fajno bōłka- przeca niy trza zawsze warzić jak za starego piyrwy [26] Smacznego! [1] zostało [2] opłaciło [3] ugotować [4] prostego [5] obiad [6] marnować czasu [7] danie jednogarnkowe [8] będziecie [9] kawałki kiełbasy [10] boczek wędzony [11] seler i por [12] dużo [13] dawniej [14] raz [15] nie ma się wzdęć [16] pokrojoną [17] wcześniej
Chop w kuchniSkładniki: kurczak ugotowany 1 średni, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand
W Mojej Kuchni LubięSzybkie i smaczne danie jednogarnkowe. Dodatek cieciorki sprawia, że jest pożywne i wegetariańskie. Składniki 1 opakowanie makaronu kokardki 1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula natka pietruszki sól pieprz … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyuduszone w jarzynach czy upieczone zawsze smakują wybornie, a jeśli odpowiednio połączymy smaki to już na samą myśl cieknie ślinka. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię takie dania jednogarnkowe. Nastawiam i samo się robi. Tym razem zrobiłam żeberka duszone w kapuście kiszonej i dodatkowo z jabłkami. Mówię Wam paluszki lizać. Kosteczki obgryzione i wszystko zjedzone.:) Nie, sama tego
O kuchni z uczuciemDzisiaj propozycja przekąskowa na słodko. Racuchy z jabłkiem i odrobiną cynamonu. Tym razem spulchniaczem będą drożdże. Zapraszam. SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 30
W kuchennym oknie EwyZapiekanka to doskonały pomysł na szybki, bardzo sycący i niedrogi obiad. Wyjątkowo popularne danie jednogarnkowe, uwielbiane przez wielu smakoszy. Dzisiejsza jest bardzo smaczna i świetna, bo nie wymaga wielu składników. Jeśli lubisz łazanki z kapustą ta zapiekanka jest dla Ciebie. Łazanki zastępuje sztandarowy niemiecki makaron - Spätzle. Z kiszoną kapustą i kawałkami wędzonego schabu pod chrupiącą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać
W kuchennym oknie EwyHaluszki, czyli inaczej słowackie kluski z tartych ziemniaków. Coś dla odmiany po świątecznych mięsnych półmiskach. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 40 dag. maki krupczatki 10 dag
W kuchennym oknie EwySkładniki: mięso gulaszowe z indyka 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do
W Mojej Kuchni LubięŚwięta Bożego Narodzenia, Wigilia w szczególności kojarzą się z popularnymi polskimi śledziami. W dzisiejszym poście proponuję przygotowanie bazy śledziowej, która stanie się dla nas wyjściem
W kuchennym oknie EwySwojska! Pyszna! Od razu biorę dokładkę! W weekend robię! :) Takie myśli kłębiły się w mojej głowie, gdy mama poczęstowała mnie jednogarnkowym daniem z przepisu znalezionego w najnowszym wydaniu magazynu Sielska Kuchnia . Jak pomyślałam tak zrobiłam. Lekko zmodyfikowałam przepis i dzielę się nim z Wami. Składniki: - mała dynia hokkaido (u mnie ok. pół kilograma) - 70 dag ziemniaków - duża cebula
Smakuje zdrowoWarzywa z patelni z dodatkiem piersi z kurczaka i ryżu to naprawdę ekspresowe danie, a przy tym bardzo smaczne i sycące. Doskonałe
Kuchnia z widokiem na ogródGołąbki są jednym z typowych dań na polskich stołach. Ich przygotowanie wcale nie jest skomplikowane ani bardzo czasochłonnea a można się nimi cieczyć nawet
Kulinarna PatilogiaFasolka po bretońsku to pyszna i sycąca potrawa kuchni polskiej. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie. składniki na 6 porcji 500 g fasoli typu Jaś 500 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 cebule 150 g koncentratu pomidorowego kilka ziaren
Smakowite DaniaDziś zaprezentuje bardzo szybką wersję duszaków, wręcz idealna na obiad. Wersja jest trochę uboga bo nie ma boczku można powiedzieć że wariant light. Składniki: cebule pokrojone
Pychotkaaa