deser owocowy - 1956 przepisów (strona:94/131)

Pierożki na słodko z serem i żurawiną 149

500 g maki 350 ml wrzątku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli nadzienie: 300 g sera białego 1 jajko garść siekanej suszonej żurawiny cukier waniliowy 2

Gotowanie jest łatwe
Lody bananowo - czekoladowe 149

Chinach. Przygotowywano je ze śniegu lub rozkruszonego lodu z dodatkiem miodu i owoców. Lodami raczyli się starożytni Grecy, Rzymianie, Arabowie i Persowie. W XIV wieku mistrzami w robieniu tego deseru stali się Wenecjanie, którzy potrafili stworzyć lody o idealnym smaku, kolorze i konsystencji. W Polsce pojawiły się w XVIII wieku. Oto łatwy przepis na domowe lody bananowo - czekoladowe. Składniki(...)jeszcze ok. dwóch minut. Masą wypełniamy foremki do lodów lub inne naczynia, w których chcemy podać lody. Wkładamy do zmarażarki na kilka godzin. Lody bananowo - czekoladowe można podawać z owocowymi musami. Banany pochodzą z Azji. Istnieje osiemset odmian tych owoców, ale uprawia się zaledwie dwadzieścia. To owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy

My Chcemy Jeść
JOGURTOWE RACUSZKI MALINOWO – KOKOSOWE 161

Malinowy zawrót głowy! Stragany wypełnione są już po brzegi słodkimi malinami , a co za tym idzie i ja sięgam po nie coraz częściej. Zanim pokażę Wam

Ostra na Słodko
A na kaca drink... z kefiru 1330

Po wypiciu dużej ilości alkoholu nasz organizm jest po prostu zatruty i potrzebuje w rzeczy samej odtrutki. Błędem popełnianym przez wiele osób jest picie na kaca

Passions hobbies life
Sałatka z cukinii z truskawkami 152

cieniutkie plastry. Danie jest bardzo sycące, więc spokojnie zaspokoicie nim swój głód. Idealnie sprawdza się jako danie obiadowe, ale również jako dodatek do grilla. Polecam kombinacje sałatowo-owocowe, bo często potrafią bardzo przyjemnie zaskakiwać smakiem. Jeśli chcemy wyostrzyć smak sałatki, dodajemy czerwoną cebulę. Drukuj Sałatka z cukinii z truskawkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 średnia cukinia 4 plastry fety(...)dodatki na cukinię Sos Składniki sosu mieszamy. Polewamy sałatkę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/salatka-cukinii-truskawkami/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z cukinii z truskawkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Curd z marakui prosty przepis na krem 236

Przepis na curd z marakui chodził za mną od dawna. Marakuja to owoc o niezwykłym smaku, który uwielbiam. Curd z marakui można wykorzystać do deserów, lodów i jako krem do tortów. Odkąd zrobiłam pierwszą porcję curdu , nie upłynęło kilka dni i już następna porcja chłodziła się w lodówce. Curd z marakui jest niebywale smaczny. Wyjadam curd prosto ze słoika. Spróbujcie(...)sito i przetrzyj. Umieść puree z powrotem w garnuszku. Rozpuść kukurydzianą skrobię w reszcie soku z cytryny, dodaj żółtka, białko i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj jajeczną masę do owocowego puree i cały czas mieszając podgrzewaj curd, nie gotuj! Kiedy krem zacznie gęstnieć dodaj masło mieszając. Gotowy curd jest gęsty i błyszczący. Wylej curd na miseczkę, przykryj folią i ostudź. Smacznego

codojedzenia
Domowy budyń waniliowy z sałatką owocową 150

Domowy budyń, to coś, co nigdy mi się nie znudzi. Mamy to szczęście, że wszyscy w trójkę dobrze przyswajamy mleko krowie, więc cieszymy się nim i

Posadzone i zjedzone
Domowe lody rabarbarowe bez maszyny 155

P racy przy nich niewiele, a efekt znakomity. Kwaskowaty rabarbar połączony z kremową masą śmietanowo-jajeczną i "kropelką" ;) koniaku. Równie dobrze smakują w wersji bezalkoholowej

SzczyptaSmaQ
Deser truskawkowo-jabłkowy 158

"Coraz cieplej! Szkoda, że mają wrócić mrozy. Mimo wszystko mentalnie nastawiam się już na wiosenne zmiany, myślę nad przyjemnymi ciepłymi chwilami i nowymi wyzwaniami. Ach, jak

Słodkie Przyjemności
Naleśniki bananowe 216

Naleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki

prawdziwe jedzenie
Koktajl marchwiowo-pomarańczowy 117

Czy koktajle możemy pić przez cały rok? Oczywiście! W dodatku każdy z nich może mieć kolor i smak lata. Jeśli pragniemy zielonego koloru dodajmy liście szpinaku

Moja smaczna kuchnia
Gofry z owocami 173

Wam też lato kojarzy się z goframi? Mój S uwielbia wszystkie smakołyki z bitą śmietaną więc musiałam zrobić i gofry. Przepis na nie mam z bloga

Magiczne Życie Marty
Piwny spritz z lambiciem i dziką jarzębiną, lody pomarańczowe 208

O sobiście nie przepadam za piwem podawanym z syropami smakowymi, z jednym wyjątkiem :) Piwny spritz - to propozycja podania piwa w stylu lambic z domowym syropem z

SzczyptaSmaQ
JOGURTOWY (DIETETYCZNY) DESER 216

JOGURTOWY (DIETETYCZNY) DESER Witam Kochani :)  D zisiaj podam przepis na deser dla ludzi odchudzajacych sie .  Od pewnego czasu i ja naleze do takich ludzi . To nie prawda ,ze w czasie diety powinnismy calkowicie zrezygnowac m.in ze slodyczy ... Przeciez to glupie ! Jezeli ktos bardzo lubi slodycze to calkowite ich odstawienie to jest katorga hehehe i wiem to sama(...)diecie tez moga go jesc :)  Mam troche nie trafione szklanki bo swiateczne hehe ,ale nie o naczynie tu chodzi :D  SKLADNIKI:  -ok. 500-550 ml jogurtu owocowego o obnizonej zawartosci tluszczu (ja uzylam 3 kubeczki malych jogurtow o smaku truskawkowym) -1,5 dag zelatyny Dodatki: -garsc rodzynek -1 niewielki banan -herbatniki ( ja kupilam herbatniki BEBE x2 ,czyli

PychaDania
Szparagi i wino 126

taninami I z dobrą przyjemną kwasowością. Bardzo dobre eleganckie wino. - Bisol Salis Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG (85 zł) Rześkie z pięknymi bąbelkami i dobrą kwasowością. W nosie dominują aromaty owocowe,brzoskwiniowe i cutrusowe. W ustach jest głatkie, łagodne z lekką słodyczą. Pyszne. Próbowaliśmy je kolejno do każdego dania. I oczywiście jednomyślności nie było. W sobotni upalny poranek (godzina 10) zimne(...)smacznym ale chyba jednak zbyt ciężkim jak do zaproponowanych dań. Tak naprawdę wybór wina zależy od sposobu przygotowania, dodatków, przypraw. Na zakończenie spotkania szef kuchni Łukasz Żuchowski zaserwował nam deser: lody chałwowe z aromatyzowaną na miejscu pomarańczową oliwą i karmelizowanymi zielonymi szparagami. Pycha. Od szefa kuchni dostaliśmy również przepisy na degustowane dania. Przepisy niedługo. Degustowaliśmy na zaproszenie Kondrat Wina Wybrane

królestwo garów