Odwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na
Zdrowie i pysznie na talerzuPowoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie
RAROSSACoś dobrego i słodkiego dla naszych kubków smakowych. Składniki: Galaretka truskawkowa 2 szt. Śmietanka kremówka 30 % 500 ml Truskawki świeże Świeża mięta Czekolada deserowa gorzka Wykonanie
Tradycyjna Kuchniapatelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami chia FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa
Kuchnia Bazyliiskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniachłodna, rozpływająca się w ustach pianka czereśniowa bez pieczenia na pysznym spodzie ciasteczkowym to idealne ciasto w sam raz na upalne dni. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców. składniki na tortownicę 26 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 100 g masła 400 g wydrylowanych czereśni
Smakowite DaniaPiękna, słoneczna pogoda za oknem zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar. Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu
Moja Mama GotujeDelikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne
Ania i Marcin gotująSkładniki: śmietana 30 % 330 ml/zimna, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, zaparzona mocna kawa 1 szklanka, biszkopty okrągłe 150 gram, konfitura niskosłodzona - ile potrzeba/truskawkowa, herbatniki pełnoziarniste 15 sztuk
W Mojej Kuchni Lubię5 kg cukinii oczyszczonej 1 kg cukru 4 galaretki cytrynowe 1 cytryna Cukinię kroimy i pod przykryciem gotujemy ok 15 min, następnie odkrywamy i dodajemy cukier
Gotowanie jest łatwelodówki, aby zastygła. Następnie wylewamy warstwę galaretki cytrynowej, odstawiamy do lodówki. Galaretkę agrestową po zastygnięciu kroimy w kostkę, wykładamy na zastygniętą galaretkę cytrynową, układamy warstwę borówek. Śmietanę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru. Wykładamy na galaretkowy deser. Posypujemy borówkami i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 2 jogurty naturalne (2x120g) 250g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: czekolada mleczna ciastka Ptysie Sposób przygotowania: Galaretkę
Prosto i Smacznie z AnetąNie wiem czy zdążyłam z pomysłem na tą galaretkę bo kwiaty już przekwitają ale muszę podać ten przepis bo galaretka jest wyborna. W moich rejonach jeszcze
Moje Małe CzarowanieDeser na gorące dni kiedy nie mamy ochoty odpalać piekarnika, orzeźwiająca warstwa z truskawkami i galaretką w połączeniu z waniliowo-miętową daje wspaniały efekt smakowy, jej przygotowanie nie wymaga dużej wprawy, można ją wykonać wcześniej i trzymać w lodówce. Składniki: Warstwa truskawkowa: 40 dag świeżych truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe Warstwa waniliowa: 330 ml śmietanki
Wanilia i KardamonDoskonały deser na gorące, upalne dni :) Składniki na 5-6 słoiczków: 400 gr jogurtu Greckiego 1 Galaretka agrestowa 1 Galaretka Winiary z pianką o smaku owoców leśnych jeśli lubimy bardziej słodkie deserki to do dosłodzenie możemy użyć 1-2 łyżeczki ksylitolu lub cukru pudru Parę średniej wielkości truskawek 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i odstawiamy
Gotowanie...to proste !