Chorizo z soczewicą. 195Czasem można wykorzystać półprodukty. Gdy mamy mało czasu, lepiej po nie sięgnąć niż kupować gotowce. W tym przepisie użyłam gotowaną na parze soczewicę z puszki. puszka
królestwo garów
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 353Gołąbkowa Lazania, to łatwiejsza i szybsza wersja gołąbków. Nie trzeba się męczyć z obgotowywaniem kapusty. Nie poparzymy sobie palców przy wyciąganiu gorącej kapusty z wrzątku. No
Moja Delicja
Chili con carne 187Chili con carne to świetne, rozgrzewające i sycące danie, idealne na chłodniejsze dni. Dość łatwe do przygotowania. Smażone z początku przyprawy uwalniają obłędny zapach, która
Moja Delicja
Polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym 524Polędwiczka wieprzowa to jedno z moich ulubionych mięs. Daje bardzo dużo możliwości eksperymentowania i idealnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, które osobiście uwielbiam. Tym razem postawiłam
Mania Gotowania
Zrazy z szynki wieprzowej 3341 kg zrazowego mięsa z szynki wieprzowej przyprawa do mięsa wieprzowego 4 średnie ogórki kiszone 4 średnie cebule 2 łyżki masła do smażenia cebuli olej do
Świat Domowej Kuchni
Bitki wieprzowe z kaszą jęczmienną 232Do Wrocławia dotarła fala upałów na termometrze 30 stopni i odechciewa się wszelakiego jedzenia. Chłodnik szczawiowy z jajkami się chłodzi, a ja Was zapraszam na obiad
Gosia gotuje
Kotlety mięsno jaglane z sosem pieczarkowym 206W zakamarkach mojego komputera, zagubiło się już niejedno zdjęcie, to jak widać z czasów kiedy kwitły bzy. Przypomniałam sobie o przepisie wczoraj, gdy szukałam w szafce
Gosia gotuje
Karczek duszony w miodzie i ciemnym piwie 184Zapraszam na pyszny karczek duszony w korzennym piwie z dużą ilością cebuli. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Smak i zapach nie do
Gosia gotuje
Karczek pieczony z warzywami i jabłkami 175Zapraszam na pyszny karczek, który podałam w towarzystwie pieczonych warzyw na Noworoczny obiad. Uwielbiam takie dania jednogarnkowe, które wzajemnie przenikają się smakami i aromatem
Gosia gotuje
Hamburgery 205Hamburger jest dobry na wszystko. Na szczęście nie musi iść tak bardzo w biodra W tym przypadku ważne jest dobre mięso i świeże warzywa. Hamburgery Drukuj
CoolinarniePL
Tradycyjny gulasz wieprzowy 29050 dag mięsa z łopatki wieprzowej30 dag mięsa z szynki wieprzowej½ łyżeczki soli4 łyżki oleju1 duża cebula1 łyżka słodkiej papryki1 kostka mięsna2 listki laurowe10 ziarenek czarnego
Świat Domowej Kuchni
Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem 302500 g wątróbki wieprzowejmleko2 duże cebule1 kwaśne jabłko2 łyżki masłamąkaolej do smażeniasólpieprzWątróbka to jest jedyny rodzaj podrobów jaki akceptuje :) I muszę przyznać, że aromat smażonej wątróbki
Świat Domowej Kuchni
Karmelizowane polędwiczki wieprzowe 250700 g polędwiczek wieprzowychtłuszcz do smażenia (masło klarowane)1 duża cebulasól pieprzSkładniki na marynatę:3 łyżki ostrej musztardy1 łyżka jasnego miodu2 łyżeczki tymianku2 łyżeczki majeranku1
Świat Domowej Kuchni
Polędwiczki w marynacie miodowo-musztardowej 2721 kg polędwiczek wieprzowych3 łyżki musztardyczubata łyżka miodusok z 1/2 cytrynyłyżka oliwy z oliwekolej do smażeniasólpieprzKolejny przepis na delikatne mięso z polędwicy wieprzowej. Przyrządzenie tego dania
Świat Domowej Kuchni
Roladki z polędwiczki wieprzowej z żurawiną i oscypkiem 331Pyszne danie, który nada się idealnie na świąteczny obiad. Aromatyczne, zaskakujące i niezwykle proste w wykonaniu. Gościom z pewnością będzie się wydawać, że spędziliście
Mania Gotowania