deser owocowy - 1956 przepisów (strona:100/131)

Testowanie produktów producenta Agros Nova 201

Zostałam poproszona o ocenę i krótkie komentarze do produktów, które są tu widoczne. Są to : syropy owocowe z soków zagęszczonych -Łowicz dżemy- Łowicz soki pomidorowe - Fortuna soki owocowe -DrWitt keczup Pomidory Malinowe - Kotlin chrzan Horseradish i sałatka szwedzka - Krakus  Producentem ich jest Agros Nova, która skupia takie marki jak : Łowicz, Fortuna, DrWitt, Krakus, Kotlin, Garden, Fructo, Pysio, Tarczyn, Demon(...)rozcieńczeniu bardziej czułam w składzie limonkę niż cytrynę, której jestem wielbicielką. Estetyczne butelki szklane posiadają korek niekapek. Uważam, że syropów można używać także do sporządzania drinków czy polewania deserów.   Sok 100 % Wielowarzywny    Fortuna,  ma w składzie miał 60,7 % koncentratu i pomidorowego oraz przeciery warzywne w różnych proporcjach z marchwi, selera, cebuli, pietruszki i papryki czerwonej

Proste Potrawy
Pływające bezy 190

Składniki na 4 porcje: 3 jajka 1 kubek śmietany kremówki 1 kubek mleka 1 kubek cukru laska wanilii szczypta soli polewa do lodów karmelowa lub inna

Luźna Kuchnia
Amerykański placek z nadzieniem truskawkowo-jabłkowym i cynamonem 196

jesienny posmak - dojrzałe jabłka, duże truskawki i aromatyczny cynamon tworzą naprawdę udane połączenie. Na wierzchu robimy uroczą dziurkę, przez którą uchodzi gorąca para wydostająca się z ciasta. Kawałeczek takiego deseru rozgrzeje w chłodne dni :) Składniki na ciasto: 400 g mąki pszennej 8 łyżek wody 1 łyżka octu jabłkowego 220 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę   Mąkę i masło umieścić(...)zmniejszyć ognień, dodać cukier i mąkę. Gotować ok. 15 minut do zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia. Rozgrzać piekarnik do 200*C . Z lodówki wyjąć tortownicę ze spodem, wyłożyć wystudzone nadzienie owocowe, wyrównać. Przykryć drugim plackiem i docisnąć, zlepić brzegi. ostrym nożem zrobić nacięcia na wierzchu ciasta. Piec 30-45 minut do zarumienienia wierzchu.  Najlepszy na ciepło, ale chłodny jest równie

Chocolate Muffin Blog
Biskwity z bitą śmietaną i owocami 214

Biskwity z bitą śmietaną i owocami, czy też omleciki biszkoptowe, to słodkość, którą można kupić w każdej niemal cukierni, a w zależności od regionu ich nazwy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Natale all’Italiana – Boże Narodzenie we Włoszech. Warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool 247

verine. Dodany jest do nich aromat, który niejako wskazuje na ich przeznaczenie do określonych potraw. Intensywność smaku i zapach oliwy definiują często takie określenia jak light, delicato czy mocno owocowa. Są to wszystko określenia oliw extra vergine nie ujmujące im żadnych właściwości klasycznej oliwy extra vergine. Określają one tak naprawdę tylko i wyłącznie moment zbioru oliwek, z których tłoczona jest(...)charyzmie.  [fragment zaproszenia na warsztaty] Inne grupy przygotowywały lasagne z dorsza z bazyliowym pesto, krem z ciecierzycy z rozmarynem i krewetkami w brandy oraz oliwki z tuńczykiem. Na deser mieliśmy babkę panettone podana w formie sufletu (najprościej mówiąc). Pachniało tak niesamowicie, że chyba wszyscy z niecierpliwością czekaliśmy na moment, kiedy będziemy mogli usiąść do stołu i spróbować tego wszystkiego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z grzańcowymi gruszkami 204

Jeśli nie przepadamy za pomarańczami to można dodać taką samą ilość wody, a skórkę zastąpić skórką z cytryny, albo z niej zrezygnować.  **Gruszki w winie mogą stanowić samodzielny deser. W takim przypadku podajemy ciepłe gruszki z ciepłym winnym sosem. Sam sos (po uprzednim odcedzeniu przypraw) gotujemy aż zredukuje się do pożądanej konsystencji. Przygotowanie ciasta ( następny dzień) Składniki na kruche(...)mnie gwiazdki). Wstawiamy do piekarnika na 35 min 200°C ( przez pierwsze 15 min), następnie obniżamy temp. do 180°C. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem przygotowujemy mus owocowy. W odrobinie zimnej wody rozpuszczamy skrobię kukurydzianą. W osobnym garnuszku podgrzewamy mus, do ciepłego musu dodajemy rozpuszczoną skrobię i mieszamy. Jeśli pojawią się grudki, “przecedzamy” mus przez sitko. Ciasto obficie posypujemy

Mia Cucina Sofieta
Koktajl owocowo-warzywny 119

Tak bardzo lubię koktajle. Powstało ich do tej pory ponad 60 blisko 70, ale przyznam, że nieraz już mi brakowało inspiracji. Wczoraj otrzymałam świeżą przesyłkę, w

Moja smaczna kuchnia
GALARETKA Z HERBATY 35kcal 187

Żelatyna. Podobno mam ją jeść na moje wiecznie skrzeczące stawy. Nie uśmiechało mi się jednak spożywanie jej w postaci ''proszku'' na łyżeczce. Tak sobie siedziałam i

fitolarun.blogspot.com
Domowe Żelki Owocowe. Zdrowe, dietetyczne slodycze bez cukru dla twojego dziecka. POKI-ŻELKI 9472

  Kuchnia w naszym domu jest moim polem do działania.   Jednak nie wyobrażam sobie zdrowej i pysznej kuchni bez moich dzieci ...   Ten przepis

IzaGotuje
Batoniki proteinowe 159

Ostatnio w padłam w szał jeśli chodzi o produkcję ciasteczek i batoników proteinowych musli, w końcu mam odżywkę oraz musli-wpadło w moje ręce w ramach

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Panierowane kluseczki z kaszy manny 558

Dawno temu taką kluski z kaszy przygotowywała moja Mama. Bez panierowania "robiły" za makaron do rosołu. Lubiłam je zajadać, ale z czasem zupełnie o nich zapomniałam

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto kakaowe z kremem /torcik/ 136

Ciasto na zdjęciu raczej za dobrze się nie prezentuje, to dlatego, że nie miałam dość ostrego noża żeby je ładnie ukroić, ale zapewnia, że co do

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Deser jagodowo-truskawkwy 170

"Nie lubię, jak jednego dnia muszę przebierać się z 3 razy, najpierw zimno, potem tak sobie, chwilę później upał, potem znowu zimno i tak w kółko

Słodkie Przyjemności
Brownie maksymalnie czekoladowe 161

Mam wrażenie, że brownie stało się popularne w naszym kraju dzięki zachodnim kawiarniom, które utworzyły swoje placówki w Polsce. A znacie historię powstania tego ciasta ? Ponoć

Tradycyjna Kuchnia
Dietetyczny jogurtowiec (sernik) na zimno z czarną porzeczką 319

Dziś zapraszam Was na dietetyczny jogurtowiec (sernik) na zimno z czarną porzeczką. Deser został przygotowany z jogurtu naturalnego, bez dodatku sera ani tłuszczu. Jest bardzo lekki, zawiera niewiele cukru. Można go jeść bez wyrzutów sumienia, że pójdzie nam w boczki. Czarna porzeczka, lekko kwaskowa, fajnie kontrastuje z masą jogurtową. Łasuchy na pewno będą musiały(...)hartujemy jedną łyżką masy jogurtowej, a następnie wlewamy ją cienką strużka, cały czas miksując, do jogurtu. Formę wykładamy folią spożywczą, masę wylewamy na formę. W międzyczasie żelatynę do masy owocowej zalewamy 1/4 zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut do namoczenia. Po tym czasie podgrzewamy ją delikatnie w mikrofali, nie dopuszczając do wrzenia. Mieszamy, aż się całkowicie rozpuści, odstawiamy do przestygnięcia

Kulinarne przygody Gatity