Rosół może wydawać się potrawą bardzo polską, ale różne jego warianty można spotkać w wielu rejonach świata. W Japonii to, co my nazwalibyśmy rosołem, nosi nazwę "ramen" i jest daniem tej kuchni znanym na świecie prawie tak samo jak sushi, choć oryginalnie pochodzi... z Chin. Zanim dotarł do Kraju Kwitnącej Wiśni, jadało się tam głównie zupy na bazie(...)przerwać gotowanie). Gotowy makaron przełożyć do miseczek. Na wierzch wyłożyć ugotowane mięso, pędy bambusa, jajko i liście sałaty rzymskiej zblanszowane przez 2-3 minuty w gotującym się rosole. Zalać gorącym rosołem; wierzch posypać szczypiorkiem. Dodatki należy jeść pałeczkami, ale do zjedzenia jajka używa się łyżki. M akaron nawija się na pałeczki i podtrzymuje od dołu łyżką
W SMAKMakaron z pieczarkami , to makaron tagliatelle z aromatycznym sosem pieczarkowym powstałym z uduszonych razem z czosnkiem i tymiankiem pieczarek, z odrobiną natki pietruszki, białego wina (można
Moja Delicjakonsystencji są zupełnie inne. W każdym razie oba torty sprawdzą się doskonale jako prezent. Domowy Pischinger ma jednak tą przewagę, że dekorację możemy zrobić sami i zadedykować go danej osobie np. mamie w dniu matki :) Składniki: 1 opakowanie wafli okrągłych (6 sztuk) Warstwa czekoladowa: 100g czekolady (deserowej lub gorzkiej) 50g cukru pudru 1 łyżka masła(...)twarde. Wystarczy na rozgrzaną patelnie wrzucić całe lub siekane orzechy (lub migdały) i skale mieszając podpiec. Gdy są gotowe przesypujemy je na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia. Pozostawione na gorącej patelni mogą się spalić. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także
Smakowy RajSezon na śliwkowe przetwory w sam raz, w takim razie zróbmy coś extra, nie tylko na słodko. Proponuję pobawić się trochę w kuchni i zrobić sos
W kuchennym oknie EwyIdealna przystawka na imprezę. Śledź w tej postaci smakuje cudownie. Za każdym razem znika ze stołu jako pierwsza:) Przepis pochodzi z książki “Z miłości do
CoolinarniePLmeksykańska jest bliska mojemu sercu. Pomysł na te krokiety przyszedł po wizycie w jednej z ulubionych knajpek. Wyszło bosko! :) Krokiety to może nie do końca szybkie, ale bardzo treściwe danie, które jest przydatne w sytuacji, gdy musimy posilić się w ciągu dnia w pracy. Te przygotowałam z myślą o Dominiku, który pracując 5 dni w godzinach okołobiadowych musiał zjeść(...)odrobiną wody. Każdego krokieta najpierw maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Wykładamy je na talerz. Na patelnię wlewamy sporą ilość oleju, gdy będzie już gorący wykładamy po ok. 2-3 krokiety naraz. Smażymy z każdej strony po 2-3 minuty, do uzyskania złoto-brązowego koloru. Gotowe! Krokiety podaję z sosem jogurtowym oraz ketchupem - pikantne pyszności
Cooking Monsterłyżkę soli kamiennej. Odstawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy słoiki. Na dno słoików dajemy pokrojony czosnek (z łupinką), małą gałązkę kopru, listek laurowy, nasiona kopru i gorczycy. Można dodać ostrą papryczkę (dałam na próbę do jednego słoika). Liście dokładnie płuczemy i osuszamy. Odcinamy łodyżki (zużyjemy je do kolejnych przetworów). Nakładamy na siebie po 4 – 5 liści i zwijamy. Układamy w słoikach(...)czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoZrobiło się zimno i ponuro, a gdy taka pogoda panuje za oknem ma się ochotę na ciepły i pożywny posiłek. Proponuję więc przygotować na obiad
Simply FoodFuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki
Moniki SmakołykiDziś mam dla Was przepis na fantastyczną rybkę – a mianowicie barwenę . Przepis inspirowany kuchnią indyjską i podpatrzony w jednej z książek tejże kuchni. Barwena jest
Ostra na SłodkoDuża ilość malin, przepyszna beza z migdałami to zasadnicza zaleta, która wyróżnia to ciasto.Trochę pracochłonne, ale czego się nie robi dla doskonałego smaku. SKŁADNIKI
W kuchennym oknie EwyPiersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. Piersi w cieście francuskim
UgotowaćWątróbka drobiowa z grzybami leśnymi Podroby , podroby , podroby…ciężki temat na tapecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ja osobiście bardzo lubię
Ogrodnik w podróżyJak już Wam wielokrotnie pisałam uwielbiam wszystko co kokosowe! Szczególną miłością darzę oczywiście znane i i lubiane Rafaello ( to taki przysmak, którym można mnie skutecznie przekupić
Ostra na Słodko