jabłka, masę kokosową, a na sam wierzch wylać ciasto orzechowe. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować lukrem.Ja osobiście następnym razem dam mniej cukru....kroilam gorące ,jak ostyglo ładniej sie prezentowało..http://nk.pl/#main#!q?photoviewer=[23624618,301]) Tri Cake.... shortbread pasta : 1.5 vetro . farina di frumento 10 grammi di margarina 10 gr di zucchero in polvere(...)cucchiaino di lievito in polvere Battere i bianchi rigida , aggiungere i tuorli e il resto degli ingredienti . Inoltre : ATTUAZIONE forma glassa con dimensioni di 21x35 cm mettere carta da forno , poi sul rotolo fondo la pasta fragile . Potete cospargere leggermente con pangrattato per assorbire l'umidità dalle mele . Pasta frolla distribuire uniformemente le mele przestudzone , cocco di massa e versare
w mojej kuchnizapachem piżma. Jak każda dynia idealnie nadaje się do kremowych zup, chlebów i jako składnik ciast i deserów. Dynia piżmowa jest smaczna także pieczona. Oto prosty przepis na niebanalne danie, czyli pieczoną dynię piżmową w marynacie z suszonych ziół i miodu. Składniki 1 dynia piżmowa 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mieszanki suszonego czosnku, suszonej natki pietruszki(...)układamy na nim kawałki dyni. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy ok. 30-35 minut. Dynię piżmową w ziołowo-miodowej marynacie podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego, ale równie smaczna jest na zimno. Fanom dyni polecam także przepis na aromatyczną dynię hokkaido
My Chcemy Jeśćoliwek i kaszę jęczmienną. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu 25 minut od czasu do czasu mieszając. Solimy do smaku. Kapustę Babci Halinki podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego. Fanom kapusty kiszonej polecam także przepis na pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami . Natomiast wielbicielom kaszy jęczmiennej do gusty przypadnie przepis na kaszę
My Chcemy Jeśćtakże samodzielne danie. Pyszna zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i mięsnej. Czasami lubię też dodać do takiej kapusty dwa pomidory pokrojone w kostkę – ale nie są konieczne. Danie swojskie, domowe i do tego bardzo tanie. Gości u mnie w każdy sezon. Bardzo często także bez zasmażki, w formie zupy z młodej kapusty . Duszona kapusta z zasmażką(...)wrzeć. Wtedy zdejmujemy ją z ognia i zawartość dodajemy do kapusty, którą szybko zaczynamy mieszać. Kapusta się zagęści. Próbujemy czy nie trzeba jej ponownie doprawić. Podajemy na gorąco. Jeśli chcemy wzbogacić danie o kiełbasę czy kabanosy – kroimy je na kawałki i gotujemy je w kapuście przez około 5-10 minut. Post Duszona kapusta z zasmażką pochodzi
Poezja smakutemperaturze 190 stopni do delikatnego zarumienienia wierzchu tarty. Podawać na gorąco. Może to być danie obiadowe, ale też i na ciepłą kolację. Tarta ma ciekawy smak. W cieście delikatnie wyczuwa się smak i zapach limonki, co idealnie komponuje się z orzeźwiającymi smakami farszu. Polecam :) Lubicie dania z kopru włoskiego
Codzienna kuchnia niecodziennaczęsto. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz pieczarkami. Dodatkiem będzie feta i prażone pestki dyni. Danie bez mięsa, pyszności gorąco polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldczęsto. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi pomidorami, szpinakiem oraz pieczarkami. Dodatkiem będzie feta i prażone pestki dyni. Danie bez mięsa, pyszności gorąco polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldananasa oraz kawałki marchewki i papryki. Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Usmażyć z obu stron, w yłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym. Danie można przygotować z gotowym sosem ze słoika
Magiczne Życie Martymałżami wymieszaj całość posyp obficie natką pietruszki - jeśli chciałbyś zaostrzyć smak posyp ostrym w smaku startym na pyłek serem Całość podawaj z lampką schłodzonego cydru. Danie jest przepyszne, bardzo gorąco Wam polecam, na obiad, kolację czy też spotkanie z bliskimi! przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIPieczony boczek jest drugim daniem, które wykonałyśmy w czasie warsztatów promujących kuchnię żuławską. Pieczeń jest przepyszna. Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryjego nietuzinkowy smak i wygląd.Daje człowiekowi poczucie siły,i cudownych doznań,niepowtarzalny smak,sos z użyciem tego owocu jest przesycony klimatem tamtego regionu,ich kultury ,gorących przypraw.Bardzo polecam to danie,jest jak Ja,słodka,lekko cierpka i pikantna:)))) 35dag.sznycli ze schabu 1 mango 1 papryczka chilli kokos oliwa sól pieprz curry liść laurowy 3 łyżki soku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszne i proste danie z kurczaka w sam raz do ryżu jako danie obiadowe. Można też gorące włożyć do słoika i zajadać do chlebka, jeśli tylko mamy ochotę. Składniki: * 900 g piersi z kurczaka * 1 papryka czerwona * 1 papryka zielona * 1 papryka żółta * 1 mała cebula * 500 g pieczarek * 3/4 szklanki gorącej wody
Zrób to smaczniepokrojone w plasterki chilli, oliwki i odsączone kalmary. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu i świeżej bazylii
ClauditteMissCookingczęści). Podsmażamy tak aby pomidory zmiękły, dodajemy tuńczyka. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu
ClauditteMissCookingsię na nią zupa ze ścierki. Tą jakże pieszczotliwą nazwę zawdzięcza niezbyt pięknej prezencji - kolorem przypomina wodę po myciu podłogi, ale smak rekompensuje doznania estetyczne, więc gorąco polecam to skromne danie. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 szklanki mokrego ziarna fasoli (różne odmiany i kolory) 1 młoda marchew 1 cebula 1 mała kalarepka
Quinoa Raz!lekko zamieszać. Na górę położyć truskawki w kawałkach. To jest naprawdę super, bardzo zdrowe. Polecam tym co chcą zgubić pare kilo. Tym puddingiem można zastąpić jedno danie w ciągu dnia, Gorąco polecam
Kuchnia Pokoleńświątecznym chcę zilustrować zwykłym daniem. Na stół stawiam gorącą zupę, nakrywam i ogłaszam: zupa na stole. Raz, drugi: zupa na stole, a towarzystwa ni ma. Wreszcie trzeba huknąć w przestrzeń, by zareagowali. Są. Siadamy i jemy, będzie czas na żarty i opowiadania z bieżącego dnia. Z talerzy paruje dziś gorąca zupa selerowa. Robię ja po swojemu
I tu będę miała takie teTrudno się jej oprzeć..a zatem...? Składniki -mleko -quinoa flakes Melvit -sok malinowy domowej roboty -słomka ptysiowa http://www.brzesc.pl Ugotuj quinoa flakes na mleku, przestudz ,aby danie nie było za gorące. Dosmacz sokiem z malin. Pokrusz po wierzchu sporo słomki ptysiowej. Dzieciaki tak się skupia na słomce ptysiowej, że całą owsiankę zjedzą bez mrugnięcia okiem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidelikatna, zielona zupa to doskonały pomysł na pierwsze danie, zwłaszcza podczas tak gorącego lata. Jej żywy, zielony kolor i aksamitny smak przyciągnie każdego miłośnika kremów. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest zdumiewający. Do jej wykonania będziecie potrzebować: 500g świeżego, zielonego groszku 1 łyżkę oliwy z oliwek 1łyżkę masła śmietana do przybrania sól pieprz Uwaga! Jeśli nie macie świeżego
Kuchnia Pani WiosnySzybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepapryki masą z pęczaku. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Można piec równolegle z domowym chlebem ;) Papryki podawać gorące jako przystawkę lub danie główne (to ostatnie dla niezbyt głodnych gości). Forma przygotowania papryk nakrytych czapeczkami może skusić do degustacji również dzieci :) Farsz użyty do napełniania papryk może być osobnym
Weekendy w domu i ogrodzienieregularnym kształcie. Zarówno konsystencja, jak i walory smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać. Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava
ClauditteMissCookingChłodnik - idealna zupa na lato. Kiedy zaczyna robić się gorąco nie ma lepszego dania. Lekka, zdrowa, sycąca i wyjątkowo prosta do przygotowania. Nie natrudzisz się, a zaskoczysz bliskich pysznym jedzonkiem. Chrupiąca, pełna warzyw i świeżych ziół ma duże grono amatorów. Zapewni sporą dawkę witamin i mikroelementów. Do jedzenia nie trzeba nikogo specjalnie namawiać, a marudzących może przekona
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nagrzanego pieca. Pieczemy 20 -25 minut na złoty kolor. Bułeczki spokojnie możecie spożywać przez 2 dni, są ciągle smaczne i świeże, najlepiej smakują z mlekiem lub gorącym kakao. ;-) Jak upieczecie dajcie znać ;-))) Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIprzegrał konkurencję z lodami. Obecnie, gdy wszyscy się odchudzają, znowu wraca do łask. Pojawiają się także jego wytrawne wersje na bazie warzyw. Zazwyczaj podaje się je po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Moja propozycja to mocno orzeźwiający sorbet z melona, limonki i białego wytrawnego wina. Co prawda upały trochę nam odpuściły, ale jak wrócą będzie
Wiem co jemNajpopularniejesze skorupiaki wśród owoców morza, to bezapelacyjnie krewetki. Dla jednych przygotowane z nich dania są bardzo wykwintne, dla innych… w ogóle niejadalne. Moim zdaniem krewetki jednak zasługują na swoje miejsce w naszym jadłospisie. Są niskokalorycznym źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Zawierają witaminy z grupy B, jod, wapń, selen, fluor oraz – w mniejszych ilościach – żelazo, magnez(...)przepyszne i eleganckie danie. Przepis dostałam od Michała z grupy na Fb Gotowanie Na Wesoło . Wprowadziłam jedną, małą zmianę. Do ciasta zamiast mleka kokosowego dałam piwo. To jedna z wielu potraw, którą aby ocenić trzeba po prostu spróbować. Jeżeli macie ochotę na lekką, aromatyczną i zdrową kolację, to danie będzie dla Was. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkociekawości jaki to da efekt umieściłem właśnie w vol-au-vent, mimo, że raczej takiego połączenia się w restauracjach nie spotyka. Efekt jest godny polecenia ;) Danie może służyć jako gorąca lub zimna przekąska, a nawet - jak w moim przypadku - jako śniadanie i dobry początek dnia
Milion SmakówDelikatne flaczki z boczniakami stanowią lekką i dietetyczną potrawę w sam raz dla jaroszy i miłośników lekkich dań jednogarnkowych . Podawane na gorąco z dodatkiem pieczywa są ciekawą propozycją na obiad . składniki na 4 porcje 1 kg mieszanych warzyw ( marchew
Smakowite Dania