Fasola rzadko wykorzystywana w mojej kuchni. Jeżeli już to fasolka po bretońsku lub zupa fasolowa. Dlatego postanowiłam wypróbować inne danie z fasoli
W kuchennym oknie EwyBardzo lubię dania jednogarnkowe. Nie tylko dlatego, że mało po nich zmywania ale także dlatego, że nie trzeba ich jakoś specjalnie pilnować . Zupka jest bardzo dobra, niezwykle sycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego
Krakowskie smaki AniDorsz gotowany na parze z niewielką ilością pora, do tego porcja duszonych warzyw. Danie pod każdym względem dietetyczne i bardzo smaczne. Kto
W kuchennym oknie EwyNa ciągle jeszcze trwające zimowe wieczory polecam zapiekankę z ziemniakami, kiełbasą, cebulką, boczkiem i całą masą pysznych smaków. Rozgrzewa i krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować
Kulinarna Patilogiauchnia Portugalska to niezwykła mieszanka aromatów i smaków w prostych, często jednogarnkowych daniach, co Portugalczycy zawdzięczają między innymi Magellanowi, Vaso da Gama i innym żeglarzom, którzy przywozili egzotyczne przyprawy z morskich wypraw i kolonii w Afryce, Ameryce Płd. i Azji. Saudações de Lisboa to najlepszy przykład tej kuchni. B analnie prosta zupa, gdzie w jednym garnku
SzczyptaSmaQkażdym razem, kiedy próbujemy zrobić danie jednogarnkowe okazuje się, że jednak musimy wykorzystać więcej garnków niż początkowo zakładaliśmy. Postanowiłam więc tak dobrać składniki, żeby móc ograniczyć się do maksymalnie dwóch. Jak się okazało można by nawet wykorzystać jeden, ale było by to bardziej czasochłonne (ryż gotowałby się wtedy razem z resztą potrawy od samego początku). Porcja
Passions hobbies lifeSłodkie wydanie sałatki, a w roli głównej ryż jaśminowy Risana . Bardzo zdrowa, słodzona miodem sałatka z dodatkiem rodzynek i ananasa, można również ją zabrać na wiosenno
Apetyczna babeczkafantastycznym sposobem na obiadowy dodatek, więc na pewno pojawią się u mnie też na przykład do pieczonych udek :) mam również zamiar upiec na nich udka - jako danie "jednogarnkowe" - myślę, że takie udka będą super aromatyczne!:) Przepis ze zdjęciem mojego testu zamieszczam za zgodą Autorki :) za co Jej bardzo dziękuję :) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 8 małych
Kolorowy PrzepisownikNajlepszy czas aby zajadać się szparagami :), co roku o tej porze część z nich ląduje w naszych obiadowych daniach, a zdecydowana większość jest marynowana, aby
Apetyczna babeczkaNic tak letnio nie smakuje jak młoda kapusta z koperkiem!, teraz jest krótki sezon na młode główki kapusty z dużą ilością koperku, kefirem i ziemniakami. Jak
Apetyczna babeczkaSzparagi można próbować na rożne sposoby. Jeden z nich to grillowane szparagi. Wypróbowałam i wyszło całkiem smacznie. Przepis znalazłam w książeczce załączonej do grilla
W kuchennym oknie EwyWłaściwie kluski mają niewiele mojego udziału, oprócz zdjęć oczywiście, reszta od gotowania ziemniaków, poprzez mielenie i lepienie śląskich z dziurką to praca mojego 10 letniego syna
Apetyczna babeczkaZapiekanka z kurczakiem, porem i ryżem z dodatkiem startego żółtego sera, przyprawą do kurczaka i majonezem to smaczne, sycące a zarazem proste danie jednogarnkowe w sam raz na obiad lub kolację. składniki na żaroodporną formę 23cm na 35cm 2 mniejsze piersi z kurczaka lub jedną większą 2 woreczki ryżu ( po 100 g ) 200 g sera
Smakowite DaniaLetnie ciepłe dni zachęcają do wyboru lekkich potraw, pudding z ryżu jaśminowego Sonko jest idealny do tego typu dań, prostota składników gwarantuje wspaniały smak
Apetyczna babeczkaZupa z botwinki to wiosna w moim domu, Kiedy pojawia się taki barszczyk, to w jego smaku czuję zapach wiosny i lata. Teraz mamy wszystko wcześnie
W kuchennym oknie Ewy