dopiero gotować. No, ale deser pychota. Chłodny, delikatny, malinowy........ mmmm tego mi było potrzeba. W przygotowaniu jest banalnie prosty, a efekt oceńcie sami. SKŁADNIKI: na 4 porcje 20 biszkoptów (użyłam okrągłych) 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml. śmietanki 30% 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka malin A jak to zrobić: Kawę rozpuścić w gorącej wodzie(...)dnie pucharków wyłożyć warstwę malin. Biszkopty nasączyć w kawie. Na maliny wyłożyć warstwę nasączonych biszkoptów, warstwę ubitej śmietany, warstwę biszkoptów i znów warstwę ubitej śmietany. Udekorować malinami, odstawić do lodówki, żeby deser się schłodził
Kuchnia w opałachBrzoskwinie zapiekane w piekarniku podane z mocno owocowym kremem malinowym, świeżymi jagodami i posypką czekoladową. Smaczny deser z bogactwem sezonowych owoców. brzoskwinie ok 7 sztuk 1 łyżka masła 1 łyżka cukru brązowego 1 garść jagód płatki czekoladowe KREM MALINOWY: 200 g malin 1 łyżka soku cytrynowego 2 żółtka 3 łyżki cukru białego 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny(...)rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami do dekoracji. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania bez glutenu , Desery , Na specjalne okazje , Wykorzystanie żółtek Tagged: brzoskwinie , jagody , maliny , mascarpone
https:KKuchniaMniamczekolada i pomarańcza (zamiennie czekolada z chili w zależności od nastroju i poczucia smaku;), które uwielbiam. Parzcie kawy i smacznego! Pyszna propozycja na letni sezonowy deser, poza sezonem na świeże maliny fantastycznie sprawdzą się mrożone (nie rozmrażamy ich wcześniej). Tak naprawdę chwilę zakręciłam się w kuchni i MAM – idealny imieninowy sernik z malinami z kruszonką
Zasmakuj KuchniCiasto przygotowuje się ekspresowo. Jest wilgotne i słodkie, przełamane kwasowością malin. Idealne. Składniki: - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 200 g masła - 3 jajka
Cook&LoveClafoutis z malinami. Edyta Guhl. Na dworze zimno, wieje jak to u nas w Eifel i nic tak nie poprawi nastroju, jak coś słodkiego. Takie popołudnie
dolcevitainmykitchenSkładniki na maliny: -0,5 kg malin (użyłam mrożonych) -płaska łyżeczka masła -5 łyżeczek cukru Składniki na kruszonkę: -100 g. masła -100 g. cukru (pół szklanki
Magia jedzenia.czystym sumieniem mogę podać domownikom,bo wiem,że wyjdzie im tylko na zdrowie. Zachęcam do robienia takich zdrowych deserów. Uwierzcie mi,wcale nie zajmuje to dużo czasu a smak i jakość bez porównania. ok 500 g malin 1 łyżka miodu 1 szkl. wody 2 łyżki mączki ziemniaczanej Maliny włożyć do garnka i doprowadzić do zagotowania. Przelać na sito
Kolorowa kuchnia Elki2 szkl malin 3 szkl mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej pół szkl cukru Maliny wsypać do kubka blendera, dodać 2-5 szkl mleka i zmiksować, Przelać
Gotowanie jest łatweMaliny, maliny, maliny.......... Dzisiaj zapraszam Was na coś bardzo prostego i pysznego, o czym myśli się całą dłuuuugą jesień i zimę, bynajmniej ja myślę ;-) RASPBERRY
SMYKWKUCHNIPierwsze maliny wpadły do napoju Alpro :) Owocowe koktajle to hit lata. Uwielbiam ! Koktajl malinowo-czekoladowy Składniki: 1 szklanka malin 3/4 szklanki napoju sojowego czekoladowego Alpro Zmiksować
kolorowotorcikowowymagają pieczenia, a podczas letnich upałów jest to ogromną zaletą;) Ciasteczkowy spód, do którego tym razem dodałam wiórki kokosowe, i masa malinowa pokryta warstwą świeżych malin. Latem nie ma lepszego deseru:)) Spód: 200g herbatników, 200g masła, 50g wiórków kokosowych, 1,5 łyżki brązowego cukru. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić z cukrem, dodać
Z miłości do słodkościNaleśniki z waniliowym serkiem ricotta i malinami (4-5 naleśników) Jednym z większych problemów przed którymi stanęłam chcąc się zdrowo odżywiać było to jak z normalnego
Moja MichaW tym roku czarne maliny u nas obrodziły więc stwierdziliśmy że wykorzystamy ten fakt i zrobimy z nich kilka słodkości Jedną z nich jest pyszny torcik
Kuchenne WariacjeZapraszam na chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego wypełnione budyniem oraz malinami. Świetny i prosty w przegotowaniu deser idealnie pasuje do szklanki mleka. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 8 łyżek ugotowanego budyniu waniliowego (zimnego) garść malin żółtko garść płatków migdałowych Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i kroimy w 8 kwadratów. Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu
słodkie i nie tylko historie kulinarnerodziców dostałam sporą porcję malin. Po dłuższym zastanowieniu wpadłam na pomysł przygotowania tego deseru, tym bardziej, że w lodówce stała otwarta puszka mleka kokosowego. Do zrobienia babki można użyć także mrożonych malin. Składniki: 500 g świeżych malin lub 2 woreczki mrożonych 250 ml mleka kokosowego 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru 2/3 szklanki mleka 4 płaskie łyżki
Czerwień i błękit