Odwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na
Zdrowie i pysznie na talerzuPowoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie
RAROSSACoś dobrego i słodkiego dla naszych kubków smakowych. Składniki: Galaretka truskawkowa 2 szt. Śmietanka kremówka 30 % 500 ml Truskawki świeże Świeża mięta Czekolada deserowa gorzka Wykonanie
Tradycyjna Kuchniapatelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami chia FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa
Kuchnia Bazyliiskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniachłodna, rozpływająca się w ustach pianka czereśniowa bez pieczenia na pysznym spodzie ciasteczkowym to idealne ciasto w sam raz na upalne dni. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców. składniki na tortownicę 26 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 100 g masła 400 g wydrylowanych czereśni
Smakowite DaniaPiękna, słoneczna pogoda za oknem zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar. Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu
Moja Mama GotujeDelikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne
Ania i Marcin gotująSkładniki: śmietana 30 % 330 ml/zimna, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, zaparzona mocna kawa 1 szklanka, biszkopty okrągłe 150 gram, konfitura niskosłodzona - ile potrzeba/truskawkowa, herbatniki pełnoziarniste 15 sztuk
W Mojej Kuchni Lubię5 kg cukinii oczyszczonej 1 kg cukru 4 galaretki cytrynowe 1 cytryna Cukinię kroimy i pod przykryciem gotujemy ok 15 min, następnie odkrywamy i dodajemy cukier
Gotowanie jest łatwelodówki, aby zastygła. Następnie wylewamy warstwę galaretki cytrynowej, odstawiamy do lodówki. Galaretkę agrestową po zastygnięciu kroimy w kostkę, wykładamy na zastygniętą galaretkę cytrynową, układamy warstwę borówek. Śmietanę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru. Wykładamy na galaretkowy deser. Posypujemy borówkami i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 2 jogurty naturalne (2x120g) 250g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: czekolada mleczna ciastka Ptysie Sposób przygotowania: Galaretkę
Prosto i Smacznie z AnetąNie wiem czy zdążyłam z pomysłem na tą galaretkę bo kwiaty już przekwitają ale muszę podać ten przepis bo galaretka jest wyborna. W moich rejonach jeszcze
Moje Małe CzarowanieDeser na gorące dni kiedy nie mamy ochoty odpalać piekarnika, orzeźwiająca warstwa z truskawkami i galaretką w połączeniu z waniliowo-miętową daje wspaniały efekt smakowy, jej przygotowanie nie wymaga dużej wprawy, można ją wykonać wcześniej i trzymać w lodówce. Składniki: Warstwa truskawkowa: 40 dag świeżych truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe Warstwa waniliowa: 330 ml śmietanki
Wanilia i KardamonDoskonały deser na gorące, upalne dni :) Składniki na 5-6 słoiczków: 400 gr jogurtu Greckiego 1 Galaretka agrestowa 1 Galaretka Winiary z pianką o smaku owoców leśnych jeśli lubimy bardziej słodkie deserki to do dosłodzenie możemy użyć 1-2 łyżeczki ksylitolu lub cukru pudru Parę średniej wielkości truskawek 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i odstawiamy
Gotowanie...to proste !dotąd to mnie omijało , ale i mnie dopadł głód na cukier.A , że u umnie brak słodkości ,przygotowałam jak na warzywo, przepyszny ,lekki deser ,który pójdzie nam na zdrowie , a nie w tyłek :).Polecam Wam go bardzo. 1 galaretka o ulubionym smaku 1 mała cukinia 1 kubek jogurtu naturalnego ** ********************************************** Cukinię obrać i drobno zmiksować.Galaretkę przygotować według przepisu, ostudzić .Dodać cukinię
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka
RAROSSADeser praktycznie przygotowany z dwóch składników, jeśli macie jeszcze zapasy mrożonych truskawek to jest świetny pomysł na lekki deser, niezbyt słodki. Oczywiście śmietanę można pominąć i na wierzch ułożyć same owoce. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 400 g mrożonych truskawek Dodatkowo: śmietana 30% (u mnie 0,5 l + 2 łyżeczki cukru pudru) 2 kiwi 5 świeżych truskawek starta gorzka czekolada
Delicious TitbitsSkładniki : 500 g waniliowego sera w wiaderku 1 galaretka czerwona 1 łyżeczka płaska żelatyny 1/2 szklanki przegotowanej wody 500 g waniliowego sera w wiaderku 1 galaretka
Sama słodycz i szczypta chiliwięc śmietanowca (lub, jak ktoś woli - galaretkowca). Pyszny, szybki deser, który może ożywić stół i nie obciążyć żołądka (zbytnio). Na świąteczne "nic już nie wcisnę... no, chyba, że coś słodkiego" nada się idealnie. Plus jest taki, że bardzo łatwo go odchudzić. Minus - jest "szybkoznikający". SKŁADNIKI : - śmietana 30%, 2 kubki, - galaretka, 6 różnych kolorów, - żelatyna, 4 łyżki, - cukier drobny(...)żelatynę, dorzucamy pokrojone galaretki i szybko, dokładnie mieszamy, przekładamy łyżką, chochlą śmietanowca do miski/naczynia z galaretką, wyrównujemy wierzch, szczelnie przykrywamy i schładzamy kilka godzin w lodówce. T en śmietanowiec wraca do nas regularnie od lat. Przerobiłyśmy wiele kombinacji tego deseru i ta jest jedną z naszych ulubionych. Mocno śmietanowy, jeszcze bardziej galaretkowy, o odpowiedniej konsystencji. Nie za słodki
Wypisz Wymalujpochwycić i konsumować w wirze świetnego party. Warto jednak czymś intrygującym "zakończyć". Mam tu na myśli jakiś ponętny deser, którego przyrządzenie (wbrew pozorom) zajmie nam tylko chwilę. I tak właśnie było z poniższą galaretką. Musicie koniecznie jej spróbować. Ale, ale... Nie będzie tak łatwo! Po przepis zapraszam Was bowiem na: http://karmel-itka.pl
W kuchni Karmel-itkigalaretkowo-jogurtowy z malinami to pomysł na zdrową, słodką przekąskę. Przygotowanie poniższego deseru jest banalnie proste, ale niestety czasochłonne. Jestem pewna, że deser zachwyci gości :) Składniki na 4 duże porcje: 2 duże jogurtu naturalne (800 g) 1 galaretka o smaku, np. poziomkowym 1 galaretka o smaku, np. jagodowym 1 galaretka o smaku owocowym, np. niebieska świeże maliny Dzień wcześniej
Ugotowaćwyszukanego. Prosty i w miarę małokaloryczny deser, który sprawdza się w czasie upałów. Możecie dodać do niego owoce sezonowe, zmieniać smaki galaretek czy kształty. Wszystkie chwyty dozwolone ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement
Życie zamknięte w smakusię spodobało, że musiałam je odtworzyć w swojej kuchni. Już niedługo na blogu inne borówkowe "wytwory mojej wyobraźni", np. borówczanki, jaglany deser borówkowy (i malinowy też!) i na pewno coś jeszcze, zaglądajcie! Składniki: NIEBIESKA WARSTWA: 1 galaretka Niebieska http://www.agro-wodzislaw.pl/foto/fgyx5fy0umwtwmax.jpg 1 galaretka pastelowa "Blue Ocean" http://www.agro-wodzislaw.pl/foto/j8epdi3rj67dlmax.jpg 500ml wrzątku 250g borówek amerykańskich JASNA WARSTWA: 1 op. śmietany roślinnej
Cakes By KejtZblendowałam dziś borówki amerykańskie i chciałam z nich zrobić galaretkę. Zmiksowałam poczekałam i nie musiałam dodawać żelatyny, bo mus sam zrobił się
AZgotuj!Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające. SKŁADNIKI Biszkopt lub paczka biszkoptów (forma
RAROSSAZapraszam na pyszny deser z musem rabarbarowym. Każdemu będzie smakować. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 25 dag rabarbaru 1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym 4 łyżki cukru 1 szklanka śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 10 sztuk herbatników 2 kostki mlecznej czekolady truskawki i listki melisy do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka. Podlewam
Tradycyjna kuchnia KasiRobiąc zakupy w jednym ze sklepów, nad pomarańczami moje oczy ujrzały intrygujący przepis. Minimum składników, a efekt wydawał się nad wyraz interesujący. Dlatego też nie czekając
Mój Smak na Życieprzepadam za deserami na zimno. No może poza kilkoma małymi wyjątkami. Nigdy nie byłam miłośniczka serników z galaretkami, z owocem wszelkim, jakoś tak mam. Jest jeden wyjątek. Torcik truskawkowy jaki robi ciocia Małżona. Przepis zapisałam i już kilka razy wypróbowywałam. Poddałam go też małej modyfikacji. We wtorek po upalnym, parnym i dusznym dniu postanowiłam wykorzystać resztę truskawek
Dzieje kuchennej WiewióryFruity cheesecake cold Składniki. 1 kg serka homogenizowanego 3 galaretki agrestowe 10 dag biszkoptów 10 dag drażetek czekoladowych herbatnikowych 50 dag winogron 1 owoc granatu 1
Kulinarny karnet ChristopheraMarmurkowy deser borówkowy Zimny deser na sierpniowe upały. Składniki: - 1 i 1/2 szklanki borówek - 1 i 3/4 szklanki mleka - galaretka jagodowa - 1 łyżeczka żelatyny -2 łyżeczki cukru Przygotowanie: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, wrzucamy pół szklanki borówek i miksujemy blenderem. To borówki nadają specyficznej marmurkowej konsystencji, nie nadają jednak koloru, ponieważ ich wnętrze jest przeźroczyste
Słodka sielankaSkładniki: 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 140g) 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń 150 g biszkoptów okrągłych Przepis: Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy
Emcia Pichciskładniki na jeden blat kakaowy (potrzebujemy dwa): 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 70 g cukru 3 jajka 20 g masła, roztopionego 25 g kakao wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt kakaowy: 140 g maki orkiszowej lub pszennej 200 g cukru 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na I ciasto piernikowe: (potrzebujemy 2 takie ciasta) 225 g pierniczków (suchych, lukrowanych) 70 g mąki ziemniaczanej 115 g cukru 4 jajka (osobno biała i
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 5 g cukru z prawdziwą wanilią
Domowy Smak Jedzeniaugnieść na sernik ułożyć plasterki truskawek, całe truskawki małe lub połówki dużych, poukładać między truskawkami listki świeżej mięty galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - najlepszy deser sernikowy i na lato i na pozostałe dni roku, można użyć truskawki mrożone ale po odmrożeniu..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięskładniki na 1 biszkopt kakaowy (pieczemy 2 szt. lub jeden większy i przekrawamy na 2 blaty): 80 g maki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 4
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na biszkopt: 90 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru 4 jajka wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na biszkopt kakaowy: 25 g mąki orkiszowej 65 g cukru 5 jajek 12 g kakao 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na 1 biszkopt kakaowy (pieczemy 2 szt. lub 1 z podwójnej porcji i przekrawamy na 2 blaty): 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto z białek: 220 g cukru 200 g mąki ziemniaczanej 6 białek 70 ml oleju 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku
Domowy Smak Jedzeniakakao Przygotowanie: Nasączenie - w 800 ml gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i dodajemy do smaku cukier. Odstawiamy do ostygnięcia. Galaretka - 2 opakowania galaretki cytrynowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Krem cytrynowy - ugotować budyń śmietankowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklanki cukier(...)kremu kakaowego. Wyrównać. Następnie do rękawa cukierniczego przekładamy pozostały krem kakaowy i wykonujemy ramkę, którą dzielimy na kilka mniejszych kwadratów. Deser wkładamy do lodówki, aby masy lekko stężały. Gdy masa lekko stwardnieje w utworzone kwadraty wylać tężejącą galaretkę cytrynową. Torcik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy espresso, zaparzonej naturalnej kawy (należy odcedzić
Ciastka - domowe słodkościlekka jak obłoczek przypomina najlepszy mus tyle że o wyraźnym smaku malin. Całość dopełnia galaretka malinowa i bynajmniej nie jest to taka sztuczna z torebki tylko przygotowana na przecierze z malin z niewielkimi dodatkami. Jeśli kochacie maliny tak jak i ja to jest to deser idealny. Nic dodać, nic ująć, Malinowy ideał i tak zwane niebo w gębie gwarantowane(...)mleka 3,2 % 2 łyżki żelatyny 60 ml likieru z czarnej porzeczki np. Crème de Cassis lub z aronii ** 250 ml śmietanki 30% Wierzch (galaretka): 1 łyżka żelatyny 3-4 łyżki likieru reszta przecieru z malin (125 ml) kilka świeżych malin do dekoracji Wykonanie: 1. Maliny ( *mrożone trzeba wcześniej rozmrozić ) miksujemy w malakserze
vaniliowoczekoladowa