Z brukselką już tak jest, że albo ją kochamy, albo wykreślamy ze swojego jadłospisu. Warto czasem poeksperymentować z nowymi smakami i przygotować orientalną wersje brukselki. Danie
Apetyczna babeczkaKiedy proponuje moim dzieciom dania z kasza gryczaną to kręcą nosem...a babka?, okazała się sukcesem :). Ma wspaniały smak, a warstwa twarogu sprawia, że jest
Apetyczna babeczkaZrobienie pysznego obiadu w kwadrans jest bardzo proste. Wystarczy połączyć ze sobą kilka odpowiednich składników i gotowe!, a sukcesem będzie jeśli nasze danie
Apetyczna babeczkaLato kojarzy mi się z cukinią. Robię z nich sałatkę do słoików, piekę chleb, gotuję leczo, a dzisiaj pysznie i zdrowo ją nadzieję. Po dobry ryż
Apetyczna babeczkaPyszne pierogi z czerwonej soczewicy i kiszonej kapusty. Danie bardzo tanie i bardzo zdrowe, a przy tym dba o naszą figurę!. Soczewica
Apetyczna babeczkasuchości" makaronu) i po odcedzeniu dołożyć bez przelewania zimną wodą do warzyw i kurczaka Dobrze wymieszać, dodać pesto, jeśli trzeba posolić i dodać pieprzu Jest to danie jednogarnkowe, można podjąć nim gości. Na pewno nie takich niespodziewanych, ale jeśli wszystko zakupimy wcześniej to te niedrogie w sumie warzywa zrobią NIESPODZIEWANY efekt
Proste Potrawyprzeze mnie warzywa można jeść surowe, jeśli mięso będzie miękkie, a warzywa ciut twarde to chyba nie przeszkodzi nam to w konsumpcji :) Jest to danie jednogarnkowe, które przyrządzimy szybko i bez zbytniego wysiłku. Ja piekłam je w prodiżu
Proste PotrawyProdukty wszystkie były pod ręką, więc nic nie stało na przeszkodzie. I nie żałuję, bo zupa jest prosta, chociaż długo się gotuje, ale pyszna, rozgrzewająca i syta. Danie jednogarnkowe, wystarczy za cały obiad. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikgulasz, ni to curry. Tak naprawdę wrzuciłam do garnka to, co akurat miałam w lodówce i szafkach. Powstało ciepłe, rozgrzewające, typowo jesienne danie jednogarnkowe. W sam raz na pogodę taką jak dzisiaj. Składniki: ok 500 g dyni 4 - 6 liści jarmużu 400 g pomidorów lub przecieru pomidorowego 100 g cukinii 150 g zielonej soczewicy 1 cebula
Sto kolorów kuchniPopularne jednogarnkowe danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące i aromatyczne. Głównym jego składnikiem są papryki, pomidory i podsmażona kiełbasa. Ja dodaję również cukinię :) Składniki: 400 g kiełbasy 2 cebule 4 pomidory 6 papryk (różne kolory) cukinia 500 g passaty pomidorowej łyżka słodkiej papryki suszonej sól, pieprz, ew. chilli Paprykę, cebulę, pomidory i cukinię pokroić w większą kostkę
wyzwania kuchennegarnku. Aby stworzyć Chilli con carne wystarczy trochę wyobraźni, smaku i serca, a wszystko zmieścimy w jednym garnku. Polecam też zupę gulaszową z klopsikami , to również pyszne danie jednogarnkowe. Składniki: 1/2 kg mięso mielone z łopatki 2 ząbki czosnku 3 szt. cebula 1 czerwona papryka 1/2 łyżeczki chilli pieprz cayenne 1 łyżeczka kuminu w proszku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDanie jednogarnkowe – szybkie, proste i smaczne. Kurki prosto z lasu, młode ziemniaki i biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków ok. 6 garści kurek 3 średnie białe cebule 4 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu 200 gram gęstej śmietany 18% 200 gram sera feta świeżo mielony pieprz
OstryKęsfalse PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Pikantne, aromatyczne, rozgrzewające. Chilli con carne do przepyszne danie jednogarnkowe, znakomite na chłodniejsze dni. Składniki: 500 g wieprzowo-wołowego mięsa mielonego 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę puszka kukurydzy odsączonej z zalewy
Kulinarny PamiętnikSycące danie jednogarnkowe będące idealnym rozwiązanie gdy trzeba szybko nakarmić głodną rodzinę. Składniki - 2 duże białe cebule, 1 duża czerwona - 4 laski kiełbasy - 2 duże pomidory - puszka czerwonej fasoli - słodka mielona papryka - sól, pieprz - zioła prowansalskie Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal
Świat Smakudodatki według gustu.Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut lub do zezłocenia się. Wystudzić na kratce. Świetnie smakują jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych lub sałatek. Przy piekarniku spotkały się ze mną następujące wielkie osoby :) Małgosia z bloga Smaki Alzacji Monika z blogu Matka Wariatka Dobrawa z blogu Bona
Moje domowe kucharzenie