nadchodzące Walentynki w ymyśliłam taki deser bez pieczenia i zrobiłam w formie tortu . Nie jest jakiś trudny w wykonaniu, tylko trochę czasochłonny. Serduszka wycięłam z galaretki i to trochę trwało. Jednak warto przygotować taki przysmak dla najbliższych. Obiecuję że nie tylko wyglądem ale i smakiem zaskoczycie nie jedną osobę :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR 22 CM: NA SERCA 2 wiśniowe
Pani na deserCiasto a raczej deser bez pieczenia. Delikatna pianka z mleka skondensowanego i galaretki przełożona musem jabłkowym i kakaowymi biszkoptami. Na pewno zachwyci Waszych gości. Polecam! Składniki na "keksówkę" o wymiarach 30x12 cm: ze strony Mała Cukierenka 1 kg jabłek 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 200 g herbatników kakaowych 200 mleka skondensowanego niesłodzonego, schłodzonego
Moja Galeria Smakuostatnio na blogu porzeczkowo się zrobiło, ale trzeba kuć żelazo póki gorące, bo kończą się już świeże porzeczki i pozostaną tylko soki, dżemy, galaretki, konfitury i nalewki. Pyszny, aromatyczny deser na bazie serka ricotta również zawiera czarną porzeczkę, stąd ten fioletowy kolor. Ja użyłam delikatnej ricotty ale można użyć każdego innego białego, kremowego serka
To co kochamAgar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie
Kuchnia PROzdrowotnaHappy Valentine's Day my Friend !!! DESER WALENTYNKOWY Składniki: 2 serki homogenizowane waniliowe (200 g) 2 galaretki truskawkowe czerwony barwnik Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Serki przekładamy do oddzielnych miseczek. Do każdego dodajemy po 10 łyżek galaretki i mieszamy, aby dokładnie się połączyła z serkiem. Pozostałą galaretkę odstawiamy. Do jednej z misek(...)masą serkową dodajemy odrobinę czerwonego barwnika aby przyciemnić kolor. Na dno pucharka wlewamy galaretkę. Pucharek odstawiamy do lodówki na około 10 minut, aby lekko stężała. Następnie nakładamy drugą warstwę deseru, masę serkową z barwnikiem i ponownie odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Kiedy masa stężeje nakładamy trzecią warstwę i na kolejne 10 minut odstawiamy do lodówki
Bon appetit mon amieDzisiaj proponuję deser z kiwi, jogurtem greckim i czekoladą. Smaczny lekki i szybki w wykonaniu. Udekorowany bitą śmietaną i prażonymi migdałami. SKŁADNIKI : 3 dojrzałe kiwi(...)czekoladą oraz rozpuszczoną żelatyną, rozkładamy do pucharków i chłodzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklance wody. Kiwi obieramy, mielimy blenderem na papkę i mieszamy z galaretką. Kiedy ostygnie wylewamy ją na desery i ponownie chłodzimy. Po całkowitym zastygnięciu dekorujemy je bitą śmietaną i prażonymi migdałami. Podajemy schłodzone
Kulinarne Fantazje MarioliLATO...... gorące słońce, szaleństwo owocowe, smaki wyjątkowe. SERNIK.....na zimno przygotowany, z galaretką z podany. SMAK....delikatny, waniliowy i mocno owocowy. Składniki na wysoką formę prostokątną 28/18 cm lub tortownicę o średnicy 28 cm: sernik: 1 kg serek mielonego o smaku waniliowym (najlepiej wyjąć go z lodówki ok. 30 min przed przygotowaniem, żeby(...)był za zimy), 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 1 opakowanie mix do śmietany (13 g), 2 kopiaste łyżki cukru pudru, 2 opakowania żelatyny - fix do deserów na zimno (2x60 g), 200 ml mleka, galaretka owocowa: 500 kg mieszanki owoców: jagody, jeżyny, truskawki, maliny, 1 mały banan, 2 galaretki przeźroczyste smak cytrusowy, 500 ml wody, ewentualnie cukier puder do smaku. Przygotowanie
Moniki Smakołykiśmietankę kremówkę podgrzewa się z żelatyną i dowolnymi składnikami (wanilią, mlekiem, kakao, owocami itp.), po czym chłodzi do całkowitego stężenia. Nic prostszego! Na blogu znajdziecie już dietetyczną wersję tego deseru- jogurtową Pannę cottę ( klik ). Dzisiaj nadchodzę z porzeczkową, podaną w bardzo ładny sposób- na ukos. Polecam! Ach zapomniałabym... przypominam o trwającym konkursie. Jeszcze tylko przez 5 dni czekam(...)czarnej porzeczki: Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Czarne porzeczki zmiksować na puree i połączyć z galaretką (kilka łyżek musu odstawić na bok). Mus wyłożyć na pannę cottę. Desery ponownie schłodzić do stężenia, tym razem już normalnie- pionowo. Bitą śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i kilka łyżek odstawionego puree
Nastoletnie WypiekanieSernik bez pieczenia z kolorowymi galaretkami to świetna propozycja letniego, schłodzonego deseru, który nie tylko świetnie smakuje, ale również zjawiskowo wygląda. Z pewnością będzie słodkim hitem każdej imprezy z udziałem najmłodszych oraz świetnym dodatkiem do małej czarnej dla dorosłych. Składniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka
Szalona Kuchnia Ewelinypodniebienie. Coś co nie smakuje jak sernik na zimno. Czyli coś zimnego, lekkiego, nie słodkiego, ale nie sernik na zimno.Nie wiem ale mam ostatnio lekką awersję do tego typu deserów. I tak po kilku minutach zrodził się w mojej głowie pomysł połączenia kokosa i ananasa. Uwierzcie mi na słowo, że jest boskie. Robiłam to z tego co akurat miałam(...)pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany kremówki 30% 600 ml mleczka kokosowego pół laski wanilii lub cukier waniliowy 5 łyżeczek żelatyny Mus ananasowy: 1 galaretka ananasowa 1 łyżka żelatyny puszka ananasów Składniki na spód: 3 duże jaja szczypta soli pół szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao pół szklanki cukru Białka ubijamy z solą
Malinowe Pocałunkicukier wlać mleko i podgrzewać do czasu rozpuszczenia się karmelu. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Tak przygotowaną galaretkę wlać do dwóch półkulistych pucharków. Wstawić do lodówki na czas stężenia. Przygotować spód deseru: Wafelki pokroić nożem na drobno, dodać orzechy, bardzo miękkie masło, cukier puder, likier, wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Na stężałe galaretki toffi
Jadło i czytadłoZapraszam Was dziś na ekspresowy w wykonaniu deser śmietanowy. Można zrobić go na noc a następnego dnia możemy zajadać. Idealny na upalne dni. Składniki; 2 torebki galaretki truskawkowej mała śmietana 12% kilka truskawek lub konfitura truskawkowa Jedną galaretke rozpuszczamy w pół litra wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia. Wlewamy do foremek do około 1/3 wysokości. Wkładamy do lodówki aby zastygła(...)wylewamy mase śmietanową i uzupełniamy do pełna. Truskawki pokroić na małe cząstki i powrzucać do masy.Kilka galaretek można przygotować inaczej czyli pierwsza warstwę galaretki posmarować konfitura i na to wlać mase smietanowa. Wedle upodobań. Ogólnie mówiąc deser pyszny i szybki. Polecam! Ps. teraz mamy sezon truskawkowy wiec uzyłam takich owoców i tez truskawkowych galaretek ale spokojnie możemy wypróbować w innych
Radość kipiąca uśmiechem.mojprzepisna.pl | Deser ptasie mleczko z niespodzianką Na przyjazd siostrzyczki postanowiłam zrobić coś pysznego i lekkiego. Deser w smaku podobny do wedlowskiego ptasiego mleczka, jest jednak z niespodzianką. W środku jest galaretka z borówkami i żurawiną. Przepis na piankę pochodzi z blogu Moje Wypieki . Przepis bardzo podobny do tego, który jest już na blogu – Ptasie mleczko . Składniki na tortownicę(...)wykładać tężejącą galaretkę z owocami, nie mieszać, wstawić do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego stężenia. *Można zmniejszyć ilość cukru, wówczas pianka też wyjdzie, będzie mniej słodka, wówczas należy zagotować 220 g cukru z 220 g wody, z białkami ubić 30 g cukru. **Hard ball – kropelka syropu wlana do lodowatej wody, twardnieje na kamień. Smacznego! Deser ptasie mleczko
moj przepis naDeser bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, orzeźwiająca warstwa galaretki na mandarynkowym soku w połączeniu ze słodką - waniliową, daje wspaniały efekt smakowy, kusi kolorem i jest łatwa do zrobienia. Pannę cottę robiłam już w wielu wersjach ale to słodko-kwaśne połączenie najbardziej przypadło mi do gustu. Nie zastanawiajcie się tylko zróbcie! Składniki: Na 3 szklane pucharki Warstwa waniliowa(...)mandarynkowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, sok podgrzać aby był dobrze ciepły, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do rozpuszczenia, schłodzić, zimną ale płynną galaretkę wylać na stężały spód waniliowy, włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem deser udekorować kleksem bitej śmietany oraz cząstkami mandarynek. Podawać od razu. smacznego
Wanilia i Kardamonzgęstnieje, ale to już nie praca Na zdjęciu może tego nie widać, ale mleczko kokosowe z spiruliną ma kolor delikatnie zielony, dlatego wybieraj kolor galaretki w kolorze czerwonym, pomarańczowym, będzie ładnie się komponować. Deser z owocami sezonowymi. Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania Czas całkowity 10 min Ilość porcji: 4 Składniki 500 ml. galaretki owocowej (u mnie
Apetyt na Zielone