danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:153/314)

Gulasz wołowy w sosie Jack Daniel's BBQ 177

Witajcie w Nowym Roku !!!Dziś mam okazję zaprezentować Wam mój przepis na gulasz w sosie Jack Daniel's BBQ.Pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Idealne na chłodne, zimowe dni.Gulasz możecie serwować z kaszą gryczaną, plackami ziemniaczanymi, pieczywem lub makaronem.Czas przygotowania: 2,5 hPorcja dla 5 osóbKoszt przygotowania: 21,00 złSKŁADNIKI na gulasz:500 g mięsa wołowego

kulinarnyJa
Kurczak po baskijsku 223

Pierwszy raz jadłam chorizo właśnie w kurczaku po baskijsku. Rzadko zdarzają się smaki, które możemy uznać za nowe, a tak było w przypadku tej kiełbasy. Jeśli

W kuchni wieczorem
Pierś z kurczaka w ziołach z jabłkami 209

erasmusowej koleżanki. Do dziś jest to jedno z moich ulubionych dań. Ciężko je popsuć, jest szybkie w przygotowaniu i wyśmienite! Można zrobić je niedbale jako danie jednogarnkowe, wtedy kroimy wszystko w kostkę i dusimy wspólnie na patelni, można też spróbować podać je w bardziej elegancki sposób - zrumienić na patelni pierś, a następnie ułożyć

W kuchni wieczorem
Kapusta z grzybami i pieczarkami 133

To bezmięsne danie doskonałe dla tych , którzy unikają mięsa lub maja go dosyć po świętachSKŁADNIKI2 kg kapusty kiszonejszklanka suszonych grzybów1/2 kg pieczarek2

W kuchennym oknie Ewy
Dawno temu... czyli pachnący wędzoną papryką gulasz zapiekany z ziemniakami :) 162

nich. Do uczestnika należało użyć ich do przygotowania wymyślonej potrawy. Ja przygotowałam 3 dania. Jednym z nich jest dzisiaj prezentowany przeze mnie gulasz. To smakowite danie jednogarnkowe pełne smaków i aromatów. Z pieca

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gratin z kalafiora w sosie beszamelowym i parmezanem 170

W dawnych czasach gratin oznaczało to, co przypaliło się na spodzie potrawy. W XIX wieku uwagę przeniesiono na wierzch, nazwa zaczęło odnosić się do dania

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz wołowy z dynią i z suszonymi pomidorami 165

ulubionymi suszonymi pomidorami to już idealny jesienny obiad. Ziemniaki mi się rozgotowały nadając gęstości gulaszowi, dzięki temu nie trzeba już dodawać ani grama mąki. Przedstawiam danie jednogarnkowe. Możemy tę potrawę także zapiec w piecu, albo dodać do niej wino. Wszystko wg własnego uznania :) składniki:0,5 kg wołowiny (u mnie antrykot

Bon Appetit Małgorzaty
Kartoflak czyli babka ziemniaczana 225

Z wierzchu chrupiąca a w środku mięciutka. Zawsze serwuję ją z sosem pieczarkowym. Nie jest to drogie danie dlatego bardzo często je

Bon Appetit Małgorzaty
Soczewica na ostro z dynią, szpinakiem i z pokruszoną fetą 187

 Chwała mojemu Tacie, który przechowuje w swojej piwnicy dynie i cukinie :) Chwała mu także za to, że zechciał mi tę dynię obrać ze skórki bo

Bon Appetit Małgorzaty
Chili sin carne 143

gotowanym ryzem.W wesji bezmiesnej wolowine zastapila czarna soczewica Beluga.To jedna z ciekawszych odmian soczwewicy i nie tylko pieknie wyglada,ale tez zachowuje swoj ksztalt po ugotowaniu.Pyszne jednogarnkowe danie,idealne na zimowe pore,syci i rozgrzewa.Podane w polaczeniu ze zbozami np.ryzem uzyskamy kompletne bialka- idealna kombinacja dla wegetarian.Czarna soczewica Beluga ma postac malych czarnych kuleczek,ktore upodobniaja

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiejskie kaszotto 112

Często podobne dania robię z ryżem, ale postanowiłam tym razem użyć kaszy i okazało się, że danie wyszło równie pyszne. Zaletą takich dań jednogarnkowych jest to, że jest łatwe do przygotowania i praktycznie samo się robi. Jak już mamy wszystkie składniki w garnku to wystarczy od czasu do czasu przemieszać aby się

Ewa w kuchni
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków 963

500 g mięsa mielonego10 średnich ziemniaków1 cebula1 marchewka1 pietruszka5 łyżek mleka5 łyżek śmietanki kremówki20 g masła2 łyżki oliwy z oliwek50-70 g starkowanego żółtego serasólpieprzBardzo proste

Świat Domowej Kuchni
Leczo z kiełbasą i cukinią 107

dbające o linię i poziom cholesterolu mogą je przyrządzić na oleju roślinnym. Klasyczne składniki mojego leczo wzbogaciłam o kiełbasę i cukinię, dzięki czemu stanowi sycące danie jednogarnkowe. Składniki:4 czerwone papryki2 duże cukinie4 dojrzałe pomidory2 cebule2 ząbki czosnku300g kiełbasy jałowcowejolej lub smalec do smażeniasłodka i ostra papryka w proszkusól, pieprz Przygotowanie:Z papryki

Smakowity Blog Kulinarny
Zakwas buraczany 338

Ostatnie tygodnie przed świętami to najlepszy czas, aby przygotować domowy zakwas buraczany. Do zakwasu należy dodać kromkę chleba na naturalnym zakwasie.  Składniki:   

Apetyczna babeczka
Gęsina na świętego Marcina, pieczona w musztardzie 198

świetnie sprawdzi się w sałatkach, galaretkach, zupach, szybkich zapiekankach itp.Bardzo oryginalnie smakuje w zupie z żôłtich wrëków (którą można znaleźć na Kujawsko-Pomorskim Gęsinowym Szlaku Kulinarnym), jednogarnkowym daniu z dodatkiem brukwi.   Gęś pieczona w musztardzie i majeranku, nadziana jabłkami i porem również smakuje wybornie. Wytopiony tłuszcz można zlać do pojemnika i przechowywać w lodówce

SzczyptaSmaQ