danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:145/314)

Wiejski garnek . 161

Dzisiaj zapraszam na pyszne danie jednogarnkowe , nazwałam je wiejski garnek . Pyszne sycące , można je przygotować z resztek wędlin czy mięs jakie nam zostały z poprzedniego dnia . Ja użyłam pysznych Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła  dostępnych w sklepie internetowym http://www.tradycyjnejadlo.pl/ .  Składniki : Około 6 dużych ziemniaków 3 marchewki 6 pieczarek 2 pałki upieczone z kurczaka

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka makaronowa z brokułami i szpinakiem 116

Składniki brokuł, 1 sztuka około 500g szpinak świeży, 250g makaron kokardki, 300g Składniki na sos masło, 80g mąka,  mleko, 800ml ser żółty, 200g sok z

Gotowanie moimi oczami
Frittata z makaronem i kukurydzą 112

  Składniki makaron kolanka, 150g kukurydza, 1/2 puszki jajka,  6 szt śmietana 18%, 3 łyżki ser żółty starty, 60-70g natka pietruszki siekana, 3

Gotowanie moimi oczami
Tagliatelle ze szpinakiem, piersią kurczaka i orzechami 163

Składniki: Makaron tagliatelle 400 g opakowanie serka mascarpone 250g czosnek 2- 3- ząbki świeży szpinak 500 g. pierś drobiowa 1/2 sztuki orzech włoski 10 sztuk sól

Darcia w kuchni
spaghetti z wędzonymi małżami 190

Składniki: 300 gram makaronu spaghetti 200 gram wędzonych małż w oleju 1 niezbyt duża cebula 4 ząbki czosnku 400 g - puszka pomidorów krojonych bez skórki 1

Darcia w kuchni
Pstrąg grillowany z cebulką 134

Śwież rybka to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Dzisiaj proponuję grillowanego pstrąga, dobrze przyprawionego. Pstrąg nadaje się do pieczenia w całości, a mięsko trzyma się

W kuchennym oknie Ewy
Rolowane mięso mielone w panierce z czosnku niedźwiedziego nadziewane serem 217

Powoli odzyskuję smak i węch, chociaż katar nie odpuszcza. Nie wiem, dlaczego, ale, gdy źle się czuję najchętniej spożywam tylko dania płynne lub półpłynne - wszelkie zupy, leczo, dania jednogarnkowe, gulasze. Skoro jest już lepiej, pokusiłam się o "normalny" obiad. :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Życie zamknięte w smaku
Fasolka po bretońsku - rozgrzewające danie jesienne 127

oliwek i dodajemy do naszego gara z fasolą i pomidorami . Całość dusimy do momentu , aż fasola zmięknie . Dodajemy przecier pomidorowy , curry oregano i majeranek .  Idealne danie jednogarnkowe , polecam .         Produkty dostałam od   PROECO    Zostały  wyprodukowane wyłącznie z naturalnych składników i są wolne od wszelkich sztucznych dodatków

Różowa kuchnia
Pstrąg z szampańskim risotto i patelnia WOLL okiem M&M 169

Zalety... Codziennie krócej lub dłużej spędzamy czas w kuchni pichcąc co nieco. Nie wiem jak Wy, ale my częściej używamy patelni głębokiej. Po prostu więcej jest możliwości - duszone dania jednogarnkowe, a nawet małe porcje zupy.  Od niepamiętnych już czasu miałyśmy problem z trwałością patelni, do dzisiaj. Wykonana jest ze szlachetnej powłoki - diamentowa ceramika, czyli ma o wiele większą

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Risotto z brązowymi pieczarkami i chrzanem 110

indykiem, kurczakiem albo po prostu z dodatkiem jakiegoś warzywa. Nie ma to większego znaczenia - ma być maślane, kremowe, hmmm. Mając dosłownie kilka produktów możemy zrobić smaczne, sycące danie jednogarnkowe. Bazą jest zawsze ryż, cebula, trochę masła i oliwy oraz niedzielny rosół... Reszta? Np. śliczne brązowe pieczarki i odrobina ostrego chrzanu. Risotto z brązowymi pieczarkami i chrzanem

Right Behind The Kitchen
Pikantna fasolka po bretońsku z mięsem 207

dzisiejszy obiad polecam sycące danie jednogarnkowe z fasolą i mięsem. Potrawę przygotowałam w lekko pikantnej wersji, doprawiając ją do smaku pieprzem cayenne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 40 dag fasoli "Jaś", 1/2 kg karkówki bez kości, 1 litr wody, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżki kminku, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej

Tradycyjna kuchnia Kasi
KASZA PĘCZAK Z WARZYWAMI 206

warzywa z kaszą. Jeśli uznacie,że danie jest za gęste wystarczy podlać jeszcze bulionem. Smacznego!    Jeśli lubicie kaszę to polecam: CZULENT DANIE JEDNOGARNKOWE TABBOULEH SAŁATKA Z BAKŁAŻANA KASZY BULGUR Z MIĘTĄ I SOKIEM Z CYTRYNY KURCZAK Z FENKUŁEM WARZYWAMI I KASZĄ BULGUR SAŁATKA Z KUSKUS KURCZAKIEM I AWOKADO

potrawyregionalne
Risotto z kurczakiem, dynią i porem 175

Rewelacyjne jednogarnkowe danie, mieszanka dwóch kuchni polskiej i włoskiej,  z ryżem, kurczakiem, porem i dynią -delikatne w smaku,  ale jednocześnie pożywne, doskonale zastąpi dwudaniowy obiad, posmakuje także najmłodszym. Powstało przy użyciu produktów z tygodnia włoskiego, który nadal trwa w  Lidl Polska Polecam!  Składniki: 1 filet z kurczaka 20 dag ryżu arborio

Wanilia i Kardamon
Leczo z boczkiem 114

Leczo to pyszne danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw. Tym razem tradycyjny przepis zmodyfikowałam dodając boczek i ogórki konserwowe. Składniki: cukinia 2 papryki 250 g boczku wędzonego 2 cebule 4-5 ogórków konserwowych puszka pomidorów sól, pieprz bazylia, oregano, papryka ostra Przygotowanie Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę, po chwili paprykę

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka rybna z dorsza i czerniaka z szyjkami rakowymi, ziemniakami i jajkiej pod beszamelem 142

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Mam ostatnio fazę dań jednogarnkowych, jednopatelniowych, jednobrytfankowych :) Zapiekanka pasuje tu idealnie :) ZAPIEKANKA RYBNA Składniki: - około 400-500 gramów dowolnej ryby (u mnie dorsz i czerniak) - 100 gramów szyjek rakowych (opcjonalnie) - 4 jajka

Życie zamknięte w smaku