rozgrzany olej. Smażymy na rumiano ze wszystkich stron. Makrela smażona w przyprawach wędzonych podana z ziemniakami i surówką, a właściwie z czym kto lubi, to danie błyskawiczne na piątek … i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepis dodaję do wydarzenia „Błyskawiczny piątek” 7 października 2016r. Wydrukuj przepis The post Makrela smażona w przyprawach wędzonych appeared
mojewypiekiinietylkozupie i barszcz podajemy od razu. Prosty, czysty, rubinowy. Lekka zupa o niesamowitym aromacie. Pełna chrupiących warzyw i smaku. Świetna rozgrzewka przed drugim daniem – ale można go też podać z gorącym pasztecikiem czy kulebiakiem, a wtedy to już pełny obiad. SKŁADNIKI 1,6l bulionu / rosołu / bulionu z kostki (2 kostki jarzynowe lub drobiowe) 400-450g buraków (1 duży
Karo in the Kitchenwyśmienicie, było miękkie i soczyste. Idealnie wpasowało się w zupę. Już wiem, że ta zupa często będzie gościć w moim menu. Naprawdę nie myślałam, że danie wyjdzie takie pyszne, po prostu rewelacja. Gorąco polecam! KREM Z KALAFIORA I KALAREPKI Z INDYKIEM W "PAPIRUSIE". Składniki: 400 g kalafiora 3 średnie ziemniaki
Zakątek rozkoszy kulinarnychstopniach. Krok 5 Do miseczki włożyłam czekoladę( połamałam kosteczki) i dodałam 3 łyżki mleka.Wstawiłam do mikrofali na 2 minuty. Wyjęłam płynną. Krok 6 Wyjęłam ciasto , dałam mu odpocząć 15 minut i polałam gorącą czekoladą. Ciasto rewelacja polecam zrobić
Różowa kuchniapołączenia składników, owinąć w folie spożywczą i umieścić w lodówce mleko podgrzać w rondelku razem z olejem kokosowym. Nie dopuszczać do zbyt wysokiej temperatury, bo gorące mleko unieczynni działanie drożdży Odstawić i dać czas olejowi kokosowemu, by się rozpuścił składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, lśniące ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pilnowałam tej linii, by jej nie przekroczyć. I jak widać liście ostrokrzewu już są przyklejone do talerzyka. Oczywiście przyklejam moim ulubionym klejem na gorąco! (Choć przez chwilę zastanawiałam się, czy dałoby radę kleić na klej szybkoschnący, ale chyba za szybko wysychałby i nie byłoby szansy na jakąkolwiek korektę.) Tak sobie wymyśliłam, że na każdym zestawie liści
dobra gospodyni dom wesołym czyniumyć, osuszyć ręcznikiem papierowym przyprawę gyros, kucharka, czosnek granulowany wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć mięso, schować najlepiej na całą noc do lodówki do garnka szybkowara dać z 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso z marynatą wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 50-60 minut, szybkowar otworzyć
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowaniu i z pewnością każdemu zasmakuje. W czwartek postanowiłam zaszaleć i przygotować coś oryginalnego - pieczarki faszerowane mięsem krabowym z dodatkiem bekonu i chilli. Danie okazało się bardzo ciekawe w smaku i gorąco je każdemu polecam. W piątek ponownie postanowiłam odkopać smaki dzieciństwa i przygotowałam pastę pieczarkową ze szczypiorkiem , którą moja mama zawsze przygotowywała na święta i inne uroczyste(...)Pasta świetnie pasuje do kanapek z wędliną. Wczoraj zupełnie zmieniłam kierunek i przygotowałam indyjskie curry z pieczarek i zielonego groszku . Uwielbiam kuchnię indyjską i tamtejsze bardzo aromatyczne potrawy. Danie jest bardzo smaczne i sycące i idealnie nadaje się jako danie wegetariańskie. Dziś natomiast polecam bułeczki z pieczarkami. Jeżeli podobały się Wam te przepisy i lubicie pieczarki
Codzienne Gotowanieniczego sobie ale nam bardziej smakuje jako pieczywo. Babka z tego przepisu wyszła tak lekka i puszysta, że ledwie dało się ją pokroić, zwłaszcza, że nie daliśmy jej ostygnąć. Zaraz po upieczeniu jeszcze gorącą babkę smaruję z wierzchu masłem, dzięki czemu jest jeszcze bardziej aromatyczna i smaczna. Składniki na dużą babkę: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniego mleka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasylwestrowa, czy karnawałowa przystawka. Chrupiące taco, w zależności od farszu, mogą być podane na ciepłu lub na zimno. To ogólnie lekkie, bardzo aromatyczne i smaczne danie, ba – nawet ciekawa forma podania sałatki. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Muszle taco z łososiem wędzonym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkotakie dni czy tygodnie, że nie mamy czasu na nic ani na zjedzenie porządnego obiadu, ani na wzięcie długiej gorącej kąpieli. W takich sytuacjach ratują nas dania proste, szybkie i przede wszystkim sycące. Przez ostatni miesiąc zadowalałam się najprostszymi daniami wegańskimi, jakie istnieją. Na moim stole (i w pudełkach) królowała kasza gryczana z curry i warzywami, pieczone
wegetalerzenieco się przypiekły i nakładamy na każdy placek ser i na to owoce. Składamy na połowę i danie gotowe :) Proste prawda ? Smak tego dania jest naprawdę niecodzienny i polecamy je gorąco. Jeśli nie uda Wam się kupić sera halloumi, możecie spokojnie zastąpić go serem w typie oscypka. Wybierajcie wersję nie wędzoną, będzie podobna w smaku
vegetaniesię żadna restauracja z gwiazdką Michelin. Consomme w naprawdę malutkich porcjach (wielkości kieliszka, łyżeczki) podaje się jako amuse-bouche, czyli ‘czekadełko’ przed właściwym wydaniem zamówionych dań, a w odrobinę większych –jako przystawkę – gorący i bardzo elegancki starter. Przepis jest moją własną wariacją przepisu Hestona Blumenthala, celebrity chefa, odznaczonego Orderem Imperium Brytyjskiego autora wielu książek i programów kulinarnych, właściciela
Karo in the Kitchenwiem czy bardziej austriackiego czy włoskiego? Tak czy siak są pyszne i warte wypróbowania. Ja podałam z aromatycznym masłem szałwiowym. Nadają się jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsiwa. Zapraszam gorąco do próbowania. Tyrolskie knedle szpinakowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełososiem, warzywami i makaronem ryżowym. Jeśli nie macie czasu lub ochoty spędzać długich godzin w kuchni, ale chcielibyście po powrocie do domu zjeść sycący, gorący obiad lub kolację to jest to danie idealne! Przygotowuje się je w 15 minut, jest pyszne i z pewnością zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Polecam zapracowanym i nie tylko;) Składniki
Smakowity Blog Kulinarny