prawie jak po polsku :P) obrazki na etykietach szybko sugerują czym ten produkt różni się od pozostałych. Smak: Ryżowy z karobem: Jogurt jest ciemny jak czekoladowe desery o konsystencji budyniowej galaretki, czyli: nabierając go na łyżeczkę jest bardziej galaretką ale po wymieszaniu tworzy „luźny” budyń ;) Zapach jest taki jak przy melasie z karobu, czyli słodki z kwaśną nutą charakterystyczną
Candy PandasCzas truskawkowy, czerwiec, więc nie może zabraknąć ciasta na zimno a jeżeli jest jeszcze całkiem fit to czemu nie. Dziś najdłuższy dzień, najkrótsza noc więc delektujmy
Moje Małe CzarowanieRabarbar... Kiedy pojawia się na straganach kusi swoim wyglądem. Dlaczego? Bo można z niego przygotować wspaniałe desery. Nie tylko kompoty, galaretki, chłodniki... Doskonale sprawdził się w wypiekach. Ja upiekłam już wiele ciast z rabarbarem i mówię Wam, że każde smakuje inaczej. Każde jest pyszne i trudno stwierdzić, które jest lepsze, najlepsze... Dzisiaj kolejne ciasto z rabarbarem. Wybierajcie... Foremka
Kuchnia u KrysiSzybkie, lekkie i zdrowe ciasto na zimno czyli maślankowy tort. Byłam zaskoczona smakiem i rezultatem, maślanka smakuje wybornie ale zupełnie inaczej niż tort który zrobiłam. Wystarczy
Moje Małe CzarowanieMazurek z masą krówkową – nadziany rozpuszczonymi krówkami 18. Kruche ciasteczka – w kształcie baranka, króliczka 19. Czekoladowe jajka – nadziane twarogiem i musem brzoskwiniowym 20. Tęczowe jajka – deser na zimno z galaretkami
UgotowaćWitajcie :) ostatnio mam przyjemność testowania pysznych słod yczy od Cukrów Nyskich, powiem Wam że są przepyszne. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznego i szybkiego w przygotowaniu deseru. Wystarczy śmietana, ciasteczka, galaretka i dowolne owoce, ja użyłam borówek. Zapraszam:) Składniki: 250 g borówek 4oo ml śmietany kremówki 30% 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa
Sama słodycz i szczypta chiliMasz niezapowiedzianych gości i brak czasu na wypieki? Proponuję przygotować deser w pucharkach z galaretką, bitą śmietaną z mascarpone a to wszystko posypane czarnym sezamem z dodatkiem mrożonych malin. Idealny przysmak w upalny dzień ... jak dzisiaj :) Składniki na 4 osoby: 1-2 opakowania galaretki malinowej (zależy jak duże macie pucharki) 330 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone garść
Alutka-GotujeZagotuj litr wody, dorzuć do niej owoce mrożone po 300 g wiśnie i śliwki oraz inne jak lubisz. Jedną całą laskę cynamonu , kilka ziaren goździka
Pasje JolkiZ okazji Dnia Taty zapraszam na prosty przepis na tort jogurtowy z truskawk ami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldBardzo smaczny i lekki deser na bazie jogurtu , truskawek i galaretki . Dość szybko się go przyrządza , wygląda rewelacyjnie i jeszcze lepiej smakują . Składniki: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 250 ml. jogurtu naturalnego 250 gram truskawek Sposób przygotowania: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody , odstawiamy do ostygnięcia . Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków(...)pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia. Przepis podany jest na dwa desery
Bajeczna Kuchniarazem propozycja podania deseru z mleka i galaretki jest nieco inna, lecz również bardzo ładnie się prezentuje. Składniki: 250ml mleka ( 1 szklanka), 1 i 1/2 łyżki cukru, 2g cukru wanilinowego ( 1/2 łyżeczki ), 1 galaretka, 13 g żelatyny ( 1 i 1/2 łyżki), Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 0,5l wody ( zgodnie z ilością jaka jest na opakowaniu). Żelatynę rozpuścić w 150ml gorącej
W kuchni u MonikiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szarlotka po królewsku to ciasto na biszkopcie z masą jabłkową i bitą śmietaną. Pięknie się prezentuje a
Marta GotujeZ okazji Dnia Taty zapraszam na prosty przepis na tort jogurtowy z truskawk ami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldkolejny mamy gruszki w roli głównej. Tym razem będą to gruszki w syropie. Takie owoce często wykorzystuję w zimie do ciast, deserów a zwłaszcza do galaretki gruszkowej która smakuje wyśmienicie. Jest to bardzo szybki i prosty przepis. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę a następnie wrzucamy do słoików. Owoce zalewamy przegotowaną wodą i do każdego słoika dorzucamy po 2 łyżki
Kuchenne WariacjeIdealny deser na upalne dni :) Galaretka w tej wersji jest o wiele zdrowsza i smaczniejsza od tej kupnej. Poza tym, szybciej od niej tężeje, a wykonanie jest banalnie proste. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki (na 15 szt.): 0,75 l soku z czerwonych owoców (winogrona, wiśnie, maliny). Można wycisnąć samodzielnie, bądź kupić gotowy, byle był bez dodatku cukru
Domowa Cookierenka AgiMogą być w każdym wymarzonym smaku, kolorze i kształcie. Domowe żelki nie zawierają żelatyny ani sztucznych substancji i barwników! Do tego są dietetyczne. Ja przygotowałam malinowo
Pora na pora i pomidoraSmerfetka to inna wersja popularnego ciasta Shrek. Nie przepadam za pieczeniem ciast warstwowych a szczególnie tak sztucznie kolorowych ale musiałam upiec cisto na charytatywny cel na
Bernika - moj kulinarny pamietnikwiem jak Wy, ale my uwielbiamy desery z owocami w galaretce i śmietanką;) Taki jest właśnie ten deserek. Truskawki zalane galaretką i lekka masa śmietanowa z dodatkiem płatków ryżowych i odrobiną ajerkoniaku. Dodatkowo wzbogaciłam go o odrobinę kremu czekoladowego i chrupiących orzeszków. Pychota!! Składniki: 300g truskawek, galaretka truskawkowa, szklanka śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru
Z miłości do słodkościGdy się matka nudzi w domu, to co może robić... na przykład ciasteczka wykorzystując do nich nowe galaretki smakowe. Ciasteczka są bardzo proste i ekspresowe, całość
Bernika - moj kulinarny pamietnikkonfitury i kremówki, została przeze mnie podzielona na dwa etapy. Dzięki temu mamy pewność, że żadna z warstw nie stężeje nam zbyt szybko i cały deser pięknie się uda;) Na wzmiankę zasługuje jeszcze wykorzystanie galaretki przezroczystej. To nowość od Winiary:) Owoce są doskonale pod nią widoczne, a sama galaretka nie dość, że super smakuje (smak winogronowy) to dodatkowo nadaje(...)ubitą kremówką. Masę wylewamy na warstwę owoców w galaretce. Wstawiamy do lodówki, by masa stężała (mniej więcej 20-25 minut). Wówczas wykładamy resztę brzoskwiń i zalewamy je pozostałą galaretką. Blaszkę znów umieszczamy w lodówce. Trzy łyżeczki żelatyny umieszczamy w garnuszku/rondelku i zalewamy połową mleka, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie krótko podgrzewamy na niewielkim ogniu (tylko do rozpuszczenia się żelatyny
Smaki Na Talerzu