dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:33/571)

SZARLOTKA Z PIGWĄ I BUDYNIEM NA KORZENNYM, BEZGLUTENOWYM CIEŚCIE. 233

Wykorzystywany jest w hinduskiej medycynie (ajurveda). Posiada aromatyczny, gorzko-ostry smak, lekko eukaliptusowy aromat z nutą cytryny. W kuchni arabskiej używany jako dodatek do gorących napojów (herbaty, kawy), wzbogaca smak dań ostrych oraz słodkich. Poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Działanie: - używany jest w czasie astmy, zapalenia oskrzeli, kamieni nerkowych, braku łaknienia lub osłabienia, nietrzymania moczu oraz jako środek

Wypisz Wymaluj
Zupa krem z brokuła 200

Ufff jak gorąco, nie wiem jak Wy ale ja zupełnie nie czuję głodu. Dlatego dzisiaj będzie danie ekspresowe, żeby się nie zagotować w kuchni. Będzie zupa brokułowa, tym razem miksowana na krem. Zupełnie inna, jak w moim pierwszym poście.  Składniki: duży brokuł łyżeczka kurkumy łyżeczka curry sól pieprz 3 ząbki czosnku camembert (opcjonalnie) kiełki brokuła (opcjonalnie) pestki

pieprzny smaczek
BIGOS 30 MINUTOWY 139

Jak jest gorąco, upalnie to najlepiej wogle nie stalibyśmy w kuchni. Więc polecam taki 30 minutowy bigos.Czy to jest wogle możliwe? przygotowanie bigosu w 30

Z Majeczką w kuchni
smarowidło ze śląskiej kiełbasy... 186

czosnku 6 sztuk, smalec 1,5 kostki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, majeranek 1 łyżka śląską kiełbasę, cebulę, ząbki czosnku dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu do rondla dać 1/2 kostki smalcu i do gorącego włożyć zmieloną masę mieszając podsmażać z 10 minut, teraz włożyć całą kostkę smalcu i stopić wsypać paprykę, majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować

W Mojej Kuchni Lubię
jabłka z budyniem z nutą kurkumy... 192

skórką w kawałeczki jabłka BUDYŃ: w 150 ml mleka wymieszać budyń - 700 ml mleka zagotować z kurkumą, 3 łyżkami cukru i wlać wymieszany budyń i zagotować, gorący wyłożyć na jabłka resztę ciasta dać na budyń i piec w 200C około 45-50 minut ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne ciasto jest lekkie a jabłka z budyniem smacznie smakują i dzięki

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. 370

zachwyci na pewno wszystkich. U nas w rodzinie takie zapiekanki są bardzo lubione, bo wszyscy uwielbiają ziemniaki i sosy z mięsa mielonego, a więc takie dania znikają ze stołu jeszcze ciepłe. Gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 8-10 średnik ziemniaków 500 g mięsa mielonego 6 średnich pomidorów lub puszka pomidorów we własnym soku 500 g gęstej śmietany

Kuchnia Łukasza
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 4519

godziny do lodówki aby sernik stężał następnie polać polewą . Sernik dość szybko żeluje, podczas przekładania na biszkopt, warto mieć w osobnym naczyniu gorącą wodę, w razie gdy masa stanie się zbyt sztywna i nie da się jej nakładać na biszkopt, wystarczy miskę z masą wstawić do gorącej wody i parę razy zamieszać. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
ŁACIATY SERNIK 309

wariacja na temat sernika na białkach ; spód jest taki sam, jak w serniku Tiramisu . Najsmaczniejsza jest czekoladowa część, ponieważ smakuje niczym Nutella :). Pycha! Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem 232

ukrywam , że robię z reguły gdy zostaną mi z poprzedniego dnia kawałki ugotowanego kalafiora i ziemniaki z poprzedniego obiadu. Za mało tego do następnego II Dania . Ale po połączeniu już starcza. Gorąco polecam. Czas: 30 minut Składniki: 3 ziemniaki 3 różyczki z kalafiora o objętości takiej jak ziemniaki sól 4 łyżki pokrojonego kopru 1 łyżka masła szczypta

Buniabaje w kuchni
Wigilijne śledzie z cebulką w zalewie z oleju rzepakowego 198

omega 3 i zawiera ich aż 10 razy więcej niż oliwa z oliwek. Dlatego powinniśmy korzystać z niego w naszej kuchni. Jest idealny do wielu dań na zimno jak i na gorąco.   Składniki : * kilogram śledzi ala matias * cebula * 4 kulki ziela angielskiego * łyżka octu * pół szklanki oleju rzepakowego  * pół szklanki letniej przegotowanej wody     Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Pissaladière - placek z cebulą - wypiekanie na śniadanie 244

robi słodka. Słone sardele i oliwki przełamią tę słodycz a całość można zjeść na lunch albo obiad czy nawet przekąskę. Pissaladière świetnie smakuje na gorąco, ale ostudzona też jest wyśmienitym daniem. Spróbujcie sami. Zobacz też przepis na nasze polskie Cebularze ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Leczo z cukinią 794

paprykę i dusimy jeszcze ok. 15 minut. Gdy papryka będzie już miękka dodajemy zioła prowansalskie oraz sól i pieprz – do smaku. Podajemy gorące – wraz z pieczywem. Jeśli chcemy zatrzymać smak jesiennych warzyw zimą – danie możemy zapasteryzować w słoikach (wtedy nie dodajemy kabanosów, ani kiełbasy). Wystarczy zrobić podwójną porcję, wyparzyć słoiki oraz nakrętki, wlać do nich gorące

Poezja smaku
Placki z pieczarkami, serem i wędliną + film 656

Smaczne proste i szybkie w przygotowaniu placki z pieczarkami , serem i wędliną, będą świetną propozycją na sycący obiad lub gorącą kolację. Podane na gorąco z keczupem lub sosem pomidorowym smakują przepysznie i są ciekawym daniem, które można przygotować ze składników znajdujących się w naszej lodówce . składniki na około 10 placków 15 dag pieczarek 15 dag sera żółtego(...)wędlinę oraz natkę pietruszki, wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy . Na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placki z obu stron na rumiano. Placki najlepiej smakują podane na gorąco z keczupem lub sosem pomidorowym

Smakowite Dania
Kurczak w sosie pomidorowo-orzechowym 227

doprawcie kurczaka bardziej intensywnie. Możecie również wkroić chili. U nas wariant średnio-ostry. Polecam gorąco do podania posypać kurczaka w sosie kolendrą. Jeśli nie przekonaliście się jeszcze do tej roślinki to ma naprawdę niebywały smak i aromat i idealnie komponuje się z dania kuchni indyjskiej. Dodatkowo, danie wraz z naanem jest bardzo sycące, więc raczej

Mieszam w Garnku
Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 174

później nadal zionę czosnkiem.   Zdjęcie pochodzi ze strony http://restauracja-ufryzjera.pl/ Ja na pierwsze danie zamówiłam zupę gulaszową. Była dobra, treściwa i pożywna, ale nadal jestem zdania, że najlepsza gulaszową na świecie robi moja Teściowa! I tego się będę trzymać ;) Na danie główne zdecydowałam się (po dość długim wahaniu) na kreplach. Kreplach to smażone pierogi z wołowiny podawane(...)delektował się udźcem jagnięcym jako daniem głównym. Udziec duszony był w pomidorowym sosie z papryką, cebulą, czosnkiem i podany z kaszą kus-kus na gorącej patelni. Smakował mu bardzo. Ja podjadłam mu troszeczkę - danie było dość ostre, ale moje kubki smakowe nie lubią nadmiaru ostrości, co zresztą bywało problematyczne, jak zamieszkaliśmy ze sobą ;) Restauracja Kuchnia i Wino, Kazimierz

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!