Zapiekane tortille powstały w wyniku czyszczenia lodówki więc do farszu trafiły składniki, które musiałam zużyć. W farszu jest mięso mielone, kilka pieczarek oraz lekko przywiędła papryka
Monia miesza i gotujeDawno nie było u mnie żeberek a że naszła ochota to nadrabiam zaległości. Żeberka troszkę w klimacie świątecznym bo duszone z suszonymi grzybami. Można podać z
Monia miesza i gotuje(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Dynie faszerowane mięsem mielonym to przepis, który na pewno polubicie i będziecie do niego wracać. Połączenie słodkiego smaku dyni z
Kuchnia BazyliiZamiast klasycznego bigosu na świąteczny stół polecam kapustę z grochem i wędzonym boczkiem. Jest równie pyszna. Taką kapustę można też szybko przygotować z resztek wigilijnej kapusty
Monia miesza i gotujeKarkówka w musztardowym sosie to pyszne, łatwe w przygotowaniu danie, które można podać z dowolna kaszą, ziemniakami, kluskami śląskimi, kopytkami … Przeczytaj cały artykuł Artykuł
My Blueberry Cornertagiem #Czteryfajery. Do czego pasują tarte buraczki Przygotowane według tego przepisu tarte buraczki na zimę mogą stanowić wspaniały dodatek do obiadu. Pasują zarówno do wołowiny i wieprzowiny, jak i do dań z drobiu. Tarte buraczki smakują wyśmienicie na ciepło i na zimno. Po wyjęciu ze słoików do buraczków możesz dodać podsmażoną cebulkę albo starte na tarce jabłko. Tarte
Cztery Fajery(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Warzywna zapiekanka z mięsem mielonym to jedna z moich ulubionych zapiekanek. Jest przepyszna, sycąca oraz wystarcza na obiad na dwa
Kuchnia BazyliiDziś zaserwowałam pulpety w sosie koperkowym. Składniki: Mielona łopatka (ok 0,7kg) 2lyzki bułki tartej 2 łyżki wody Pęczek kopru Marchew Mąka do oprószenia
Kulinarne blogowanieNadziewana tortilla, zawinięta w rurkę i zapiekana pod sosem i serem. Dziś nadzienie z mięsa mielonego-dobrze przyprawionego chili-do tego kwaśna śmietana ze świeżą kolendrą
Kopystką po garachDzień dobry. Dzisiaj przyniosłam Wam przepis na pyszne jesienne danie. Nie sugerujcie się zdjęciem, które nie jest najlepsze, ale takie figle płata mi aparat. Łatwa
Co w garnkach piszczyCiasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna 500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g
Kulinarne przygodyCzasem wchodzę do kuchni z planem i w trakcie gotowania go zmieniam od tak... Tym razem miałam przygotować pieczeń nadziewaną według przepisu z książki Jak gotować
królestwo garówGołąbki to klasyk i polska tradycja. Ale nie tylko polska – gołąbki są znane i lubiane m.in w Niemczech, Szwecji, Ukrainie, Rosji, Słowacji, Białorusi czy Finlandii
Poezja smakuRobiłam pieczarki nadziewane kaszanką więc spróbowałam również cukinię. Do farszu oprócz kaszanki dorzuciłam cebulę i pieczarki. Cukinia z takim farszem bardzo nam zasmakowała, dobrze smakuje na
Monia miesza i gotuje