Wątróbka drobiowa z grzybami leśnymi Podroby , podroby , podroby…ciężki temat na tapecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ja osobiście bardzo lubię
Ogrodnik w podróżyJak już Wam wielokrotnie pisałam uwielbiam wszystko co kokosowe! Szczególną miłością darzę oczywiście znane i i lubiane Rafaello ( to taki przysmak, którym można mnie skutecznie przekupić
Ostra na SłodkoUwielbiamy z Piotrem smażone grzyby panierowane. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, grzyby zyskują na smaku. Można stwierdzić, że są to
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś polecam zachwalaną już od dawna Zupę - krem z pieczonych warzyw . Patrząc za okno i na termometr (niestety) mogę powiedzieć, że to świetne danie na te paskudne jeszcze nie wiosenne, a już po-zimowe szare dni ;) Swoją drogą Łódź jest mistrzem przytłaczająco ponurych dni - dlatego potrzebujemy kolorów! :) Pomysł na ten bardzo aromatyczny krem zakręcił(...)mieszając zagotowujemy. Do każdej porcji wkładamy pokrojoną w kostkę mozzarellę i oprószamy odrobiną bazylii - u mnie jeszcze niestety suszoną :) Smacznego! PS. Moja mozzarella przypomina śmietankowy kożuch, ponieważ krem był gorący, a chwilę trwało przygotowanie do zdjęć :) Zapewniam Was jednak - że w smaku jest fenomenalna
Spektrum Smakuczosnku, 1 cytryny, 5 ziarenek ziela angielskiego, 4 liści laurowych, 4 łyżek octu jabłkowego, 50 ml czystej wódki, 20 gram masła, oliwy, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od zamarynowania mięsa. Polecam zamarynować gęś dzień wcześniej, aby poleżała przez całą noc w lodówce otoczona marynatą - mięso uzyska wtedy pożądaną kruchość i doskonały aromat. Nogi gęsi(...)wodzie - przez około 1,5 godziny. W przypadku bardzo dużych buraków czas potrzebny do ich ugotowania może być dłuższy. Ugotowane buraki wyjąłem z wody i kiedy jeszcze były gorące odciąłem im końcówki i rękoma ściągnąłem z nich skórkę - co jest dziecinnie łatwe - skórka z gorących ugotowanych buraków sama odchodzi. Następnie pokroiłem je w kostkę o boku około
Wyprawy kulinarneKilka tysięcy odsłon przepisu na sałatkę z ogórków na zimę (wpis poniżej) uświadomiło mi, że nadeszła pora na przepisy ,,słoikowe". Zdjęcia tych uroczych grzybków czekają na
Codziennik KuchennySpaghetti zawsze z sosami się kojarzą, ale co niektórzy o lekkiej wersji marzą, dlatego z warzywami polecam przygotować i smakiem się rozkoszować. Marchew, cukinia
Moniki SmakołykiWielu z nas dałoby się nieraz pokroić za kawałek pizzy , nic więc dziwnego, że ten okrągły przysmak doczekał się swojego święta. Nie znaczy to bynajmniej, że w pozostałe dni obowiązuje abstynencja – codziennie bowiem sprzedawanych jest na świecie ok. 13 milionów pudełek pizzy. Najpopularniejszym rodzajem serowego smakołyku jest niezmiennie margherita (jeden z wariantów pizzy neapolitańskiej). Swoją nazwę zawdzięcza królowej Włoch – Marghericie(...)upieczoną pizzę kładziemy rukolę. Podajemy z oliwą cytrynową. Pizza z salami i rukolą, moim zdaniem wymaga tylko jednego dodatku – delikatnego skropienia oliwą cytrynową. Nie tylko na święto pizzy – gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Pizza z salami i rukolą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoKwaśnica na żeberkach lub golonce Ponieważ pochodzę z gór, nie mogłabym nie podzielić się z wami przepisem na tradycyjną, domową kwaśnicę. Ta zupa należy zdecydowanie do
Calzonella.comByłem wieczorem w pracy, tak na chwil parę i w okolicach godziny 19-tej wysłałem Żonie Mej smsa: "Przygotuj mi proszę kilka naleśników, minimum trzy sztuki
BaRepasDo przygotowania tej zupy skłonił mnie Najukochańszy. Sama chyba nigdy nie sięgnęłabym po to "płaczliwe" warzywo i popełniłabym tym samym ogromny błąd!!! Cebula, po odpowiedniej obróbce
Taste Of My DayGdy słupki rtęci osiągają magiczną granicę powyżej 25⁰C a słońce operuje wysoko na niebie, na naszym stole zaczynają gościć lekkie, szybkie potrawy. Najchętniej sięgam po
Karo in the KitchenDziś pyszna rolada z ziemniaków kurek ,kiełbaski i sera. Rewelacja, ciasto podobne jak na kopytka tylko trochę rzadsze.Mąż zadowolony hihi nie rozpoznał , że to ziemniaki
Różowa kuchniaPlamiak , łupacz, wątłusz srebrzysty ( Melanogrammus aeglefinus ) - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej z rodziny dorszowatych (Gadidae). Jedyny przedstawiciel rodzaju Melanogrammus . W języku angielskim znany jako „haddock”
mojewypiekiinietylkoLiczba stron: 384 Data premiery: 9 maja 2014 Moja ocena: 5/6 Śliweczka i zmiany Perypetie Stephanie Plum zawsze wzbudzają we mnie masę pozytywnych emocji. Śliweczka to postać, której nie da się nie lubić i z którą świetna zabawa jest gwarantowana. Na polskim rynku wydawniczym dotąd ukazało się aż jedenaście tytułów wchodzących w skład serii o łowczyni nagród. Wydawać by się(...)jest ważne, który tom wpadnie wam w ręce. Każda książka to odrębna historia, którą można czytać nie znając poprzedniej. Każda jest równie dowcipna i każda tak samo mocno wciąga. Gorąco polecam
Tetiisheri