Dessert awayuki. Proponowany deser jest połączeniem awayuki, białej pianki z malinami. Ja od siebie dodałem galaretkę cytrynową i złamałem smak tego japońskiego deseru. Składniki. 2 łyżki żelatyny 1 filiżanka wody 1,5 filiżanki cukru 2 białka 2 łyżki soku z cytryny 100 g malin 2 galaretki cytrynowe Wykonanie. Żelatynę zalać wodą, kiedy spęcznieje rozpuścić, dodać cukier(...)wyłożyć do naczynia o równym dnie, na wysokość 1,5 - 2cm. W masę powciskać maliny lub ułożyć na wierzchu. Rozpuścić galaretki cytrynowe, chociaż bardzo dobrze komponują się gruszkowe i zimne wylać na piankę z malinami. Gdy deser dobrze stężeje pokroić w kwadraty lub wykroić walce. Itadakimasu--z pokorą przyjmę ten posiłek. Tak mówią Japończycy przed posiłkiem. My - smacznego
Kulinarny karnet ChristopheraSzybki w przygotowaniu, deser na zimno, już na zakończenie sezonu truskawkowego, jest delikatny w smaku, kremowy i orzeźwiający ale też sycący, dla dorosłych bo z dodatkiem nasączonych likierem biszkoptów. Propozycja na niedzielną ucztę. Można zrobić w różnych wariantach owocowych z pewnością warto do niego wrócić..... Składniki: 330 ml śmietanki 30% 30 dag twarożku z wiaderka 3 czubate łyżki cukru pudru(...)użyłam Dalkowski 1 szklanka pokrojonych truskawek 400 ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Metalowa miska Dekoracja: Bita śmietana Truskawki Świeża mięta Sposób przygotowania: Deser zaczynam od przygotowania galaretki truskawkowej: Pokrojone truskawki zalewam 400 ml wody gotuję kompot, dodaję łyżkę cukru, zestawiam z ognia, wsypuję galaretkę mieszam aż się rozpuści, odstawiam do wystudzenia. Metalową miskę wykładam w środku
Wanilia i KardamonBardzo intensywna, mocno owocowa domowa galaretka malinowa. Potrzeba tylko soku owocowego i żelatyny. O wiele zdrowsza niż wszystkie kupne galaretki. Nadaje się do ciast, deserów, do wyjadania prosto z miseczki. A jaki ma kolor! Dzieci bardzo lubią galaretki więc te malinowe zniknęły w mgnieniu oka. 250 ml. soku malinowego 1 łyżka żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę rozpuścić w małej ilości
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNajlepszy owocowy deser na upalne dni! Świeże truskawki, przepyszna i słodka galaretka Winiary, rozpływająca się w ustach czekolada z nadzieniem miętowym, która orzeźwia i chłodzi! ROZPOCZNIJ OWOCOWY SEZON! SKŁADNIKI: -galaretka truskawkowa Winiary - 200 g truskawek - 150 ml śmietany 18% - 150 ml jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę(...)lodówki, jak będzie gotowa kroimy na równą kostkę - truskawki umyj i pokrój na połówki - jogurt, śmietanę i syrop miętowy, wymieszaj w misce, dodaj owoce, i pokrojoną w kostkę galaretkę - w kubeczku rozpuść 2 łyżki żelatyny z 3 łyżkami gorącej wody - dodaj do masy i energicznie wymieszaj, poczekaj 4 minuty masa zacznie już powoli gęstnieć i tężeć - kokilki lub obręcze kucharskie
SMYKWKUCHNIProsty i niedrogi deserek Taki deser można również przygotować ze śmietaną kremówką i innymi owocami. Deser z truskawkami SKŁADNIKI: galaretka ametystowa - 1 opak bita śmietana - 1 opak 2 szkl mleka truskawki kolorowa posypka do posypania PRZYGOTOWANIE: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą galaretkę przelać do 4 pucharków, odstawić do stężenia . Bitą śmietanę wsypać(...)wysokiego naczynia, dodać mleko, miksować z 5 minut na wysokich obrotach. Ubitą śmietanę wyłożyć do 4 pucharków na galaretkę. Truskawki umyć , osączyć, pokroić na cząstki. Powkładać truskawki w bitą śmietanę. Posypać deser kolorową posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia DanusiPianka z mleka skondensowanego i galaretek to świetna propozycja na lekki deser. Przepis jest bardzo prosty, jednak samo wykonanie jest trochę czasochłonne. Za to efekt zachwyci na pewno tych najmłodszych :) Składniki: * 3 galaretki, każda innego koloru * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * ewentualny cukier puder do posłodzenia mleka * 3 szklanki wrzącej wody Wykonanie: Każdą galaretkę (osobno) rozpuścić w szklance wrzącej wody
Zrób to smaczniePołączenie kakaowego biszkoptu, puszystej pianki, owoców i galaretek jest strzałem w dziesiątkę:) Składniki na blaszkę 36x24cm: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki płaskie
Kuchnia w czekoladzieKolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWiosenne ptasie mleczko z mleka i galaretek To moja propozycja deseru, polecam je nie tylko na świąteczny stół. Zaproś wiosnę do domu. Składniki 3 kolorowe galaretki 500 ml mleka niesłodzonego dekoracje Przygotowanie W 3 kubkach rozpuść kolorowe galaretki, ostudź. Mleko miksuj przez kilka minut, powstanie pianka, podziel ją na 3 porcje. Do każdej galaretki dodaj piankę
Kurnikowonajsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać je na tak pyszny deser. Zapraszam serdecznie na Hellozdrowie.pl po przepis na: Kisiel brzoskwiniowy z ksylitolem – klik! Zobaczcie też: Galaretka z cydru Owocowy deser z nasionami chia Owoce zapiekane pod koglem-moglem z płatkami jęczmiennymi Artykuł Kisiel brzoskwiniowy pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliidosypujemy kakao i na małych obrotach ubijamy ją jeszcze przez parę sekund ( do momentu aż czekolada połączy się ze śmietaną). Kieliszki z galaretką wyciągamy z lodówki. D każdego kieliszka wsypujemy pokruszone herbatniki a na górę ubitą kremówkę. Deser posypałam płatkami migdałowymi
Amatorka kuchennaDeser, który zna chyba każdy:) Jako dziecko pamiętam go jeszcze w wersji maxi, a więc robiony w tortownicy. Jest prosty do przygotowania, poradzą z nim sobie nawet dzieci, które chcą wspólnie z rodzicami stawiać w kuchni pierwsze kroki. 3 serki waniliowe „Danio” 3 różnokolorowe galaretki (czerwona, żółta, zielona) Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody(...)Pierwszą galaretkę umieszczamy w zimnej wodzie, by nieco przestygła. Następnie zimną, lecz wciąż płynną galaretkę łączymy z serkiem „Danio” ( część galaretki przed zmieszaniem jej z serkiem możemy odłożyć, wówczas będziemy mieć więcej warstw w deserze, jednak znacznie wydłuża to czas przygotowania. U mnie właśnie widoczna jest czerwona warstwa piankowa i odrobina czerwonej galaretki ). Gotową masę rozlewamy
Smaki Na TalerzuTaki deser to doskonały pomysł na wykorzystanie zbędnych białek. W połączeniu z galaretką tworzą lekką piankę. Wystarczy dodać tylko ulubione owoce sezonowe i bitą śmietanę. I deser gotowy. Szybko i efektownie. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie galaretki niebieskiej 1 opakowanie galaretki turkusowej 4 białka 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru maliny jagody Galaretkę niebieską rozpuścić(...)stężenia. W międzyczasie turkusową galaretkę rozpuścić w szklance wody. Kiedy przestygnie i zacznie tężeć ubić pianę z białek i wymieszać z galaretką. Wylać do pucharków i odstawić do całkowitego stężenia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, wyłożyć na deser i udekorować owocami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaschować do lodówki do stężenia galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie, wystudzić na jabłka ułożyć biszkopty ile potrzeba, dodać resztę jabłek i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin deser jest przepyszny i szybko się zjada..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgalaretki we francuskich sklepach. Przeszukalam doskladnie moja spizarnie i znalazlam 2 opakowania galaretki i zaraz tez wymyslilam jak odtworzyc smak mojego ulubionego ciasta w deserze. Tak oto powstalo moje dzisiejsze dzielo. Pianka truskawkowa z galaretka z truskawek skladniki na 6 szklaneczek 2 galaretki truskawkowe 500g truskawek 0,5 szklanki brazowego cukru 250ml kremowki ewentualnie 1 lyzeczka zelatyny wykonanie Kazda galaretke(...)niej nie utopi wlewamy na nia warstwe kermowki i znow odstawiamy do lodowki do zastygniecia. Masa smietanowa scina sie dosc szybko. Na koncu wlewamy reszte galaretki i znow odstawiamy do lodowki. Smacznego. Ten deser to moja kolejna propozycja na trwajacy wlasnie "Sezon truskawkowy" , zabawe zorganizowana przez Olge Smile
Przysmaki Karolki