deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:92/245)

CIASTO TRUSKAWKOWE FIGI 185

Poproszono mnie o upieczenia jakiegoś ciasta do przedszkola, gdzie chodzi mój synek. Mając mnóstwo przepisów ciężko było mi się na coś zdecydować. Postanowiłam że będzie to

Pani na deser
WIELKANOCNY TORT 189

Już jakiś czas temu wypatrzyłam ten rodzaj tortu, i czekałam aż nadejdzie czas Wielkanocy i będę mogła go przygotować. Prezentuję się prześlicznie (niestety fotki nie oddają

RAROSSA
JAJKA GALARETKI 133

Smakowita  ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie 😏 SKŁADNIKI:   (składniki na 10 galaretek) 10 wydmuszek

RAROSSA
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 187

Bardzo dobre ciacho biszkoptowe z delikatnym kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam

Pani na deser
Ciasto Konfetti na karnawał. 139

Ciasto z galaretką na karnawał.Edyta Guhl. Witajcie Kochani, karnawał zapowiada się wesoło. Zaplanowałam kolorowe ciasto z galaretką i jeszcze przy żadnym z wypieków tyle się

dolcevitainmykitchen
Galaretka z Nestea i cytrynową pianką 281

Mało u mnie deserów, więc gdy miałam przygotować coś na konkurs z Nestea - z ekstraktem z liści stewii to postawiłam właśnie na coś takiego. Wykonanie jest

Pasja Smaku
Galaretka maślankowo – pomarańczowa. 166

Wykwintna i oryginalna. Możemy podać jako elegancką przystawkę albo deser. Składniki . 3 pomarańcze 2 łyżki zieleniny-mięta, melisa ,pietruszka 200ml maślanki 200ml soku pomarańczowego 200ml śmietanki

Kulinarny karnet Christophera
Galaretka winna z truskawkami i akacją 141

Po imprezie urodzinowej pewnej pani zostało w jednej z butelek trochę wina musującego. Jakąś dobę w chłodzie i zabezpieczonej butelce wytrzyma bez szkody, ale dłużej nie

Smaczna Pyza
Galaretkowiec 854

zwykłym mlekiem zrobić to samo. Wyszło pysznie i przypomniało mi się, że w dzieciństwie jadłam identycznie zrobiony deser. Jeżeli znajdą się osoby nie używające żelatyny w kuchni, mogę podpowiedzieć by się nie zrażały. Zawsze można użyć jasnych galaretek i wymieszać z mlekiem by stężało. Jedynie należy wtedy dobrze przeliczyć składniki. Składniki: 500ml mleka ( 2 szklanki), 35g cukru (3 łyżki(...)palnika i odłożyć do całkowitego ostudzenia. Galaretki pokroić w kostkę, wymieszać razem by kolory się zmieszały. Zalać ostudzonym mlekiem. Włożyć do lodówki, pozostawić do całkowitego stężenia.  Użyłam silikonowej formy, oraz cztery małe silikonowe formy na babeczki. Zapraszam również do obejrzenia filmiku, gdzie pokazuję jak zrobić galaretkowca. Inspirację i podpowiedź jak zrobić taki deser znalazłam na stronie  Pati gotuje

W kuchni u Moniki
Ciasto czekoladowo - orzechowe z pikantną galaretką malinowo - czekoladową 172

przytyka zawór ciśnieniowy). Smakuje on fantastycznie i z łatwością znajdzie zastosowanie do rozmaitych deserów. Sprawdzi się świetnie jako polewa na ciasto, do lodów, gofrów, placków, naleśników, do sera lub na masę serową do ciasta, Po dodaniu żelatyny powstanie z niego galaretka lub warstwa do przełożenia ciasta (tak jest w moim przepisie).  Ciasto to, upieczone w szybkowarze wychodzi

Szybko Szybkowar
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 199

Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Na jagody ! Co zrobić z borówek czernic i borówek amerykańskich ? 211

znajdziecie trochę pomysłów na wykorzystanie brusznic i borówek. Przeważnie są to desery, ale trafi się także jakaś sałatka.       Pomysł na jagody - borówki czernice    Najlepsze jagodzianki Drożdżowy wieniec z jagodami   Sorbet owocowy Lody jagodowo-bananowe Bombowy sernik z roladkami i galaretkami   Tort letni szachownica    Babeczki z musem czekoladowym i owocami

Smaczna Pyza
Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną 133

Pyszny, pachnący latem brzoskwiniowy deser. Składniki na 4 duże porcje. Masa serowa: 1/2 kg trzykrotnie mielonego twarogu 1 galaretka brzoskwiniowa  2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka żelatyny Masa brzoskwiniowa: 6 brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix czekoladowa posypka do dekoracji  kawałki brzoskwini do dekoracji 1. Masa serowa

Szefowa kuchni
KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 150

11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!

Ostra na Słodko
PUCHAREK BUDYNIOWY Z GALARETKĄ 139

mieszając gotować przez chwile. Wystudzić.  Przestudzoną galaretkę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie na wierzch stężonej galaretki delikatnie rozłożyć budyń, wierzch wyrównać szpatułką. Na koniec wierzch posypać startą gorzką czekoladą. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 759

gorącą wodą i mieszać, aż się rozpuszczą, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę i wymieszać. 7. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, najlepiej wstawić na całą noc. 8. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z truskawkami 326

koktajlach, naleśnikach, dżemach zimą, ale także w pysznych ciastach. Ciastem na dziś jest sernik, który w połączeniu z truskawkami staje się pysznym deserem na zimno. Spróbujcie :) Składniki:  750g sera zmielonego (może być taki z wiaderka) 3 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru 2 bite śmietany w proszku 3 szklanki wrzącej wody  szklanka mleka herbatniki maślane do wyłożenia spodu

ChilliJemy
SAŁATKA Z MANGO GRANATEM I SERKIEM RICOTTA 158

syrop barmański  do wszelkiego rodzaju drinków i koktajli.  W kuchni indyjskiej suszone owoce, wykorzystuje się jako dodatek do potraw. W deserach najczęściej wykorzystuje się syrop z granatu (na przykład jako polewę do babeczek) i galaretkę, jednak ze świeżego owocu także można przyrządzić coś pysznego.  Naszym gościom możemy zaproponować na przykład urodzinowy tort bezowy z serkiem mascarpone

potrawyregionalne
,,Walentynkowa galaretka z zatopionym sercem” 118

dniu zakochanych nie wiesz jak zaskoczyć swoją drugą połówkę? Jak mówi stare powiedzenie przez żołądek do serca. Przedstawiam jakże prosty w przygotowaniu deser z zatopionym wewnątrz sercem. Składniki na 6 porcji: Szklanka mleka skondensowanego słodzonego 2 galaretki pinacolada 4 galaretki truskawkowe 500 ml śmietany kremówki 30% Śnieżka Wykonanie: Galaretkę pinacolada wsypujemy do miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając

Podróż w kulinaria
Imprezowe serniczki 99

Imprezowe serniczki:  Powstały po raz pierwszy na potrzebę imprezy urodzinowej mojej córki.Wypróbujcie bo to naprawdę fajny i prosty deser a na stole prezentuje się doskonale. Składniki: 5 pomarańczy 500g serka waniliowego 2 galaretki o smaku agrestowym Sposób przygotowania: Myjemy pomarańcze i przecinamy je w pół. Następnie drążymy w środku.I tak miseczki są już gotowe.Rozpuszczamy galaretkę w połowie

Wielki apetyt
Kolorowe jesienne popołudnie :) 111

deser przepisu nie ma :) Wszystko zależy od tego ile mamy w domowych zapasach kolorowych galaretek. Do tego potrzebujemy tylko bitą śmietanę, bezkonkurencyjna jest prawdziwa, ubita z kremówki, ale jak jej nie ma pod ręką - można się poratować taką 'doktoroetkerowską" z torebki. Czytaj więcej

bistro mama

Proponowane wyszukiwania