składniki na jeden blat kakaowy (potrzebujemy dwa): 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 70 g cukru 3 jajka 20 g masła, roztopionego 25 g kakao wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt kakaowy: 140 g maki orkiszowej lub pszennej 200 g cukru 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na I ciasto piernikowe: (potrzebujemy 2 takie ciasta) 225 g pierniczków (suchych, lukrowanych) 70 g mąki ziemniaczanej 115 g cukru 4 jajka (osobno biała i
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 5 g cukru z prawdziwą wanilią
Domowy Smak Jedzeniaugnieść na sernik ułożyć plasterki truskawek, całe truskawki małe lub połówki dużych, poukładać między truskawkami listki świeżej mięty galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - najlepszy deser sernikowy i na lato i na pozostałe dni roku, można użyć truskawki mrożone ale po odmrożeniu..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięskładniki na 1 biszkopt kakaowy (pieczemy 2 szt. lub jeden większy i przekrawamy na 2 blaty): 80 g maki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 4
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt: 90 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru 4 jajka wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na biszkopt kakaowy: 25 g mąki orkiszowej 65 g cukru 5 jajek 12 g kakao 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na 1 biszkopt kakaowy (pieczemy 2 szt. lub 1 z podwójnej porcji i przekrawamy na 2 blaty): 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto z białek: 220 g cukru 200 g mąki ziemniaczanej 6 białek 70 ml oleju 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku
Domowy Smak Jedzeniakakao Przygotowanie: Nasączenie - w 800 ml gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i dodajemy do smaku cukier. Odstawiamy do ostygnięcia. Galaretka - 2 opakowania galaretki cytrynowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Krem cytrynowy - ugotować budyń śmietankowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklanki cukier(...)kremu kakaowego. Wyrównać. Następnie do rękawa cukierniczego przekładamy pozostały krem kakaowy i wykonujemy ramkę, którą dzielimy na kilka mniejszych kwadratów. Deser wkładamy do lodówki, aby masy lekko stężały. Gdy masa lekko stwardnieje w utworzone kwadraty wylać tężejącą galaretkę cytrynową. Torcik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy espresso, zaparzonej naturalnej kawy (należy odcedzić
Ciastka - domowe słodkościlekka jak obłoczek przypomina najlepszy mus tyle że o wyraźnym smaku malin. Całość dopełnia galaretka malinowa i bynajmniej nie jest to taka sztuczna z torebki tylko przygotowana na przecierze z malin z niewielkimi dodatkami. Jeśli kochacie maliny tak jak i ja to jest to deser idealny. Nic dodać, nic ująć, Malinowy ideał i tak zwane niebo w gębie gwarantowane(...)mleka 3,2 % 2 łyżki żelatyny 60 ml likieru z czarnej porzeczki np. Crème de Cassis lub z aronii ** 250 ml śmietanki 30% Wierzch (galaretka): 1 łyżka żelatyny 3-4 łyżki likieru reszta przecieru z malin (125 ml) kilka świeżych malin do dekoracji Wykonanie: 1. Maliny ( *mrożone trzeba wcześniej rozmrozić ) miksujemy w malakserze
vaniliowoczekoladowaKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na Słodko