być może nie każdemu przypadnie do gustu, jestem jednak pewna, że pokochają je wielbiciele podrobów. Połączenie delikatnych żołądków z ostrym chrzanem jest kompozycją idealną i gorąco je wszystkim polecam! Przepis na to danie pochodzi z książki "Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka" A. Wojciechowskiej. Składniki : 500g żołądków drobiowych 1-2 marchewki 1-2 pietruszki
Codzienne Gotowaniepasztet z gęsich wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli. Dla mnie lekko za suchy, ale sam jego smak był na tyle dobry, że można było wybaczyć to niedociągnięcie. Kolejnym daniem było żeberko z pieczonymi ziemniakami i żółtym burakiem. I tutaj co uważam za największy komplement z mojej strony - po raz pierwszy zjadłem żeberko ze smakiem. Łatwo odchodziło od kości(...)tylko zaserwował nam pyszną kolację, ale i ugościł nas prawdziwie po polsku, bo gościnę i rodzinną wręcz atmosferę było można poczuć przez cały wieczór. Gorąco Was zapraszam do odmienionej Barbary. Dania z nowego menu można wypróbować w porze lunchu. Przystępne ceny zachęcają: zupa dnia (8,50 zł) i danie główne (15,50 zł) mieszczą się gdzieś
Food SquareMinitartaletki z młodą botwinką, podane z sałatką pomidorowo-paprykową z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakowite i pięknie się prezentujące danie, dość proste w wykonaniu, stworzone z sezonowych warzyw. Świeża botwinka, z dodatkiem czosnku i serka, na kruchym cieście, pyszne połączenie. Chrupiąca sałatka ze świeżej papryki, pomidorka, oliwek, w sosie włoskim i do tego chrupiące płatki migdałowe. Pyszności! Zapraszam! SKŁADNIKI(...)pieprz kolorowy Składniki kroimy w kosteczkę i mieszamy ze sobą. 100g płatków migdałowych podprażamy na patelni i posypujemy nimi sałatkę na talerzu. Tartaletki możecie spożywać na gorąco lub zimno. Polecam serdecznie to danie, je się "oczami". ;-))) Zapraszam na FB na Smykwkuchni! SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIodstawić w ciepłe miejsce. Kiedy urośnie jest już gotowe. Kłaść porcję ciasta na patelnię i powciskać jagody. Kiedy spód się zrumieni, przewrócić na drugą stronę. Gorące posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria: DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Naleśniki, gofry, placuszki , SŁODKO Tagged: drożdże , jagody , mąką pełnoziarnista
https:KKuchniaMniamstole. Po pierwsze, że każdego roku był on przygotowany z grzybów, które samodzielnie zebraliśmy (moi rodzice lub ja z mężem). Po drugie to danie, które zaczęłam spożywać późno i głupia byłam, że wcześniej się nie dałam namówić mojej mamie. Tak czy siak błędy młodości naprawiam – teraz sos z suszonych grzybów jest moim ulubionym. Co w nim uwielbiam? Zachwyca(...)pyrkać). Co jakiś czas dolewamy ponownie wody. Na samym końcu (po ok 20-30 minutach) dodajemy śmietanę oraz przyprawy wraz z pietruszką. Całość mieszamy i podajemy gorące – np ziemniakami. Życzę Wam smacznego! Dajcie znać jakie potrawy u Was przygotowujecie na Wigilię, jestem strasznie ciekawa tej różnorodności
Szybko Tanio Smacznieprzygotowując zwykłą tartę z jabłkami, najpierw wyłożyła formę jabłkami, a dopiero potem przykryła je ciastem. Efekt okazał się zaskakujący, zwłaszcza że Stéphanie tartę podała na gorąco. Tarta szybko stała się popisowym daniem Hotelu Tatin, a przepis rozprzestrzenił się po całym regionie Sologne. Swoją międzynarodową sławę zawdzięcza prawdopodobnie Louisowi Vaudable – restauratorowi z Paryża, który spróbował tarty podczas swojego pobytu(...)jasny karmel. Sprawdzaj podnosząc nożykiem ciasto co jakiś czas. Włóż naczynie do piekarnika i piecz przez około 25 minut, lub do ładnego zarumienienia. Wyjmij tartę z piekarnika i jeszcze gorącą wyjmij ją „odwracając” naczynie na talerz (uważaj żeby się nie poparzyć). Podawaj natychmiast z lodami i bitą śmietaną;). Smacznego! English version Tarte Tatin (22-24 cm baking
karmelowyskórkę", ale raz również wystarczy. Tak przygotowane filety smażymy z obu stron na złoto-brązowo i układamy np. w naczyniu żaroodpornym. Usmażone filety Kiedy warzywa zmiękną, gorące układamy na filetach. Tak przygotowane danie odstawiamy na jakiś czas. Ryba po grecku najlepiej smakuje następnego dnia. Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło, z chlebem, lub samą. Jest(...)przekąskę, a nawet na śniadanie. Tak, tak, ja swoją rybkę zrobiłam wczoraj, a dziś zjedliśmy część na śniadanie. Myślę, że resztę spałaszujemy na obiad. Może i przygotowanie tego dania wymaga nieco więcej pracy, niż codziennego obiadu, ale warto. Sami zobaczcie... Czy nie wygląda smakowicie
Ratunku obiadtradycyjny chorwacki gulasz rybny pochodzący z wyspy Hvar. Biała świeża ryba gotowana jest w białym winie z kawałkami ziemniaków oraz z ziołami. Jadłam to danie w ubiegłym roku właśnie na wyspie Hvar, w gorące letnie popołudnie popijając schłodzonym białym winem. Nadszedł czas by odtworzyć tą przepyszną kompozycję w własnej kuchni. Danie przygotowuje się w dość prosty sposób, kluczem
Milion Smakówpokojowej ( u mnie 2 %) 20 g miodu 200 g dokarmionego zakwasu 150 g mąki pszennej chlebowej 250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 10 g soli 25 g gorącego, stopionego masła 120 g mieszanki ziaren (dałam słonecznik, siemię lniane i płatki owsiane) Wykonanie: W misie robota wymieszać mleko z miodem. Dodać mąki, sól i zakwas. Wymieszać. Dodać ziarna
Sto kolorów kuchniDusimy kilka minut do miękkości warzyw. Dodajemy napęczniałą kaszę bulgur i jeszcze kilka minut dusimy. Na koniec posypujemy serem żółtym i mieszamy. Podajemy na gorąco jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Bulgur jest wartościową kaszą pszeniczną. Zawiera błonnik, który korzystnie wpływa na układ pokarmowy i pomaga obniżyć poziom "złego" cholesterolu. Zawiera ważny dla serca potas
My Chcemy Jeśćforemkach do muffin. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut. Wytrawne muffiny z brokułami i pędami bambusa podajemy na gorąco - jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego. To, że brokuły są zdrowe już wiemy. Jakie właściwości mają i co możemy znaleźć w ich składzie? Brokuły są cennym źródłem witaminy
My Chcemy Jeśćszklanki mąki 1/4 łyżeczki sody 7 płaskich łyżek kakao 100 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 1 łyżeczka mocnej kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki soli 1/3 szklanki gorącej wody 1 1/3 szklanki brązowego cukru (dałam 1 szklankę, a i tak było b. słodkie) 6 łyżek oleju słonecznikowego 1/3 szklanki orzechów laskowych, drobno posiekanych (dałam całe migdały) Pyszne ciasto pinacolada wg przepisu Jadłonomii
Qlinarnie i Qlinarniepiernikowym i gęstym sosem tiramisu. Puszysta i gęsta pianka na wierzchu. Ta kawa to marzenie! Marzenie zimowe, które spełniłam ;-) Niesamowita przyjemność, aromat i smak, który nie da się niczym zastąpić. Polecam Wam gorąco. Tą kawę po prostu trzeba wypić! Jak przygotować zimową kawę Inka? SKŁADNIKI: - 2 porcje kawy INKA z orkiszem - 3 łyżki konfitury z żurawiny - 4 łyżki
SMYKWKUCHNIminut - dzięki temu para, która się wytworzy w środku spowoduje dodatkowe zmiękczenie skórki. Po tym czasie obrać paprykę ze skórki i pokroić w kostkę (UWAGA, GORĄCE!) Papryka będzie bardzo miękka. Jeśli dacie radę - w miarę możliwości usuńcie pestki, ale nie jest to konieczne - tzn. mi nie przeszkadzały :) Podsmażoną cebulę z resztą składników przełożyć do wywaru, dodać pokrojoną w kostkę paprykę
Szczęśliwa kuchniasoczyście zielone brokuły, przypieczono na złoto bakłażany tworzą prawdziwy koncert na talerzy. Warto wiedzieć, że stek wołowy krojony w marynacie cebulowej może być podawany na gorąco, a także na zimno. Takie danie zawiera chude mięso, krótko grillowane warzywa i oprócz tego, że rewelacyjnie smakuje i pięknie wygląda, jest po prostu zdrowe. Dlatego postanowiliśmy, że przepis weźmie udział
Pociąg Do Kuchniwielkość należy dopasować do wielkości fileta. Ponownie układamy na patelni i jeszcze podsmażamy ( pod przykryciem) kilka minut, aż ser zacznie spływać na boki. Gorąco zachęcam do dodawania truskawek do dań wytrawnych, sprawdzają się znakomicie. Pikantne, mocno cebulowe mięsko, kwaskowata truskawka i aksamitna mozzarella. Tego się nie da opisać, tego trzeba spróbować. I jeszcze bardzo ważne, olej
Dieta moja pasjakoniec wsypać koperek makaron gniazdka średnie wrzućić do osolego wrzątku i gotowac 9 minut, odlać na durszlak i krótko przelać zimną wodą, porcje makaronu podać z gorącym sosem i posypac serem mozarella - danie jest pysznie pyszne , szybkie do przygotowania..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszystkim żródłem wysokiej jakości białka roślinnego i zawiera komplet aminokwasów, które powinny być dostarczane organizmowi. Quinoa jest bardzo uniwersalna, ponieważ może być używana zarówno do dań głównych, jak i do deserów. Gorąco polecam! Składniki: 3/4 szklanka suchej komosy ryżowej (quinoa) 1,5 szklanki wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju pół puszki białej fasoli Bonduelle pół puszki kukurydzy Bonduelle
kuchnia doskiduży zapas. Szparagi mogę jeść niemal codziennie. Robię z nich zupę szparagową , lubię ugotowane jako samodzielne danie. Tym razem postanowiłam szparagi podać z makaronem. Danie powstało pyszne i sycące. Polecam gorąco. Składniki: 50 dag makaronu pełnoziarnistego pęczek zielonych szparagów cebula dymka 3 szt. 50 dag pomidorków koktajlowych 125g mozarelli 2 garście rukoli sok z połowy cytryny
Pobite gary Barbarysłodka przekąska jest tak banalnie prosta w przygotowaniu że trudno nawet mówić o przepisie. Jest to raczej propozycja podania. Niemniej nie da się ukryć że absolutnie obłędna! Gorąco polecam! Składniki: 10 dużych! suszonych daktyli 10 płaskich łyżeczek masła orzechowego niesłodzonego (opcjonalnie zmiksowane na pastę orzechy ziemne) tabliczka dobrej czekolady Sposób przygotowania: Daktyle delikatnie rozkrawamy z jednej strony i wyjmujemy
Pyry na Gazproponuję paschę wielkanocną. U mnie na świątecznym stole pascha jest co roku. Robiłam różne jej wersje, ale ta jest zdecydowanie najlepsza. Potrawa jest bardzo sycąca. Gorąco polecam. Przepis na to smacznie danie znajdziecie tutaj
Pobite gary Barbaryprzede wszystkim tanie, czyli stereotypowo idealne dla poznaniaków. :-) Ziemniaki gotowane w mundurkach mają inny smak niż te gotowane przez nas do obiadu. Już ten fakt nadaje daniu wyjątkowości. Ziemniaki koniecznie muszą być gorące a twaróg zimny - wtedy smakuje idealnie i niepowtarzalnie. 3-4 ziemniaki 200g twarogu 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz
Szefowa kuchnisamopoczucia. Obecnie jest napojem popularnym na całym świecie, lubianym za swój przyjemny smak. Ceni się za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak na zimno, jak na gorąco. Ponadto łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie. Doskonała na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do książki...na pogaduchach. W każdym, dobrym towarzystwie i przy
Z Kuchni Do Kuchniwielu blogach... Aktualnie mamy łatwy dostęp do świeżych, małych kapuścianych kuleczek, możemy przygotowywać je na wiele sposobów. Tym razem postawiłam na pożywne, smaczne i oryginalne danie, idealne na szybki obiad czy gorącą kolację. składniki: 500 g brukselki 300 g pieczarek 300 g kiełbasy chorizo cebula 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy jajka (po jednym na porcję) pół łyżeczki
6niebominut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu (u mnie to zajęło ok. 5-10 minut). Na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę i próbujemy czy danie jest odpowiednio słone. Podajemy bardzo gorące. Post Potrawka z kurczaka, pęczaku i warzyw pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuminut , mieszając często warzywa i krewetki. Po tym czasie krewetki nie powinny być już przezroczyste, tylko ścięte i jędrne, a warzywa odpowiednio chrupiące. Do dania dorzuć kilka listków bazylii. Podawaj gorące. Gotowe! Smacznego! Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www. sklep.dajar.pl
Słodko-Słony Świat IlonyUpiekłam już setki drożdżowych bułeczek ale te smakowały mi wyjątkowo. Po wyjęciu z piekarnika były z wierzchu chrupiące a w środku bardzo pulchne, kilka zjedliśmy jeszcze gorących bo tak pachniały, że nie dało się powstrzymać. Ja osobiście lubię takie bułeczki maczać w sosie czosnkowym, ale to już takie moje zboczenie, że prawie wszystko jadam z sosem czosnkowym. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMiazgę wsypać do rondla, wsypać cukier, zalać wodą. Odstawić na 12 godzin pod przykryciem. Następnie całość zagotować, a następnie przecedzić przez gęste sitko ( na sitko możemy dać gazę, aby dokładnie odcedzić miazgę ). Gorący sok rozlać do małych słoiczków, szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. Sok możemy dodawać
Przepisy i porady kulinarnenadmiar wędzonego łososia i musiałam wykombninować co z niego przygotować. Przeglądałam różne przepisy, ale jakoś nic mi nie pasowało i ostatecznie, jedynie podpierając się tymi przepisami, wymyśliłam coś własnego;) Danie jest bardzo proste i szybkie do przygotowania i nie potrzeba żadnych wymyślnych składników;) I jak zwykle smakuje wyśmienicie – pyszny kremowy sos, łagodny łosoś, lekko ostro – kwaskowy posmak. Pychotka! 200g(...)gęsty, jednak taki, aby dał się mieszać i pokrył makaron. Makaron przesypać do garnka, dodać łososia i sos, dokładnie wymieszać, wrzucić także zieleninę i jeszcze raz delikatnie zamieszać. Od razu podawać. * Postarajcie się, aby makaron ugotował się chwilę po tym jak przygotujecie sos, aby był nadal gorący, gdy dodacie do niego dodatki, ponieważ dania później się już
Codzienne Gotowanienaciową z przyprawami i amarantusem. Faszerować papryki przygotowaną masą. Przykryć papryki kapeluszami. Piec papryki ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C. Zjadać gorące np. z salsą pomidorową. W daniu wykorzystałam zioła z własnego ogródka:) Mix pietruszek naciowych Fenkuł (koper włoski) ------------- Podobne: Papryka z warzywami i pęczakiem Placki ziemniaczano-jaglane Jabłka z amarantusem i bakaliami
Weekendy w domu i ogrodzienapiszę że rezultat nawet mnie zaskoczył bo danie wyszło tak pyszne że zniknęło w 5 minut. Użyłam tutaj carpaccio z ośmiornicy i dzięki temu danie nabrało charakteru i egzotyki. Polecam gorąco. Pappardelle, ośmiornica i chrupiące warzywa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienatkę pietruszki oraz jajko i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć placki z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładać na ręcznik papierowy dla odsączenia z tłuszczu. Gorące placki podawać z dipem tzatziki. Danie można podać z chipsami szałwiowymi i świeżo pokrojoną natką pietruszki, która niweluje zapach czosnku w ustach. W daniu wykorzystałam oczywiście plony z przydomowego ogródka
Weekendy w domu i ogrodziecukrem jak się zacznie gotować mleko wlać rozmieszany budyń mieszać aż powstanie gęsta masa 3. - Na wyłożone ciasto wsypać maliny i jeżyny Na owoce wlać gorący budyń Rozwałkować drugą część ciasta dać na budyń piec ok 40 - 45 minut 180 stopni - Zimne ciasto posypać obficie cukrem pudrem
W królestwie smaków Beatypozostawiamy do wystygnięcia. Teraz zabieramy się za nadzienie. Jajko z białkiem mieszamy razem ze śmietanką, doprawiamy pieprzem i solą i dorzucamy warzywa. Myśmy wcześniej warzywa dali do miski i położyli na gorącym garnku z wodą aby mieszanka się lekko odmroziła i odcisnęliśmy nadmiar wody. Masę przekładamy na podpieczone ciasto i układamy na wierchu kawałki pieczonego schabu. Całość wkładamy do nagrzanego
Kuchenne WariacjePolecam na gorące dni sałatke makaronową.. Produkty:
Ugotujmy Cośkosteczkę i podsmażamy. Dodajemy sos rozrobiony w wodzie z dodatkiem śmietany i gotujemy ok. 1-2 minut. Dodajemy starte sery ( zostawiając odrobinę do posypania gotowego dania) i pokrojone suszone pomidory. Podajemy gorące z wierzchu posypujemy serem i posiekaną bazylią. Doprawiamy do smaku chilli. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytminut - dzięki temu para, która się wytworzy w środku spowoduje dodatkowe zmiękczenie skórki. Po tym czasie obrać paprykę ze skórki i pokroić w kostkę (UWAGA, GORĄCE!) Papryka będzie bardzo miękka. Jeśli dacie radę - w miarę możliwości usuńcie pestki, ale nie jest to konieczne - tzn. mi nie przeszkadzały :) Podsmażoną cebulę z resztą składników przełożyć do wywaru, dodać pokrojoną w kostkę paprykę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comGorąco namawiam do poszukiwania nowych smaków. Wystarczy odrobina kreatywności, chęci i OTWARTOŚCI, a można odkryć mnóstwo ciekawych połączeń. Na zdjęciu: kotlet fasolowy wg tego przepisu
Qlinarnie i QlinarnieDodać masło i smalec, rozpuścić, ale nie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i dosypać mąkę z solą. Wymieszać i odstawić na parę minut (masa jest gorąca i musi lekko wystygnąć, aby dało się ją wyrabiać rękami). Wyrabiać ok. 5 minut do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta (przypomina ciastolinę). Gotowe ciasto uformować w kulę, nakryć ściereczką i odstawić
KUCHARNIAWitajcie :) zapraszam dzisiaj na gorący kociołek z warzywami , mięskiem i pysznym makaronem Fabijańscy wytworzonym z ekologicznej mąki orkiszowej i wody mineralnej. Takie danie jest bardzo sycące i rozgrzewające
Sama słodycz i szczypta chilijeszcze delikatniejszymi,choc juz samo mieso z lososia jest juz naprawde delikatne.Rybi zapach,ktory tak wielu zniecheca do rybnych dan nie juz tak intensywny.Na goraco sa swietnym dodatkiem do drugiego dania na zimno natomiast do kanapek.Polecam!Skladniki:600 g lososia bez skory1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej .(przepis tutaj:klik)1 jajkosok z 1/2 cytryny2 czubate lyzki chrzanu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przychodzą czasem takie dni, kiedy najchętniej spędzilibyśmy cały dzień pod kołdrą z kubkiem herbaty i dobrą książką. Zwłaszcza, gdy na dworze ciemno i wietrznie
W poszukiwaniu inspiracjiSzukając inspiracji do dzisiejszego posta, skorzystałam z książki Anny Starmach "Pysznie 25". Przepisy w niej zawarte są bardzo proste, co może nieco mylić, gdyż smak
W poszukiwaniu inspiracjiWykorzystywany jest w hinduskiej medycynie (ajurveda). Posiada aromatyczny, gorzko-ostry smak, lekko eukaliptusowy aromat z nutą cytryny. W kuchni arabskiej używany jako dodatek do gorących napojów (herbaty, kawy), wzbogaca smak dań ostrych oraz słodkich. Poprawia smak potraw słodkich i pikantnych. Działanie: - używany jest w czasie astmy, zapalenia oskrzeli, kamieni nerkowych, braku łaknienia lub osłabienia, nietrzymania moczu oraz jako środek
Wypisz WymalujUfff jak gorąco, nie wiem jak Wy ale ja zupełnie nie czuję głodu. Dlatego dzisiaj będzie danie ekspresowe, żeby się nie zagotować w kuchni. Będzie zupa brokułowa, tym razem miksowana na krem. Zupełnie inna, jak w moim pierwszym poście. Składniki: duży brokuł łyżeczka kurkumy łyżeczka curry sól pieprz 3 ząbki czosnku camembert (opcjonalnie) kiełki brokuła (opcjonalnie) pestki
pieprzny smaczekJak jest gorąco, upalnie to najlepiej wogle nie stalibyśmy w kuchni. Więc polecam taki 30 minutowy bigos.Czy to jest wogle możliwe? przygotowanie bigosu w 30
Z Majeczką w kuchniczosnku 6 sztuk, smalec 1,5 kostki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, majeranek 1 łyżka śląską kiełbasę, cebulę, ząbki czosnku dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu do rondla dać 1/2 kostki smalcu i do gorącego włożyć zmieloną masę mieszając podsmażać z 10 minut, teraz włożyć całą kostkę smalcu i stopić wsypać paprykę, majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować
W Mojej Kuchni Lubięskórką w kawałeczki jabłka BUDYŃ: w 150 ml mleka wymieszać budyń - 700 ml mleka zagotować z kurkumą, 3 łyżkami cukru i wlać wymieszany budyń i zagotować, gorący wyłożyć na jabłka resztę ciasta dać na budyń i piec w 200C około 45-50 minut ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne ciasto jest lekkie a jabłka z budyniem smacznie smakują i dzięki
W Mojej Kuchni Lubięzachwyci na pewno wszystkich. U nas w rodzinie takie zapiekanki są bardzo lubione, bo wszyscy uwielbiają ziemniaki i sosy z mięsa mielonego, a więc takie dania znikają ze stołu jeszcze ciepłe. Gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 8-10 średnik ziemniaków 500 g mięsa mielonego 6 średnich pomidorów lub puszka pomidorów we własnym soku 500 g gęstej śmietany
Kuchnia Łukaszagodziny do lodówki aby sernik stężał następnie polać polewą . Sernik dość szybko żeluje, podczas przekładania na biszkopt, warto mieć w osobnym naczyniu gorącą wodę, w razie gdy masa stanie się zbyt sztywna i nie da się jej nakładać na biszkopt, wystarczy miskę z masą wstawić do gorącej wody i parę razy zamieszać. rrarossa@gmail.com
RAROSSAwariacja na temat sernika na białkach ; spód jest taki sam, jak w serniku Tiramisu . Najsmaczniejsza jest czekoladowa część, ponieważ smakuje niczym Nutella :). Pycha! Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ
Przepisy Aleksandry