deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:88/245)

Mus truskawkowy z bananem i bitą śmietaną 129

bitą śmietaną i bezikami. To taki wspaniały deser o tej porze roku, na przypomnienie sobie smaków Wiosny i Lata. Składniki:     0,5 śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowo-bananowy: 0,5 kg mrożonych truskawek 2 banany 2 łyżki cukru pudru sok z 1 mandarynki Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa bezy rodzynki (50 g) starta gorzka czekolada(...)łyżkami cukru pudru. Przygotować 6 pucharków i równo rozdzielić do każdego mus truskawkowo-bananowy. Na nim ułożyć śmietanę. Zastygniętą galaretkę roztrzepać widelcem i dodać do całości.  Na koniec ułożyć  beziki, rodzynki i wszystko posypać startą czekoladą.  Deser można zajadać zaraz po przygotowaniu Smacznego

Gosia gotuje
Zakochana Panna Cotta z białą czekoladą i malinami. 100

Dziś przepis na pyszny i dobrze znany deser w nieco innej odsłonie. Jest to nieco "luźniejsza" wersja Panna Cotty. Idealna do podawania w pucharkach i wzbogacona malinową galaretką oraz białą czekoladą. Składniki: 200 ml mleka 3,2% 250 ml śmietanki 36% duża laska wanilii 1 tabliczka białej czekolady cukier do smaku (opcjonalnie) 2 łyżki żelatyny w proszku 1 galaretka malinowa(...)Namoczoną żelatynę wlewamy do garnka z resztą składników i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę odklejamy delikatnie z talerza i wykrawamy z niej serduszka (używam foremek do ciastek). Jedną stronę powstałych serduszek DOKŁADNIE pokrywamy klejem spożywczym i przyklejamy do ścianek pucharków, w których będziemy podawać deser. Dociskamy, pozbywając się pęcherzyków powietrza i wlewamy ostudzoną, lecz wciąż płynną Panna Cottę. Pamiętamy

DominikaDolci
Obłędny bananowiec na biszkopcie 178

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI 175

posiadają właściwości oczyszczające,  odświeżające, moczopędne, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające oraz tamujące krwawienia.   Mając 3 kg. czerwonej porzeczki, postanowiłam zrobić z niej galaretkę. Jest gładka, lekko kwaskowata, zdrowa i po prostu pyszna. Idealna do naleśników, gofrów, deserów i kanapek. Porzeczki są bogate w pektyny,  tak więc nie potrzeba dodawać już żadnych cukrów żelujących. Składniki: 3 kg czerwonej porzeczki(...)pięknie czerwony sok. Jeśli lubicie, to możecie dodać do wyciśniętego soku trochę całych owoców. Wsypałam cukier. Gotowałam sok i mieszając co jakiś czas przez około 15 minut. Początkowo galaretka będzie miała płynną konsystencję. Tak jak pisałam, porzeczki są bogate w pektyny, dzięki nim p o ostudzeniu  i wyjęciu ze słoiczków  galaretka pięknie zgęstnieje. Pozostało już tylko przelewać gorący

potrawyregionalne
Rozanielony deser... 154

Jest taki dobry :) kiedyś robiłam podobny ale z dodatkiem śmietany oraz mięty. Gdyby ktoś był ciekawy poprzedniego przepisu, oto link:  deser z kiwi i miętą Składniki masa: 100 g masła 2 op. kisielu cytrynowego 1 opakowanie galaretki o smaku kiwki albo agrestu 6 kiwi Składniki mus: 4 kiwi 2 łyżki cukru pudru Ponadto: paczka kwaśnych żelków 1 kiwi(...)galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem a następnie dodać kiwki pokrojone w kostkę. Wystudzić. Mus: 4 kiwi obrać, pokroić i zmiksować blenderem na jednolity mus. Dodać cukier puder by sos nie był zbyt cierpki.  Na dnie pucharków układamy biszkopciki. Następnie zalewamy je masą. Na wierzchu polewamy musem z kiwi. dekorujemy plasterkami kiwi oraz żelkami. deser

Bon Appetit Małgorzaty
Nerkownik cytrynowo-żurawinowy 161

galaretkowatej konsystencji), więc ten deser w moim wydaniu nie jest wegański. Ponieważ to "ciasto" jest niezwykle kaloryczne, postanowiłam zmniejszyć wartość energetyczną, robiąc spód z ryżu preparowanego. Zwróćcie uwagę, by deser postał w lodówce kilka godzin przed jego serwowaniem. Przestrzegam przed krojeniem większych kawałków - zjada się z wielką ochotą, ale za jakiś czas człowiek czuje się bardzo syty, a w przypadku(...)wyłożyć do tortownicy i równo rozprowadzić. Swój nerkownik robiłam w tortownicy o średnicy 26 cm, ale polecam mniejszą - wtedy deser będzie wyższy. Na spód ryżowy wyłożyć masę z nerkowców. Rozprowadzić równo, dociskając do dna. Na orzechy wyłożyć ścinającą się galaretkę. Ciasto przechowywać w lodówce. ----- Podobne: Śmietanowiec Ciasto "brązowa wiewiórka" Jagielnik piña colada

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Śliwkowa Pokusa 111

Pyszne ciasto biszkoptowe ze śliwkami i masą budyniową. Troszkę pracochłonne, ale bardzo efektowne. Składniki: Biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto śnieżny puch 318

Co jakiś czas w internecie pojawia się przepis, który zdobywa rzesze zwolenników. Poprzedni na Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna był niewątpliwie hitem. Do tego przepisu wrócę

mojewypiekiinietylko
Prosty sernik z truskawkami bez pieczenia 1746

Szybkie ciasto do zrobienia na deser latem to na pewno sernik z truskawkami bez pieczenia. Łatwe i pyszne ciasto sezonowe, które składa się z minimalnej ilości składników. Sernik na zimno bardzo dobrze się kroi i zachowuje swój kształt nawet poza lodówką. Świeże truskawki w połączeniu z serem dość szybko puszczają sok i nabierają(...)sera kwaśnego smaku. Jeśli sernik ma być szybko zjedzony, wtedy truskawki można tylko wyłożyć na ser i zalać wystudzonymi galaretkami. W moim przepisie najpierw truskawki zagotowałam, co przedłużyło ładny wygląd i smak sernika. U mnie latem piekarnik odpoczywa i na deser zwykle przygotowuję mało skomplikowane ciasta bez pieczenia. Wszyscy uwielbiamy serniki, także są one robione najczęściej na zimno. Ciekawa jestem

Kuchcik gotuje
z kefirem,wiśniami pyszny deser... 133

stężenia na stężałej galaretce poukładać biszkopty, żelatynę w płatkach namoczyć w kefirze i podgrzać w mikrofalówce, wymieszać, wlać galarertkę cytrynową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody i wszystko wymieszać, wlać na biszkopty trochę i do lodówki poukładać wiśnie, wlać resztę kefiru i do lodówki najlepiej na całą noc nożem maczanym w wodzie oddzielić deser od formy, nakryć talerzem i obrócić

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowe Love 151

dwie godziny. Sernik wyjąć, wylać tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki np. na 1 godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być

moj przepis na
Galaretkowy deser z truskawkami, jagodami i czereśniami z bitą śmietaną 164

urodzaj owoców. Letnie desery wyróżniają się lekkością smaku, bogactwem różnorodności wśród owocowych dodatków i kolorem. Deser, który wam prezentuje można jeść z różnymi owocami według naszego upodobania. Bardzo fajnie smakuje również kiedy bitą śmietanę zastąpimy lodami.  Spróbujcie stworzyć własny ideał smakowy :) Składniki: 2 galaretki truskawkowe  szklanka świeżych truskawek pół szklanki jagód pół szklanki czereśni łyżka suszonej żurawiny łyżka

ChilliJemy
CIASTO OWOCOWY POCAŁUNEK 197

Dziś zapraszam po przepis na letnią wersję bardzo popularnego ciasta  USTA ADAMA . Ciasto jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika. Jest bardzo

Pani na deser
TORT BECZKA Z KOSTKAMI LODU 188

Od dłuższego czasu tort ten czekał na mojej liście do wykonania;). Więc gdy tylko nadarzyła się okazja,aby przygotować tort wiedziałam, który to będzie😉. Czasu nie

RAROSSA