Sernik na zimno jest lubiany przez dzieci a to za sprawą pysznego smaku,delikatności i galaretki. Myślę,że i dorośli go polubią a szczególnie osoby które będą przygotowywać ten deser. Spytacie dlaczego? Przede wszystkim dlatego,że jest naprawdę bardzo prosty w przygotowaniu. Nie potrzebujemy ani jajek ani masła...czyli mniej kalorii ;-)) Składniki: 3 szt.serków po 150g homogenizowanych waniliowych
potrawyregionalneEfektowny, pyszny deser a do tego bardzo szybki w przygotowaniu ;) Składniki (ok. 10 sztuk): 2 budynie waniliowe 800 ml śmietany kremówki 1 galaretka (o dowolnym smaku) cukier puder krem czekoladowy biszkopty Wykonanie: Galaretkę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Przygotuj pucharki. Udekoruj brzegi kremem czekoladowym a na spodzie ułóż biszkopty. Ugotuj budyń według instrukcji na opakowaniu(...)śmietanę kremówkę na najwyższych obrotach miksera dodając cukru pudru w zależności od preferencji. Pod koniec ubijania wlej cienkim strużkiem galaretkę cały czas ubijając. Powstałą piankę przełóż do pucharków za pomocą rękawa cukierniczego (albo zwyczajnie łyżką) i udekoruj według uznania :D Deser jest od razu gotowy do spożycia :) albo przechowuj go w lodówce :) Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćLodowiec, to ciasto bez pieczenia. Wymaga jedynie schłodzenia w lodówce. Dolną warstwę stanowią biszkopty, które pokryte są dwusmakową warstwą masy jajeczno - budyniowej. Całość zalana jest galaretką
Przepisy Kulinarneszybki i łatwy do przygotowania. I taki w rzeczywistości jest. Dodałam owoce jakie akurat miałam pod ręką. Od siebie dołożyłam jeszcze galaretkę na wierzch i dzięki temu ciasto jest jeszcze bardziej kolorowe i orzeźwiające. Bardzo Wam polecam - to deser w sam raz na panujące upały. Wszak to prawdziwy smak lata. Składniki: 700 g gęstego jogurtu naturalnego 250 g śmietanki
Kuchnia domowa Anidodajemy 3-4 łyżki bitej śmietany, resztę cukru, mieszamy, a następnie dodajemy całą bitą śmietanę, delikatnie łączymy i wykładamy na biszkopty. Dekorujemy truskawkami, tężejącą galaretką i wkładamy na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie deser wyjmujemy z formy, wykładamy na paterę, a stawiając na stół mówimy głośne TA DAAA!!! i zbieramy liczne pochwały
Rozpustne gotowanieRolada biszkoptowa: - 3 jaja - 100g cukru - 75 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao ponadto: - tabliczka czekolady mlecznej - łyżka kakao do posypania - cukier
SMYKWKUCHNIjakie lubię, czyli spód, który nie pokruszy się podczas krojenia i ilość żelatyny znacznie zmniejszyłam. W efekcie końcowym użyłam jej o połowę mniej, deser nadal świetnie zachowuje kształt, ale konsystencja bardziej przypomina mus, a nie czekoladową galaretkę, takie miałam skojarzenie po pierwszym razie. Tak czy siak, przepis jest wart polecenia, bo smak podbił kubki smakowe Młodego, a efekt końcowy podbił
Blondynka Gotujezjedli po obiedzie na deser i wpadliśmy na pomysł deseru truskawkowo-bananowego. Lekki i smaczny deser – polecam Składniki: - 3 serki homogenizowane waniliowe - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - 1,5 łyżki żelatyny - 300 ml gorącej wody - 1 opakowanie bitej śmietany waniliowej - 1 galaretka - 250 gr truskawek - 2 banany Najpierw rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i pozostawimy(...)banana i miksujemy. Masę wylewamy do pucharków. Drugiego banana kroimy na plasterki i wrzucamy do masy. Do 2 części masy dodajemy galaretkę, część truskawek i miksujemy a potem wlewamy na masę bananową i dodajemy pozostałą część truskawek. Gotowy deser możemy udekorować bitą śmietaną i truskawkami. Smacznego
Kuchenne Wariacjegalaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony deserem:)) 500 ml gorącej wody dodatkowo : 500 g truskawek 8 herbatników 1 łyżka cukru trzcinowego Wykonanie : Biszkopt : Oddzielamy białka(...)wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Pianka: Na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia (mają być płynne, ale nie ciepłe).Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do niej płynne galaretki i miksujemy. Piankę wylewamy na biszkopt z truskawkami
cucinaregalaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony deserem:)) 500 ml gorącej wody dodatkowo : 500 g truskawek 8 herbatników 1 łyżka cukru trzcinowego Wykonanie : Biszkopt : Oddzielamy białka(...)wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Pianka: Na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia (mają być płynne, ale nie ciepłe).Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do niej płynne galaretki i miksujemy. Piankę wylewamy na biszkopt z truskawkami
cucinarePrzepis na 6 sztuk :) SKŁADNIKI: 1 galaretka pastelowa lychee coctail 1,5 szkl wody 1 puszka mandarynek (312g) 1 puszka brzoskwiń (410g) 400g śmietany 30% 2
Dziś Ja gotujeGalaretki przygotowane w ten sposób są bardzo efektowne. Jest to fajna propozycja np. na przyjęcie dla dzieci. Sama galaretka jest już dla wielu maluchów atrakcją, a jeśli jeszcze podamy ją w niekonwencjonalny sposób to efekt murowany. Do przyrządzenia tego deseru można użyć również skórek z innych cytrusów (cytryny, grejpfruta, mandarynki). Wszystko zależy od naszej fantazji:) Zatem skomponujmy coś pięknego
Krokusowy DomSkładniki: ok 1/2 kg truskawek 1 galaretka truskawkowa 400 g serka homogenizowanego 1 jogurt naturalny 1 puszka papai w syropie 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Truskawki posypać
czarrna od kuchniPyszne ciasto z bananami i galaretką. Idealne do kawy. Przyda się na te długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
Magiczne Życie MartyDelikatny biszkopt,pyszna warstwa jabłek w galaretce przykryta masą budyniową - rewelacyjne ciasto zarówno do niedzielnej kawusi jak i na świąteczny stół.
Niespełnione zdolności kulinarneDziś była próba wypiekania mazurka z galaretką. Kupiłam mrożone żurawiny. Wyszedł smaczny- jednak muszę bardziej obciążyć dno, bo ciasto się wybrzuszyło. Ja nie jem
AZgotuj!Chyba wszyscy lubimy galaretkę z owocami. To smaczny, lekki i niskokaloryczny deserek. No i zero ryzyka w przygotowaniu bo ... zawsze się udaje! :) Mam koleżankę w
Walijskie PichcenieSweet dessert with fruit. Składniki. 1 galaretka cytrynowa 250 ml mleka skondensowanego 3 owoce kiwi 1 szkl. malin Wykonanie. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości podanej na
Kulinarny karnet Christophera