tygodnie testów użyłam wszystkich. Każdy okazał się przydatny i do czegoś potrzebny. 1. Garnek z pokrywką: 28 x 12 cm (6,3L) Największy garnek z zestawu. Idealny przy daniach jednogarnkowych, najpierw smażenie, następnie duszenie - wszystko w jednym garnku, bez obaw, że coś się nie zmieści. :-) Garnek jest ciężki i solidny. Nie ma obaw, że podczas mieszania potrawy przesunie się
Szefowa kuchniBardzo lubię dania jednogarnkowe, może dlatego, że jak nie mam czasu to 20 minut i jest obiad. Kaszotto czy pęczotto nie było jednym z moich faworytów daniowych, jak już gdzieś jadłam to wydawały mi się niedoprawione, mdłe, bez wyrazu. Postanowiłam, że spróbuję zrobić wyraziste, smaczne pęczotto. Zobaczcie czy się udało:) Składniki 100g kaszy pęczak 2 łyżki oleju 1 średnia
Apetyt na ZielonePrzyznaję od razu, że nigdy wcześniej nie jadłam musaki, ale z racji upodobania do dań „jednogarnkowych” przeczesałam internet wzdłuż w szerz w poszukiwaniu informacji o tej potrawie, znalazłam tysiące przepisów i na tej podstawie stworzyłam swoją wegańską musakę. Składniki na 4 porcje: 1 duży bakłażan 4-5 dużych ziemniaków 4 dorodne pomidory 2 cebule
greenscarfprzyjemny migdałowo-kardamonowy aromat. Do tego dania koniecznie ugotujcie też ryż bo sosu po duszeniu mięsa jest sporo i żal go wylewać. Jako, że jest to danie jednogarnkowe, typu curry - łatwe do odgrzania i wręcz zyskujące wtedy na smaku - warto przygotować większą porcję na kilka
Milion SmakówSkładniki: kurczak 1,50 kg, garam masala Royal Brand 2 łyżki, papryka ostra mielona Royal Brand 1 łyżeczka, kucharek 2 łyzeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni Lubię„Większość osób, które znam zazwyczaj jada grzyby w śmietanie. Ja uwielbiam je w sosie pomidorowym. W towarzystwie białego wina i czosnku smakują znakomicie. Gulasz ma gładką
Wiem co jemAromatyczne pełne pikantnych smaków rozgrzewające i sycące jednogarnkowe danie w sam raz na jesienne czy zimowe chłody. Po powrocie ze spaceru rozgrzeje nie jedną zmarzniętą duszę….:) Do potrawy użyłam wędzonej papryki firmy SKWORCU przyprawa ta wspaniale podkreśliła smak dania,wyszło pysznie! Składniki 70 dag schabu wieprzowego 2 cebule 3 łyżki oliwy ½ papryki czerwonej
Wanilia i KardamonTydzień bułgarski u nas wciąż trwa. ;) Zawsze coś ciągnęło mnie do tamtejszej kuchni, chociaż bez żadnego wyraźnego powodu. Gulasze i potrawy gulaszopodobne to moje ulubione dania jednogarnkowe, dlatego też i gjuwecz musiał u mnie w końcu zawitać. Potrawa ta kojarzy mi się z pieczonką przygotowaną nad ogniskiem w środku lata, choć powstaje stuprocentowo w warunkach domowych. Przyrządza się
Kuchenna KontrrewolucyaFasola rzadko wykorzystywana w mojej kuchni. Jeżeli już to fasolka po bretońsku lub zupa fasolowa. Dlatego postanowiłam wypróbować inne danie z fasoli
W kuchennym oknie EwyBardzo lubię dania jednogarnkowe. Nie tylko dlatego, że mało po nich zmywania ale także dlatego, że nie trzeba ich jakoś specjalnie pilnować . Zupka jest bardzo dobra, niezwykle sycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego
Krakowskie smaki AniDorsz gotowany na parze z niewielką ilością pora, do tego porcja duszonych warzyw. Danie pod każdym względem dietetyczne i bardzo smaczne. Kto
W kuchennym oknie EwyNa ciągle jeszcze trwające zimowe wieczory polecam zapiekankę z ziemniakami, kiełbasą, cebulką, boczkiem i całą masą pysznych smaków. Rozgrzewa i krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować
Kulinarna Patilogiauchnia Portugalska to niezwykła mieszanka aromatów i smaków w prostych, często jednogarnkowych daniach, co Portugalczycy zawdzięczają między innymi Magellanowi, Vaso da Gama i innym żeglarzom, którzy przywozili egzotyczne przyprawy z morskich wypraw i kolonii w Afryce, Ameryce Płd. i Azji. Saudações de Lisboa to najlepszy przykład tej kuchni. B analnie prosta zupa, gdzie w jednym garnku
SzczyptaSmaQjednogarnkowe dania, które można przygotować na kilka zapracowanych dni. Dzisiejsza propozycja to inspiracja przepisem z książki The best of Rose Elliot. The Ultimate Vegetarian Collection, którą kiedyś upolowałam w TK Maxx. Oczywiście jak to zwykłam robić, oryginalny przepis zmodyfikowałam, tak aby nie było potrzeby specjalnego zamawiania z Internetu składników niedostępnych w sklepach stacjonarnych. Danie
Pełna Lodówkakażdym razem, kiedy próbujemy zrobić danie jednogarnkowe okazuje się, że jednak musimy wykorzystać więcej garnków niż początkowo zakładaliśmy. Postanowiłam więc tak dobrać składniki, żeby móc ograniczyć się do maksymalnie dwóch. Jak się okazało można by nawet wykorzystać jeden, ale było by to bardziej czasochłonne (ryż gotowałby się wtedy razem z resztą potrawy od samego początku). Porcja
Passions hobbies life