Drób to mięso po które najczęściej sięgamy! Pyszności z piersi, udek są częstym gościem na naszych stołach. Rzadko przygotowujemy skrzydełka, a przecież mogą być wspaniałą gorącą przekąską, jednym z kolacyjnych, czy obiadowych dań! Przygotowane w dobrej marynacie z dodatkiem ogórkowego spaghetti zaczarują Was smakiem! SKŁADNIKI: 1 kg. skrzydełek Marynata: 2 łyżki sosu sojowego lub maggi 2 łyżeczki majeranku
Kuchnia Beatyrozgrzany olej. Smażymy na rumiano ze wszystkich stron. Makrela smażona w przyprawach wędzonych podana z ziemniakami i surówką, a właściwie z czym kto lubi, to danie błyskawiczne na piątek … i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepis dodaję do wydarzenia „Błyskawiczny piątek” 7 października 2016r. Wydrukuj przepis The post Makrela smażona w przyprawach wędzonych appeared
mojewypiekiinietylkozupie i barszcz podajemy od razu. Prosty, czysty, rubinowy. Lekka zupa o niesamowitym aromacie. Pełna chrupiących warzyw i smaku. Świetna rozgrzewka przed drugim daniem – ale można go też podać z gorącym pasztecikiem czy kulebiakiem, a wtedy to już pełny obiad. SKŁADNIKI 1,6l bulionu / rosołu / bulionu z kostki (2 kostki jarzynowe lub drobiowe) 400-450g buraków (1 duży
Karo in the Kitchenwyśmienicie, było miękkie i soczyste. Idealnie wpasowało się w zupę. Już wiem, że ta zupa często będzie gościć w moim menu. Naprawdę nie myślałam, że danie wyjdzie takie pyszne, po prostu rewelacja. Gorąco polecam! KREM Z KALAFIORA I KALAREPKI Z INDYKIEM W "PAPIRUSIE". Składniki: 400 g kalafiora 3 średnie ziemniaki
Zakątek rozkoszy kulinarnychstopniach. Krok 5 Do miseczki włożyłam czekoladę( połamałam kosteczki) i dodałam 3 łyżki mleka.Wstawiłam do mikrofali na 2 minuty. Wyjęłam płynną. Krok 6 Wyjęłam ciasto , dałam mu odpocząć 15 minut i polałam gorącą czekoladą. Ciasto rewelacja polecam zrobić
Różowa kuchniapołączenia składników, owinąć w folie spożywczą i umieścić w lodówce mleko podgrzać w rondelku razem z olejem kokosowym. Nie dopuszczać do zbyt wysokiej temperatury, bo gorące mleko unieczynni działanie drożdży Odstawić i dać czas olejowi kokosowemu, by się rozpuścił składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, lśniące ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pilnowałam tej linii, by jej nie przekroczyć. I jak widać liście ostrokrzewu już są przyklejone do talerzyka. Oczywiście przyklejam moim ulubionym klejem na gorąco! (Choć przez chwilę zastanawiałam się, czy dałoby radę kleić na klej szybkoschnący, ale chyba za szybko wysychałby i nie byłoby szansy na jakąkolwiek korektę.) Tak sobie wymyśliłam, że na każdym zestawie liści
dobra gospodyni dom wesołym czyniumyć, osuszyć ręcznikiem papierowym przyprawę gyros, kucharka, czosnek granulowany wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć mięso, schować najlepiej na całą noc do lodówki do garnka szybkowara dać z 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso z marynatą wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 50-60 minut, szybkowar otworzyć
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowaniu i z pewnością każdemu zasmakuje. W czwartek postanowiłam zaszaleć i przygotować coś oryginalnego - pieczarki faszerowane mięsem krabowym z dodatkiem bekonu i chilli. Danie okazało się bardzo ciekawe w smaku i gorąco je każdemu polecam. W piątek ponownie postanowiłam odkopać smaki dzieciństwa i przygotowałam pastę pieczarkową ze szczypiorkiem , którą moja mama zawsze przygotowywała na święta i inne uroczyste(...)Pasta świetnie pasuje do kanapek z wędliną. Wczoraj zupełnie zmieniłam kierunek i przygotowałam indyjskie curry z pieczarek i zielonego groszku . Uwielbiam kuchnię indyjską i tamtejsze bardzo aromatyczne potrawy. Danie jest bardzo smaczne i sycące i idealnie nadaje się jako danie wegetariańskie. Dziś natomiast polecam bułeczki z pieczarkami. Jeżeli podobały się Wam te przepisy i lubicie pieczarki
Codzienne Gotowanieniczego sobie ale nam bardziej smakuje jako pieczywo. Babka z tego przepisu wyszła tak lekka i puszysta, że ledwie dało się ją pokroić, zwłaszcza, że nie daliśmy jej ostygnąć. Zaraz po upieczeniu jeszcze gorącą babkę smaruję z wierzchu masłem, dzięki czemu jest jeszcze bardziej aromatyczna i smaczna. Składniki na dużą babkę: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniego mleka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasylwestrowa, czy karnawałowa przystawka. Chrupiące taco, w zależności od farszu, mogą być podane na ciepłu lub na zimno. To ogólnie lekkie, bardzo aromatyczne i smaczne danie, ba – nawet ciekawa forma podania sałatki. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Muszle taco z łososiem wędzonym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkotakie dni czy tygodnie, że nie mamy czasu na nic ani na zjedzenie porządnego obiadu, ani na wzięcie długiej gorącej kąpieli. W takich sytuacjach ratują nas dania proste, szybkie i przede wszystkim sycące. Przez ostatni miesiąc zadowalałam się najprostszymi daniami wegańskimi, jakie istnieją. Na moim stole (i w pudełkach) królowała kasza gryczana z curry i warzywami, pieczone
wegetalerzenieco się przypiekły i nakładamy na każdy placek ser i na to owoce. Składamy na połowę i danie gotowe :) Proste prawda ? Smak tego dania jest naprawdę niecodzienny i polecamy je gorąco. Jeśli nie uda Wam się kupić sera halloumi, możecie spokojnie zastąpić go serem w typie oscypka. Wybierajcie wersję nie wędzoną, będzie podobna w smaku
vegetaniesię żadna restauracja z gwiazdką Michelin. Consomme w naprawdę malutkich porcjach (wielkości kieliszka, łyżeczki) podaje się jako amuse-bouche, czyli ‘czekadełko’ przed właściwym wydaniem zamówionych dań, a w odrobinę większych –jako przystawkę – gorący i bardzo elegancki starter. Przepis jest moją własną wariacją przepisu Hestona Blumenthala, celebrity chefa, odznaczonego Orderem Imperium Brytyjskiego autora wielu książek i programów kulinarnych, właściciela
Karo in the Kitchenwiem czy bardziej austriackiego czy włoskiego? Tak czy siak są pyszne i warte wypróbowania. Ja podałam z aromatycznym masłem szałwiowym. Nadają się jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsiwa. Zapraszam gorąco do próbowania. Tyrolskie knedle szpinakowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełososiem, warzywami i makaronem ryżowym. Jeśli nie macie czasu lub ochoty spędzać długich godzin w kuchni, ale chcielibyście po powrocie do domu zjeść sycący, gorący obiad lub kolację to jest to danie idealne! Przygotowuje się je w 15 minut, jest pyszne i z pewnością zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Polecam zapracowanym i nie tylko;) Składniki
Smakowity Blog KulinarnyDowiedziałam się, że robię błędy przy podstawowych kulinarnych czynnościach jak trzymanie noża, krojenie cebuli, czy papryczki jalapeno. Dla amatorów jak i doświadczonych kucharzy polecam gorąco. ZAPROPONOWANE MENU Jeśli chodzi o same dania z zaproponowanego menu. Wszystkie propozycje, poza rybą były naprawdę smaczne. Dlaczego poza rybą. Warzywa i sama dorada były zrobione w bardzo dużej ilości oliwy
Mój Smak na Życiejeszcze kilka chwil, po czym przekładamy wszystko do garnka z uduszonym mięsem. Mieszamy ostrożnie i na małym ogniu dusimy jeszcze około 10 minut. Na koniec danie doprawiamy sokiem z limonki. Potrawkę podajemy gorącą, w głębokich talerzach i sokiem z granatu do popicia
Kuchenna Kontrrewolucyalekko pyrkał, co jakiś czas mieszając. Po około 3 godzinach, gdy sok odparuje, a dżem zacznie nabierać pożądanej konsystencji sprawdzamy jego słodkość - jeśli trzeba dosładzamy (ja dałam w sumie 6 dużych czubatych łyżek). Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, wycieramy gwint i zakręcamy. Pasteryzujemy 20-25 minut. Z podanych proporcji wyszły mi 3 słoiczki 0,33l i 2 małe
Kolorowy Przepisownikwyrobioną masą serową zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego Zapiekamy w piekarniku 25 min w temperaturze 200 stopni C. Podajemy na gorąco posypując cukrem pudrem lub z konfiturą. Danie sporządziła Elżbieta Smacznego
kgwjanczewoChrupiące i bardzo smaczne bułeczki nadziewane pieczarkami to znakomita przekąska w sam raz na śniadanie i kolację, może również stanowić sycące danie obiadowe. Bułeczki najlepiej smakują podane na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem . składniki na 4 porcje 8 małych bułek kajzerek 40 dag pieczarek 3 jajka 1 duża cebula 1 szklanka bułki tartej natka pietruszki
Smakowite Daniaśniadanie" [ klik ] tym razem Małgosia wybrała chlebek nadziewany szpinakiem i fetą. Chlebek jest rewelacyjny, przynajmniej nam tak smakował. Dla wielbicieli szpinaku to jest rewelacyjne danie na śniadanie czy na obiad, polecam gorąco. Chlebek nadziewany szpinakiem i fetą na podstawie książki Women's Weekly "The Baking Collection". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieAksamitna i gęsta zupa krem z porów z grzankami lub groszkiem ptysiowym to smakowite danie w sam raz na obiad lub gorącą kolację. Taka zupa to idealne rozwiązanie dla amatorów kremowych zup a jej przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje niewiele czasu. składniki na 4 porcje 2 duże pory 4 ziemniaki 1 duża cebula 3 łyżki masła roślinnego
Smakowite DaniaTradycyjny, pożywny krupnik z suszonymi grzybami i dużą ilością zieleniny, doskonale zaspokoi głód i będzie pysznym daniem dla całej rodziny. Talerz tej aromatycznej, gorącej zupy znakomicie rozgrzewa w zimowe mroźne dni. składniki na 4 porcje udko z kurczaka 2 marchewki 2 małe pietruszki mały kawałek selera i pora 6 średnich ziemniaków 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej 3/4 szklanki suszonych grzybów
Smakowite Daniadzień wcześniej ziemniaki w mundurkach obrać i zmielić w maszynce do mięsa razem z twarogiem półtłustym cebule drobno pokroić, posypać 1/2 łyżeczki cukru, pieprzu i na gorącym oleju zeszklić na złocisto, wystudzoną cebulę dać do ciasta i tłuczkiem wszystko połączyć ciasto wyrabiam w dużej misce, jest mnie bałaganu na stole - do ciasta dodać jajko, sól, wsypać obie mąki i wyrobić
W Mojej Kuchni LubięOdcedzamy. Sałatę kroimy w dużą kostkę, układamy kopczyk na talerzu i posypujemy rodzynkami (nie za dużo). Na sałacie kładziemy ciepły makaron i polewamy ciepłym sosem. Danie na zimno też smakuje dobrze, ale gorący sos jest znacznie bardziej aromatyczny. I jemy. O jak bardzo to jemy! Z miłością i uczuciem całkowitego spełnienia. Oto w naszym brzuchu prosty, przepyszny i ekonomiczny
les mirabelleswszystkich, którzy lubią rosołek zamieszczam przepis na delikatną zupę królewską. Nadaje się nie tylko jako pierwsze danie na wykwintny obiad, ale również na gorącą kolację. Zapewniam, że goście będą bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI: 40 dag. filetu z kurczaka 1 udko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera i pora 125ml śmietany słodkiej 18% 1 żółtko 1-2 łyżek mąki vegeta, sól
Kuchnia Beatyłyżka sody 2 jajka 50 g masła Dodatkowo: marmolada Wykonanie: Karmel: Cukier zrumienić na patelni i dolać wodę, zagotować. Ciasto: Do większego garnka wsypać cukier, zalać gorącym karmelem, wymieszać. Gdy cukier się rozpuści dać miód i przyprawy. Zagotować i ostudzić. Mąkę przesiać z sodą dać miód, jaja, stopiony tłuszcz. Zagnieść ciasto. Gdyby było za twarde można dolać odrobinę mleka
Moje pyszne gotowaniechili. Gotujemy 1 h. Po godzinie do gotującej się papryki dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, bazylię i koncentraty. Mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku ( ja dałam 1 czubatą łyżeczkę). Gotujemy 10 min. Gorący sos wlewamy do wyparzonych słoików i przewracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Smacznego
IMPRESJA SMAKUmielone z indyka dobrze wyrobić z jajkiem, bułką tartą, bułką odciśniętą z moczenia w wodzie, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą - nabrać porcje sporą mięsa, rozpłaszczyć na dłoni, dać porcję ćwikły i zlepić na mocno gorącym oleju smazyc z każdej strony rumiane kotlety, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu z 20 minut, drugą szklankę wody wymieszać
W Mojej Kuchni Lubiękukurydzą . Świetna odmiana dla tradycyjnych kotletów. Te zwane są również szarpanymi. Delikatne , soczyste , niesamowicie szybkie do zrobienia i smaczne. Są świetnym pomysłem zarówno jako danie obiadowe, jak i wkładka do bułki. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: - filet z kurczaka – 300 g - kukurydza – 150 g - por – 1 szt - cebula – 2 szt - mąka – 100 g - majonez
Ostra na Słodkotartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około 50 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia na wystudzony sernik dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i powkładać do niej kandyzowane owoce schować do lodówki na kilka godzin sernik jest pyszny i szybko się zjada......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować gruszki lub kulki, wałeczki ,otaczać w mące i bułce tartej. Smażyć we frytkownicy lub na patelni .Zrumienione, gorące krokiety podawać z sałatą jako jarskie danie lub dodatek do gulaszu ,pieczeni czy bukietu warzyw
Kulinarny karnet ChristopheraJuż od bardzo dawna chciałam przyrządzić delikates kuchni francuskiej – Boeuf Bourguignon czyli wołowinę w czerwonym winie. Jednak do samego dania podchodziłam jak do jeża. Oglądałam przepis, patrzyłam, myślałam i zastanawiałam się. W końcu czas naszedł .Stwierdziłam, że nie ma co dumać na tym dłużej, jak się uda to super, a jak nie to spróbuję jeszcze(...)wcześniej pokroić. Jeśli uda się kupić małe cebulki to wówczas dodajemy je zdecydowanie w całości. Gotujemy wszystko razem około 5 minut, aby smaki się połączyły. Danie jest gotowe. Możemy podać je z gorącą bagietkę, ziemniakami, ryżem lub jak my z pyzami. Smacznego
Kolizje SmakówNajprostszy, smaczny, pachnący, gorący...domowy chlebek :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrymały cukier waniliowy -szczypta soli -dwie łyżki spirytusu lub octu -marmolada lub gęsty dżem (ja dałam powidła) -cukier puder (lub zmielony ksylitol) -tłuszcz do smażenia (ja dałam olej kokosowy bezwonny) Obrane ziemniaki ugotować. Gorące przecisnąć przez praskę. Do gorących ziemniaków dodać masło i zamieszać do rozpuszczenia. Przestudzić, rozkruszyć drożdże i wymieszać z masą ziemniaczaną. Jajka ubić z żółtkami, ksylitolem
Smaczne ZdroweCześć :) Dzisiaj jak wiecie jest Światowy Dzień Makaronu :) Zatem nie mogło u nas zabraknąć dania z makaronem :) Wpis prawie że na gorąco, bo przed chwilą wyczyściliśmy talerze :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWszak mamy jesień nasza złotą polską jesień. Zimno i kolorowo, czasem szaro i buro. Te danie jest idealne na taka porę roku.Sycącą gorąca i rozgrzewająca na pysznych jabłkach i winie. Składniki : karkówka 1.1/2 kg jabłka 4 szt wino wytrawne do zalania mięsa i jabłek Dodatkowo: majeranek do natarcia mięsa sól czosnkowa do natarcia mięsa czosnek niedźwiedzi(...)natarcia mięsa pieprz ziołowy do natarcia mięsa Wykonanie: Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, wzięłam nożyk i nakłułam mięsko gdzie się dało, Nacieram mięsko majerankiem, solą czosnkową, czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem. Zostawiam na dwie godziny zawinięte we folią spożywczą i wkładam do lodówki by przeszło.Po dwóch godzinach kroje jabłuszka w ćwiartki bez skórki oczywiście, przekładam
Różowa kuchniacałość smażę na patelni jeszcze około 3 minut . Gdy smaży się pierś w międzyczasie gotuję kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu . Końcowe przygotowania dania : Do garnka z usmażoną papryką z pieczarkami dodaję gorącą kaszę gryczaną , usmażoną pierś z kurczaka razem z pomidorami . Przestudzony brokuł kroję na mniejsze kawałki i dodaję do reszty składników . Doprawiam solą ( jedna szczypta
Uwaga Babcia GotujeWielkiej Brytanii. Wszystkie serwowane dania powstają na podstawie autorskich przepisów lub przepisów przywiezionych z podróży do Azji. W Restauracji serwowane są również dania wegańskie i bezglutenowe. Mieliśmy przyjemność spróbować wszystkich 6 dań, które będą do wyboru podczas festiwalu Restaurant Week. Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków(...)wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe na jesień ). Marchewkowa delikatniejsza, natomiast krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra. DANIA GŁÓWNE: Dhall Tadka – wegańskie curry na bazie grochu, czerwonych suszonych papryczek chilli oraz liście curry i Rendang – wołowe curry długo
Ostra na Słodkogoraco! To stwierdzenie samo cisnie sie na usta. Ostatnie dni sa naprawde upalne, ale ja nie nazekam. Ciesze se z tego ciepla, bo pochmurne niebo i dosc niskie jak na ta pore roku temperatury naprawde mi obrzydly. Ciesze sie wiec z tego przyplywu goraca.W ogrodzie wiele sie teraz dzieje. Maki juz prawie przekwitly.Ale moje oczy ciesza inne ogrodowe okazy.Te gorace(...)nich. Dzis zapraszam Was na pieczonego kurczaka aromatyzowanego cytryna z szalotka i pomidorami.Nie, nie! Nie myslcie, ze w chwili gdy zar leje sie z nieba ja wlaczam piekarnik. To danie przygotowalam zanim na dobre zroblo sie cieplo. W takie upalne dni zrobienie kurczaka w tym wydaniu to niemal szalenstwo. Jednak gdy na dworze zrobi sie chlodniej zachecam
Przysmaki Karolkiostrożnie chochelkę wywaru z garnka z fasolą Po wymieszaniu wlewamy do reszty fasolki Przyprawiamy solą , pieprzem , majerankiem , łyżką musztardy i czosnkiem . Smacznego :) To danie jak wiadomo nie jest dietetyczne , ale proponuje do gorącej fasolki na talerzu dodać łyżkę kwaśnej śmietany i kilka wiórek zimnego masła - totalna rozpusta ( ale jaka smaczna
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęfajny przepis na kurczaka w glazurze karmelowej w stylu azjatyckim i postanowiłam dać mu szansę:) Znalazłam go w książce jednego z moich ulubionych autorów Billa Grangera zatytułowanej „Simple, honest food”, którą zresztą gorąco polecam. Można w niej znaleźć całą masę szybkich i pysznych dań, doskonałych na każdą okazję. Tym razem przygotowałam szybkiego kurczaka w glazurze karmelowej
karmelowypuki gorące" a wcale to nie jest wskazane dla naszego trawienia.Podane gorące może sobie lekko wystygnąć.Mówi się,że właściwa tmp. dania jest wtedy kiedy nie parzy w wewnętrzną część ust.A ileż to razy poparzyliśmy się w nawet w język który jest dużo bardziej odporny na gorąco niż usta. Nie mniej dziasiaj zdrowy i lekki chłodnik
Sztuka gotowania w/g Samirysłodką , a niekiedy jest to śledź marynowany -bywa też solony , ale zawsze tak samo smaczny i pełen uroku smaków z dzieciństwa . Polecam , warto zajrzeć w gorące dni do lokalnych przepisów , tym bardziej , że danie robi się tyle , ile czasu gotują się pulki – czyli około 15 minut " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley(...)gęstej 1 płaska łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku ( jeśli używacie śledzi solonych – nie ma potrzeby dosalania potrawy ) koperek do posypania Cebulkę kroimy drobniutko , jak tylko się da . Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w kawałki – paski lub kwadraty średniej wielkości -dodajemy do cebuli . Wzbogacamy śmietaną , cukrem , solą i porządną ilością pieprzu , najlepiej świeżo mielonego . Odstawiamy do przegryzienia
Ogrodnik w podróżyPilaw z grzybami to danie pachnące jesienią, łatwe w przygotowaniu, można powiedzieć jednogarnkowe, pomidory sprawiają że danie nie jest mdłe, przed zapieczeniem, można posypać startym serem żółtym,rewelacyjnie smakuje na gorąco:) Składniki 1/2 kg grzybów leśnych-rydze,koźlarze czerwone 200 g ryżu amerykańskiego 2 duże marchewki 2 duże pomidory 1 mała cebula 3 łyżki masła(...)natłuścić masłem wysypać bułką tartą wyłożyć pilaw, wygładzić łyżką, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c na 10 minut, aby danie nabrało aromatu. Podawać na stół w naczyniu posypać natką pietruszki,rozłożyć porcje na talerze,jeść gorące. Pycha
Wanilia i Kardamon