) tak to za mną chodziło od dłuższego czasu, aż wczoraj dałam upust emocjom, zaczęłam mieszać i mieszać i wyszedł piękny deserek :) w takiej postaci raczej nie znajdziecie go w żadnej książce, bo sama nie wiem skąd mi się w głowie pomysł na Panna Cotta z migdałami i w dodatku z kaszy manny wziął(...)cały czas mieszając. Deser w tym czasie zgęstnieje. Na koniec dodajemy migdały, jeszcze raz dobrze mieszamy, przekładamy grys do miseczek i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Maliny miksujemy z cukrem, by powstał przecier. Zimny deser przekładamy na talerzyk, po czym polewamy go sosem malinowym i przyozdabiamy płatkami migdałowymi i kolorowymi posypkami. *jeśli mamy migdały ze skórką, najlepiej zalać je wrzątkiem
Smakowy RajOpis: Tarta z malinami skusi każdego. Tartę możemy przygotować ze wszystkich dostępnych owoców. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Smakiem i wyglądem
CookMagdziś zapraszam na moją wariację na temat Eton Mess. Ponieważ stragany i bazarki aż uginają się od jagód i malin, to właśnie te smakowite owoce zastąpiły truskawki. Zamiast tradycyjnej bitej śmietany proponuję śmietanke kokosową. Ponieważ w tym deserze śmietany kremówki(...)ubijamy na sztywno, kokosowa nadaje się jak najbardziej. Na pewno dużo zdrowiej, a jak smacznie! Proporcje składników nie grają roli, bo deser ani tak będzie pyszny. Składniki na 2 pucharki: 200 g mleka kokoswego (90%) maliny, jagody 1 łyżka ksylitolu - opcjonalnie bezy Wykonanie: pokruszyć bezy. Owoce umyć i osuszyć w papierowym ręczniku Ubić śmietankę kokosową. Mleko kokosowe umieścić najlepiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na maliny jeszcze trwa. Warto pokusić się o zrobienie soku z malin metodą tradycyjną. Sok ten można wykorzystywać do deserów, herbat, napojów. Jest pozbawiony barwników i konserwantów. Szczególnie polecany przy przeziębieniach. Składniki: Maliny – dowolna ilość Cukier Wykonanie: Maliny zasypujemy warstwowo cukrem tak aby częściowo je przykryć. Przykrywamy szczelnie na ok. 2 dni ( ze względu na muszki owocówki ) . Przez
Smaki EwyZ okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldwykorzystałam: - świeże maliny, - gorzką czekolada, - chilli Do wykonania czekoladek niezbędna będzie forma do pralin, którą napełniamy roztopioną czekoladą, a następnie zanurzamy w niej maliny. Jeśli chcemy nadać pikanterii naszemu deserowi d o masy czekoladowej dodajemy szczyptę chilli
Fit-aminaTartę robi się szybko. A to dlatego, że wcale nie wkładam ciasta do schłodzenia. Uczestniczyłam w warsztatach z Beatą Śniechowską z Master Chefa. Na deser robiłyśmy szarlotkę, wysoką z malinami. Po wyrobieniu ciasta od razu wylepiłyśmy min formę. Zapytałam Beatę, czy nie schładza? Nie - usłyszałam w odpowiedzi - ciasto i tak się upiecze. I od tamtej pory
AZgotuj!