dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:460/571)

Akcja: wcisnąć się w kieckę do lata! 154

będę głodować, a jeść to co lubię, ciacha też, i buły, tak, bułki są pycha!. Korzystam z darmowej aplikacji „S health”, w której rano (jak piję gorącą wodę) wpisuję dokładnie to co mam zamiar zjeść przez cały dzień. Jak to już wklepię, to widzę jak wygląda bilans składników energetycznych i wtedy koryguję, np. rezygnując z banana czy też(...)wodę i kawę bez cukru (bo lubię). Na dziś to tyle, w sobotę będzie tydzień. Mam nadzieję, że będę mieć się czym pochwalić, bo obmierzyłam sobie wszystko co się dało. Misiek w weekend będzie mi robił sesję zdjęciową, jak się majtam z hantlami, więc pokażę Wam swoje ulubione ćwiczenia. ps. Skoro teraz taka racjonalność to skąd ta nadwaga. Cóż, wystarczy

greenscarf
Dorada po śródziemnomorsku – soczysta, lekko pikantna, pieczona na warzywach 224

Są takie połączenia w kuchni śródziemnomorskiej, obok których ciężko przejść obojętnie. Te dorady po zawinięciu w cieniutkie plastry bekonu wylądowały w piekarniku, na podkładzie z blanszowanych

Karo in the Kitchen
Faszerowany bakłażan - Karniyarik 188

wspólnego gotowania do psiankowatej akcji  organizowanej przez  Mopsika postanowiłyśmy wraz z Mirabelką , Emilią i Mopsem przygotować faszerowanego bakłażana. Mówiąc szczerze z dużą niecierpliwością czekałam na przygotowanie tego dania, chociaż bakłażan nie jest moim ulubionym warzywem, to jednak wiedziałam, że zapieczony z ciekawym farszem będzie bardzo smaczny. Przygotowałam go na sposób turecki - nadziewany jagnięciną i doprawiony cynamonem(...)wlać sos i wrzucić pokruszone laski cynamonu. Przykryć i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 45 minut lub do czasu aż bakłażan będzie miękki, a mięso się przyrumieni. Podawać gorące. Smacznego

Codzienne Gotowanie
1555. Golonka z szynkowaru 163

Parę dni temu nawiązałam współpracę z firmą  Tradismak , która w swojej ofercie ma szynkowary [ różnej wielkości], maszynki, noże itp.oraz różne przyprawy .Ja mam przyjemność przetestować

Moje domowe kucharzenie
Burgery z ziemniaków i ciecierzycy 185

bobowatych. Znana od tysięcy lat, ma wspaniałe właściwości odżywcze i zdrowotne. Wspaniale wpływa na obniżenie ciśnienia, cholesterol, jest skarbnicą białka i można wymieniać jeszcze wiele jej zalet. Najpopularniejsze danie to oczywiście bardzo popularny hummus. Zapewne jedliście i lubicie. Kilka pomysłów na hummus znajdziecie na naszym blogu. TUTAJ Nie chcemy się zbędnie rozpisywać o cudownych właściwościach cieciorki, bo ważniejszy jest(...)oliwek oraz posypaliśmy świeżo mielonym pieprzem. Zresztą pomidory zawsze jemy z oliwą, ponieważ oliwa powoduje łatwą przyswajalność pomidorów. Smacznego życzymy i pochwalcie się z czym podaliście swoje burgery :) Pozdrowienia gorące

vegetanie
FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 261

poruszyć kwestii tego tytułu od strony jedzenia. Mimo, iż ostatnia część, Infinite, nie podbiła już tak mojego serca jak pierwsza odsłona, nadal jest to źródło kilku charakterystycznych dań, zwłaszcza zapuszkowanych produktów od Finktona. Postanowiłam więc odtworzyć FINKTON’s BAKED BEANS, czyli fasolę w sosie pomidorowym. Szybko się przygotowuje, dostarcza białka oraz likopenu (dobry związek z pomidorów) i świetnie smakuje(...)zgęstnienia sosu. Na końcu dodajemy majeranek (jeśli nie lubicie, zastąpcie oregano) oraz pieprz. Sprawdźcie, czy nie potrzeba jeszcze dodać nieco soli./span> 5. PODANIE Szamać gorące z pajdą świeżego chleba. Odnowia sporo życia i świetnie smakuje w każdej paralelnej rzeczywistości! Booker i Elizabeth polecają na obiad. OM NOM NOM! * zdjęcie puszki z gry pochodzi ze strony bioshock.wikia.com Świeżutki post

Nerds Kitchen
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ – 4,50 zł 1154

rukolą zostanie pochłonięta tylko przez Was samych – gwarantujemy w pełni syty obiad. Ten, kto stroni od zieleniny, niech tym razem zaryzykuje! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. SOS (2 min): wszystkie składniki sosu oprócz oliwy mieszamy ze sobą razem (czosnek powinien być drobno posiekany lub przepuszczony przez praskę). Na końcu dodajemy stopniowo(...)czyli na pół, na pół i na pół. Jeśli jednak skórka Wam przeszkadza, musimy pomidora sparzyć. Zatem nacinamy jego spód na krzyż i zalewamy wrzątkiem. Czekamy 30 sekund, wylewamy gorącą wodę i zalewamy zimną. Skórka od strony nacięcia powinna zacząć stopniowo odchodzić, więc pociągamy za nią i ściągamy ją z całości pomidora. 6. CHLEB (1 min): tostujemy lub obsmażamy

Nerds Kitchen
Warzywa w tempurze 249

Tempura (jap. 天ぷら , てんぷら , 天麩羅 , 天婦羅 , tenpura, wym. tempura; od port. tempero, temporas) – potrawa kuchni japońskiej, pochodząca z Portugalii. Tempura została wprowadzona do Japonii przez portugalskich

mojewypiekiinietylko
KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE PO PROWANSALSKU 172

 Od dawna zabierałam się za ten przepis ,aż teraz nadarzyła się sposobność kiedy to w  moim domu zagościli moja siostra i brat.T ak więc

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kanie nadziane żółtym serem i kanie prawie jak schabowy (w panierce z tymiankiem) 172

I następne przepisy oraz stare zdjęcia. Ale co tam, najważniejsze aby było smacznie :) Dla zbieraczy grzybów kania jest prawdziwym skarbem. Są lata kiedy rośnie całymi gromadami

Nie tylko w kuchni
Klopsiki i por 205

Ostatnie dni upływają mi na spacerach po parku i pracach manualnych. Wszystko za sprawą drzewnika, który wraz z Viki szykuje do szkoły. Ona poznaje różne drzewa

Przysmaki Karolki
Prosta pizza domowa z ziołowym kurczakiem. Przepis na pizzę. 188

Wczoraj na blogu ukazał się wpis o jednej z pizzerii. Dziś nie mogło zabraknąć przepisu na domową pizzę. Przepis będzie naprawdę prosty i szybki w wykonaniu

Słodkie okruszki
filet z pstrąga w galarecie 141

                      pstrąg w galarecie Delikatny filet z pstrąga, otulony aromatyczną galaretą, to dietetyczna alternatywa dla wszelkiego

Miód i pieprz
Japonia instant. Ramen 167

właśnie w czasie studiów zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem i dziwnym trafem sława i niesława „zupek chińskich” jakoś mnie ominęła. A dzisiaj chętnie po nie sięgam, przygotowując najszybsze wschodnie danie na świecie- japoński ramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni ramen przywędrował z Chin na początku XIX wieku. Podstawą tej zupy jest wywar mięsny lub rybny i makaron. Dzisiaj ramen(...)udawać kwiat. Na patelni podprażam łyżkę ziaren sezamu. Z zamrażalki wyjmuję kilka krewetek, parzę je na sicie żeby pozbyć się lodu. Nacinam od szerszego końca do połowy- wrzucone na gorący wywar rozwiną się na kształt podobny do łabędzia. Drobno kroję kawałek kapusty pekińskiej lub sałaty rzymskiej. Jeśli mam akurat kawałek boczku- wrzucam go na patelnię, żeby skarmelizował się z każdej

Karo in the Kitchen
BANANOWE KUKURYDZIANE PLACUSZKI ( BEZGLUTENOWE ) – idealne na śniadanie! 168

I kolejna śniadaniowa propozycja! Tym razem znów stawiam na przepyszne placuszki z bananów. Robi się je niezwykle szybko i tak samo szybko znikają. Są świetną propozycją

Ostra na Słodko
Tortowe ciasto wiśniowe. I w jakim kierunku zmierza mój blog? 127

wyznacznik twórczości artystycznej.  Podsumowując - w jakim kierunku w końcu zmierza mój blog? My simple kitchen - to w tłumaczeniu "Moja prosta kuchnia". I taka jest także idea tego bloga. Dania proste, codzienne, nie wymagające zbyt wielkiego zachodu czy umiejętności kulinarnych. Bo każdy z nas nie został od razu mistrzem noża i widelca i zaczynał od samego zera(...)Stawiamy na ogniu. W pół szklance wody rozprowadzamy budynie i 3 łyżki cukru i wlewamy je do wiśni, gdy te zaczną wrzeć. Gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i do gorącej masy (ale nie wrzącej ! ) wsypujemy 2 galaretki i całość energicznie mieszamy aż wszystko dokładnie się ze sobą połączy. Masę odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy znacznie stężeje, ale nadal będzie lejąca

My simple kitchen
Domowa Pizza wersja od A do Zet 126

Pizza jest chyba jednym z najbardziej elastycznych dań świata, bo można dodać na nią chyba wszystko co służy do jedzenia. Jedni robią je z resztek, przy tzw. wietrzeniu lodówki, ale ja raczej takich wietrzeń nie mam, bo kupujemy tyle produktów, by dało się wszystko skonsumować, gdy jest jeszcze świeże, a na pizze kupuję osobne składniki, bo zdarza się(...)cebuli, ziół prowansalskich, sera, pieczarek i skończywszy na kiełbasie. Cebulę dajemy pod spód by się nie przypaliła, a kiełbasę układamy na wierzchu by była ładnie podpieczona :) Pizze wkładamy do gorącego piekarnika. Najlepiej najpierw go rozgrzać do 220°C, gdy będzie gorący, włożyć pizze (na środkowy poziom piekarnika) i po około 5 minutach temperaturę zmniejszyć do 180°C i piec jeszcze

Smakowy Raj
Burger z łososia. 221

Zza chmur wyszło słońce więc i we mnie wstąpiła nowa energia. Ostatnio raczej było jej niewiele, a wszystko dookoła postanowiło mnie dobić. Myślę, że w końcu

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania