Boczek długo pieczony / boczek pieczony w niskiej temperaturze

Boczek długo pieczony / boczek pieczony w niskiej temperaturze

Boczek długo pieczony / boczek pieczony w niskiej temperaturze

kawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę. Położyć mięso na zimnej, posmarowanej tłuszczem patelni, skórą do dołu i powoli doprowadzić do jej zrumienienia. Skóra ma być mocno zrumieniona. Miód wymieszać z sosem sojowy, posiekanym czosnkiem i chili (chili razem z pestkami). Mięso natrzeć przyprawami. Włożyć do rękawa foliowego i piec w piekarniku nagrzanym do 80 stopni 10 godzin. Po tym czas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.