Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku czyli danie z kuchni hiszpańskiej. To szybka potrawa jednogarnkowa, a zarazem bardzo smaczna.  Mięso można podawać z ugotowanym  ryżem lub pieczywem.  Jeśli lubicie kiełbasę chorizo to możecie dodać pokrojoną w plasterki pod koniec gotowania. Ja podaję Wam wersję bez tej kiełbasy.  Polecam na pyszny obiadek z kurczakiem w roli głównej. Składniki: 8 podudzi z kurczaka 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 3 średnie pomidory 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, kurczak, mięso, kiełbasa, pieczywo, ryż, chorizo, danie jednogarnkowe, podudzia z kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , mięso duszone, kurczak wędzony , kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, potrawy z kurczaka, gotowany kurczak, kurczak z ryżem, dania bez mięsa, ryż smażony, kurczak duszony na ryżu

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.