deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:49/245)

WANILIOWO-TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO 158

musu cały czas mieszając. SERNIK WANILIOWY: 1.Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie studzimy. 2. Serki miksujemy z cukrem. 3. Do masy serowej wlewamy przestudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy. SKŁADANIE DESERU: Szklanki natłuszczamy odrobiną oleju (dzięki temu łatwiej będzie wyciągnąć desery po zastygnięciu) . Do każdej  wlewamy sernik waniliowy. Z biszkopta wycinamy okręgi o średnicy szklanek i układamy

Marcepanowa kuchnia
Ciasto Ambasador – z galaretkami 1022

Przepis na ciasto Ambasador jest u nas od lat – pochodzi ze starego zeszytu mojej Mamy (w niektórych miejscach już

Kolorowy Przepisownik
Malinowy obłok - puszysty deser malinowy 892

przygotowania masy użyłam pysznych owoców zamrożonych pod koniec lata. To już chyba najwyższy czas żeby zacząć wyjadać zapas mrożonek :)  Składniki na 4-6 deserów (w zależności od wielkości szklanek/pucharków): na piankę malinową: 1 galaretka malinowa 250 ml kremówki 36 % 2 garści mrożonych (lub świeżych) malin  do dekoracji 150 ml kremówki 36 % kilka świeżych malin  listki świeżej(...)mięty Przygotowanie: PIANKA: Galaretkę rozrobić w 250 ml gorącej wody. Ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić. Dodać tężejącą galaretkę i dwie garści świeżych bądź mrożonych malin. Zmiksować. Masę nałożyć do pucharków lub szklaneczek. DEKORACJA: Ubić 150 ml śmietany. Desery ozdobić ubitą kremówką, malinami i listeczkami świeżej mięty.  Schłodzić przed podaniem

Ze smakiem i z pasją
Galaretkowiec - ciasto z galaretek 2101

galaretka z galaretką. Może być coś lepszego? Jasne, że może, np. dwa galaretkowce :) Jeżeli lubicie galaretki to jest właśnie coś dla was. Idealne na deser, albo na przyjęcie dla dzieci. Dzieciaki kochają galaretki! W sumie nie wiem, co kochają dzieciaki. Ale jakbym był dzieckiem to chciałbym się objadać takim galaretkowcem. No sami przyznacie, że wygląda uroczo. Składniki: 3-4 galaretki

Marder&Marder Manufacture
Serniczki z brzoskwiniami 168

tych co nie znają i nie robili myślę ze się przyda jako taki awaryjny deser na różne okoliczności. Wystarczy zmienić owoce i smak galaretki a otrzymamy za każdym razem inny, pyszny deser. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
106. Akwarium - deser dla dzieci! 118

Taki deser to niezwykła atrakcja dla dzieci, który dostarcza naszym milusińskim dużo zabawy przy jego jedzeniu. 1 galaretka Blue Coracao 1,5 szklanki wody o smaku pomarańczy np. Żywiec Zdrój (niegazowanej) 1 płaska łyżeczka żelatyny 1/2 szklanki wiórek kokosowych owoce do zrobienia rybek: winogrono, arbuz, gruszka z syropu, melon .... i co tylko zechcemy roślinność do akwarium to: melisa, mięta. Galaretkę(...)szklance gorącej wody pomarańczowej (ważne aby to była woda a nie sok, gdyż sok zmieniłby nam kolor wody do akwarium - woda ta sprawi, iż galaretka będzie bardziej błękitna).  Dodajemy resztę wody pomarańczowej i odstawiamy. Deser podajemy w naczyniu kulistym. Na samo dno wsypujemy wiórki kokosowe, gdy opiją się galaretką są naprawdę pyszne. Tak więc zalewamy wiórki i odstawiamy

Jadło i czytadło
Kokosowa panna cotta z sosem z granatu (wegańska) 186

Dzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na wegańską "panna cottę" . Wiecie, panna cotta to tak naprawdę taka mleczna galaretka i w moim dzisiejszym deserze tłustą śmietanę zastąpiłam mlekiem kokosowym. Nadała on mu egzotycznego posmaku, który dodatkowo podkręciłam aromatem wanilii i skórki cytrynowej. Panna cottę podałam z pysznym sosem z owoców granatu, których kwaskowaty posmak bardzo mi odpowiada

Chilli Czosnek i Oliwa
Deser serduszko czekoladowo-kawowe (bez pieczenia) 134

Taki deser możemy podać drugiej połówce z okazji Walentynek, ale nie tylko. Ja przygotowałam na kilka dni przed Walentynkami. Tak po prostu :) nie wyszedł idealny, ale bardzo smaczny :) Składniki podane są na 1 porcję. Jest dość słodki. Składniki: Spód: 4-5 okrągłych biszkoptów 1 łyżka masła 1 łyżka miodu Krem: 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady 50 ml śmietany 30% szczypta chili(...)puste serduszko. Ostawiamy do lodówki do stężenia. Gdy masa będzie sztywna rozpuszczamy łyżkę galaretki czerwonej w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Ostrożnie wyjmujemy foremkę serce ze środka deseru i ostrożnie uzupełniamy to miejsce chłodną galaretką. Ponownie odstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała

Kolorowy Przepisownik
Torcik na zimno z truskawkami i serkiem homogenizowanym 487

pyszny torcik z serków homogenizowanych i truskawek właśnie. Na pewno znacie, ale jest pyszny i szybki, więc robimy jak tylko jest sezon na owoce :-). Wierzch to galaretka bezbarwna, fajna, idealna do deserów i owoców Na pewno jeszcze nie raz wykorzystam :-). Miłego poniedziałku Wam życzę i zachęcam do zrobienia torcika, bo warto :-) Tortownica 23 cm Składniki: 800 g serka homogenizowanego

kruche babeczki
Galaretka z truskawkami 208

Często mówię, że w prostocie siła. Najlepsze dla nas są proste i nie przekombinowane desery i potrawy. Dlatego też, takie desery robię dosyć często i to z różnymi owocami dodając galaretkę o smaku owoców. Nie wiem czemu jeszcze nie dodałam takich deserów na bloga. Może dlatego, że są zbyt banalne i proste? Ale co tam, mam nadzieję że znajdą się

Ala piecze i gotuje
Galaretka z truskawkami 194

Składniki: 2 szklanki truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 200 ml kremówki, 1 budyń waniliowy, 1/2 l mleka, 1 łyżeczka żelatyny do deserów. Przygotowanie:     Z truskawek odcinamy szypułki i myjemy je dokładnie. Następnie przecinamy każdą truskawkę na pół i wkładamy do 1/2 objętości szklanki. Do miseczki wsypujemy 2 galaretki i zalewamy 0,5 wrzątku. Mieszamy i odstawiamy. Gdy galaretka(...)opakowaniu. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku i 2 łyżkach zimnej wody i dodajemy do śmietany. Mieszamy śmietanę z ostudzonym budyniem. Taki krem nakładamy na galaretkę i schładzamy w lodówce. Po 2 godzinach desery dekorujemy truskawkami i posypujemy startą czekoladą. Przepis na deser podpatrzyłam na blogu Smaczna Pyza , choć troszkę go zmodyfikowałam

Aga w kuchni
Ciasto czekoladowo-gruszkowe na Walentynki 161

ostudzić, najlepiej poprzedniego dnia, będzie go łatwiej przekroić. Przekroić na połowę. W górnej części zrobić dziurki foremkami w kształcie serc (wycięte serca można zamrozić, wykorzystać do deseru lub po prostu zjeść). Galaretkę czerwoną rozpuścić w 300 ml wody i pozostawić do wystudzenia, galaretka musi być tężejąca, ale nie sztywna! 1 szklankę soku z gruszek zagotować z margaryną (lub masłem). Resztę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Rajska Pianka 993

proszku do pieczenia Do nasączenia: 90ml wody 3 i 1/2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem piankowy (każda galaretka ma być na 500ml wody, należy sprawdzić na opakowaniu): 1250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietanka do deserów) 700g schłodzonego jogurtu 3 łyżki cukru pudru(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 zielone galaretki + 400ml gorącej wody 2 czerwone galaretki + 400ml gorącej wody 2 żółte galaretki + 400ml gorącej wody Wierzch: 1 pomarańczowa galaretka + 470ml gorącej wody 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietanka do deserów) 2 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg

Mała Cukierenka
Deser jagodowy z galaretką i bita śmietaną 389

Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka

Moja Galeria Smaku
Mini serniczki cytrynowe na zimno na spodzie z prażonego słonecznika oraz z lemon curd 1931

prażonych i karmelizowanych nasion słonecznika. Kolejną warstwą jest cytrynowa masa serowa, która jest wprost obłędna, gładka i rozpływa się w ustach! Na niej położyłam galaretkę cytrynową podkręconą o lemon curd domowej roboty. By deser nie był nudny postanowiłam, że jego wierzch posmaruję pozostałym lemon curdem tuż przed podaniem i udekoruję świeżymi malinami. Ten deser to obłęd! Serdecznie polecam, szczególnie(...)większą częścią). Odstawiam do wystudzenia a następnie wlewam do obręczy. Całość umieszczam w lodówce do stężenia. Połowę przygotowanego lemon curd mieszam z odłożoną wcześniej galaretką. Tak przygotowaną masę wylewam na wierzch serniczków. Tak przygotowany deser umieszczam w lodówce na kilka godzin a najlepiej całą noc. Kolejnego dnia, tuż przed podaniem, serniczki dekoruję pozostałym lemon curd, świeżymi malinami oraz świeżą miętą

Mango Papaja
Ciasto biszkoptowe z galaretką, wiśniami i bitą śmietaną + film 288

oraz lekko kwaskowatych wiśni doskonale orzeźwia i będzie idealną propozycją na wiosenny deser.       Składniki na formę 23cm na 26 cm : 4 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 opakowania galaretki wiśniowej 450 g mrożonych wiśni bez pestek 330 ml śmietany

Smakowite Dania