„ Do tej pory kapustę pekińską z ananasem łączyłam głównie w sałatce, aż tu pewnego dnia wpadł mi do głowy pomysł by wykorzystać te składniki jako farsz
Wiem co jem4 plastry schabu bez kości o grubości ok. 2 cm 2 jajka bułka tarta 1 duża cebula spora szczypta curry 5-6 łyżek tartego żółtego sera
Świat Domowej KuchniDzisiaj coś dla zwolenników „swojskich” smaków. Będzie karkówka, piwo, papryka, pieczarki oraz dobrze wszystkim znane przyprawy. Jednak dobór składników i przypraw wg przepisu poniżej skutkuje tyleż
Kulinarna PokusaZ jednej strony istnieje wiele sposobów na potrawę nazywaną zwykle polędwiczkami w sosie kurkowym lub podobnie. Mięso jest smażone, duszone, zapiekane, z sosem przyrządzanym jednocześnie w
Kulinarna PokusaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku1 kg schabu środkowego bez kości 500 g pieczarki 150 g majonezu 50 g pikantnego ketchupu 2 łyżki przyprawa do mięs Knorr 1 cebula
Świat Domowej Kuchnikawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę
królestwo garów700 g wędzonych żeberek*, 1 listek laurowy, 5 ziaren pieprzu czarnego, 3 owoce ziela angielskiego, 2-3 ząbki czosnku, 500 g fasoli piękny jaś** 2 średnie
królestwo garówpolędwiczka wieprzowa (ok. 400 g), 5 łyżek pestek słonecznika, 5 łyżek pestek dyni, 2 łyżki miodu*, opakowanie ciasta francuskiego, 2 - 4 arkusze papieru ryżowego, sól, pieprz
królestwo garówNa początek spróbujemy karkówki z grilla w dość klasycznej i uniwersalnej postaci, w towarzystwie przepraw, z którymi czuje się zwykle najlepiej: czosnku, kminku, tymianku i mielonej
Kulinarna Pokusa700 g wędzonych żeberek, 1 kg kapusty kiszonej, 2 cebule, woda, 400 ml żurku, 3 łyżki tłuszczu (u mnie smalec gęsi) Do garnka z grubym dnem
królestwo garówRoladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna
Wanilia i Kardamon"Gotowanie na parze stało się ostatnio bardzo modne. Mówi się o zaletach takiego przygotowywania posiłków w wielu programach kulinarnych. Warzywa nie tracą wówczas witamin i
Wiem co jem"Po niedzielnej , idącej niestety w biodra, tarcie dziś proponuję coś na spalenie kalorii czyli gulasz wieprzowy z selerem naciowym, który jak wiadomo ma właściwości odchudzające
Wiem co jem"Co prawda do tzw. „przednówka” zostało jeszcze trochę czasu, ale i tak trudno kupić ziemniaki dobrej jakości. Z powodu dużych opadów deszczu w ubiegłym sezonie
Wiem co jem