Wakacje to idealny czas, aby przygotować sernik na zimno i to z ulubionymi sezonowymi owocami. Sernik na zimno z malinami, owocami i galaretką to świetna propozycja na letni deser. Świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Przygotowanie sernika nie jest skomplikowane, jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość podczas oczekiwania. Sernik potrzebuje czasu, aby dobrze się schłodzić i stężeć(...)nadzieję, że moja propozycja letniego deseru przypadnie Wam do gustu. Moi bliscy byli nim zachwyceni. Czas przygotowania: 1 h (oczekiwanie 12 h) Składniki na formę o średnicy 25 cm Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI na sernik na zimno: 1 kg twarogu sernikowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 2 szklanki świeżych malin 1/2 szklanki borówek
kulinarnyJaJest to ciasto znane pod wieloma nazwami. U mnie w domu jest od kiedy pamiętam zawsze podstawową wersją sernika na zimno. Przygotowywany przez mamę na każde
Malinowe Pocałunkiodpowiedź : ” Sernik „ Tym razem postawiałam na bardziej kolorową wersję – wpuśćmy w te szaro – bure dni trochę lata! Delikatne , jogurtowe ciasto wypełnione kolorowymi galaretkami to super przepis na imprezę. Ciasto / deser robi się błyskawicznie … i równie błyskawicznie znika z talerzy! SKŁADNIKI: ( na formę keksową ) - jogurt naturalny – 400 g - żelatyna – 2 łyżki - cukier
Ostra na SłodkoCiasto powstało delikatnie mówiąc przez przypadek, chwilę zapomnienia i moje roztargnienie. Wydawałoby mi się wówczas, że efekt będzie taki, że tylko szybko zjeść i zapomnieć
Malinowe PocałunkiDeser truskawkowy to lekkie ciacho łączące w sobie śmietankę,galaretkę z truskawek i prze smaczne owoce świeżych truskawek. Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, chociaż prawda jest taka że u nas akurat się już kończy. Ja bardzo chętnie latem właśnie sięgam po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu smakołyk proponuję
Życie zaczyna się w kuchniinformacji na opakowaniu, a po wystudzeniu postępować jak z pozostałymi. Gdy galaretki są wystarczająco stężone możemy postawić lampkę na poziomej powierzchni. Na koniec galaretkę brzoskwiniową wlewamy do pozostałej części lampki, i dekorujemy dowolnymi owocami. Przygotowywanie deseru najlepiej zacząć dwa dni wcześniej! Prosty, ale jakże efektowny i smaczny deser
Podróż w kulinariainformacji na opakowaniu, a po wystudzeniu postępować jak z pozostałymi. Gdy galaretki są wystarczająco stężone możemy postawić lampkę na poziomej powierzchni. Na koniec galaretkę brzoskwiniową wlewamy do pozostałej części lampki, i dekorujemy dowolnymi owocami. Przygotowywanie deseru najlepiej zacząć dwa dni wcześniej! Prosty, ale jakże efektowny i smaczny deser
Podróż w kulinariaZima na zewnątrz szaleje więc pora na zimowe rozgrzewające zupki termofory itp rzeczy które umilają nam czas w oczekiwaniu na wiosnę. Akurat ja należę do ludzi
ciastkarnia na kruchym spodzieŁatwy i przyjemny przepis na lekkie ciasto z ulubionymi owocami. Niezawodny i pyszny deser bez pieczenia. Moja wersja z borówkami amerykańskimi i galaretką jagodową :) Składniki: 250 ml schłodzonej śmietany kremówki 30 % 2 galaretki jagodowe 300 g borówek amerykańskich kilka okrągłych biszkoptów Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć folią. Ułożyć na spodzie biszkopty jeden przy drugim (ja przekroiłam je wcześniej
wyzwania kuchenneDelikatny, rozpływający się w ustach deser śmietanowo-galaretkowy. Składniki: 1 szklanka 3% mleka 200 g śmietany 30% 7 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 galaretka truskawkowa 4 łyżeczki żelatyny * dodatkowo do podania połówki pomarańczy (bez miąższu) 1. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wrzącej wody, następnie wylać ją do pojemniczków. Poczekać, aż stężeje. 2. Następnie(...)stężonej masy, to pojemnik włóżcie na chwilę do gorącej wody). * jeżeli po wyciśnięciu soku pomarańczowego pozostały wam połówki pomarańczy to możecie je wykorzystać do powyższego deseru, tj. najpierw połówki ułożyć pod kątem, wlać galaretkę i poczekać, aż stężeje. Następnie całą masę uzupełnić masą śmietanową i schłodzić. Przed podaniem pokroić na grube plasterki
UgotowaćSkładniki: gruszki 8 sztuk, galaretka gruszkowa 2 opakowania, jogurt wiśniowy 900 gram, żelatyna 1 opakowanie/na 1 litr, herbatniki kakaowe 11 sztuk tani, prosty i pyszny deser = gruszki średniej wielkości przekroić na połowę a większe na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, włożyć do garnka, zalać szklanką wody i gotować z 3 minuty, podgotowane gruszki układać w formie silikonowej 25x25 cm (dno będzie(...)wlać do pojemnika, dodać żelatynę i dobrze wszystko wymieszać, przelać na zastygniętą galaretkę na masie jogurtowej poukładać kakaowe herbatniki lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc formę wyjąć z lodówki, delikatnie poodchylać-poruszać brzegi, formę nakryć talerzem i obrócić, zdjąć formę z deseru - deser jest przepysznie pyszny i można go jeść i jeść...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjuż idzie szybko. Efekt nam wynagrodzi czekanie:) Smaki świetnie się komponują. Lekko kwaskowa masa cytrynowa i słodkie truskawki. Idealnie:) Deser można podać z bitą śmietaną. 1 kg sera mielonego ( polecam firmowy z KLIK) 3 galaretki cytrynowe + 300 ml wody około 50 -60 dag truskawek 2 galaretki rubinowe + 750 ml wody Biszkopty podłużne języczki Nasączenie: sok + woda
Takie tam pichcenieA kto powiedział, że w środku tygodnia nie można sobie troszkę podogadzać?! Jeśli więc macie zachciankę, to warto zrobić takie ciacho. Lekkie, owocowe, pachnące latem i
Kuchnia w czekoladzieJest tak gorąco, że zmieniłam zdanie i zamiast pysznościami na grilla częstuję Was letnim, orzeźwiającym ciastem o niebanalnej nazwie. W sumie najpierw była ona, a dopiero
Kuchnia w czekoladziePrzepis na pyszną galaretkę z liczi i soku z cytryny . Jest to zdecydowanie niezwykły deser, który można też zrobić z liczi z puszki. Jeśli lubisz domowe galaretki owocowe oraz orientalne smaki, to zapraszam
AniaGotuje.pl