Przepis na : deser
Pyszny, delikatny deser ryżowy z owocami. Składniki: ¾ szklanki ryżu 1 szklanka mleka 1 łyżeczka tłuszczu 2 łyżki cukru 1 galaretka owocowa 1 szklanka mrożonych owoców ½ szklanki śmietanki sól do smaku Wykonanie: Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru, soli i tłuszczu. Galaretkę przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i ubić ze śmietanką. Gdy zacznie gęstnieć wymieszać z ryżem i odsączonymi owocami. Następnie przenieść do odpowiedniej miseczki i odstawić do zgęstnienia w chłodne miejsce.... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com