dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:41/571)

Zupa krem z porów 269

Składniki; białe części 4 dorodnych porów cebula 2 kromki czerstwego białego pieczywa 2 l bulionu szklanka śmietanki kremówki sól.pieprz filiżanka startego parmezanu Wykonanie; Przekrojone 

Gorący kąsek
Naleśniki zapiekane z pieczarkami i serem 197

Składniki: Ciasto: 2 jaja 30 g roztopionego masła 100 g mąki 200 ml mleka sól pieprz Nadzienie: 250 g szpinaku 2 łyżki roztopionego masła 300 g

Gorący kąsek
Dorsz w cieście 230

Jeśli potrzebujecie przepisu na smaczną i wilgotną rybę , niewymagającą zbyt długiego przygotowywania to proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to

Gorący kąsek
Fasolka szparagowa z miętą, kozim serem i słonecznikiem 195

Składniki: 1-2 osoby 100g zielonej fasolki szparagowej  1/2 ząbka czosnku 2 świeże liście mięty 2 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku

Gorący kąsek
MAD MOXXI’S PIZZA – BORDERLANDS 2 – pizza z pepperoni 174

pizzy charakteru. To co, gotowi na danie z Claptrapowego wysypiska? Caaaaaaaaatch a pizza, Minion! Zobacz, jak pizza wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ZACZYN NA CIASTO (3 min): Drożdże wrzucamy do miski, dodajemy cukier, letnie mleko (ok. 35 stopni, jeśli będzie zbyt gorące, to zabije drożdże) i 3 łyżki(...)tekst, który pojawi się po zeskanowaniu QR kodu z pudełka pizzy od Mad Moxxi. Weźcie to sobie do serca i jedzcie pizzę, póki gorąca! Hey sugar, have you had a piece lately?   * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości Świeżutki post MAD MOXXI’S PIZZA

Nerds Kitchen
Pudding chia 221

bazylii. Dajcie mi jeszcze jakąś dobrą książkę i jestem w raju! :)) Jak to niewiele potrzeba, żeby tam się znaleźć… 2. Sonia: 10 kwietnia 2016 o 20:14 (Edytuj) Mój wybór to sok z owoców czarnego bzu oraz konfitura z płatków róży. Wybieram konfiturę dlatego, że dotychczas moim najlepszym deserem jaki miałam okazję spróbować była gorąca biała czekolada z dodatkiem(...)dość omleciki i placuszki musli, bułki i racuszki Wszystko smaczniejsze to mam gdy konfitury trochę dodam. Miłego wieczoru :)   Gratuluję!!! :) Swoje dane adresowe proszę przysłać na adres email mala.cukierenka@gmail.com, Pozdrawiam gorąco

Mała Cukierenka
Pomidory z mozzarellą w domowym pesto 166

znane, ja dodałam do niego jeszcze domowe pesto, wszystko skropiłam oliwą i sokiem z cytryny. Efekt okazał się rewelacyjny i wszystkim tę banalną potrawę gorąco polacam. Przepis na pesto podpatrzyłam u Jamiego w "Daniach w 30 minut", zmieniłam jednak nieco proporcje. Składniki :  duży pęczek bazylii 50g parmezanu (może być nieco mniej) 50g orzeszków pinii 70ml oliwy

Codzienne Gotowanie
Novotel Warszawa Airport od kuchni 166

bezglutenowe oraz wegetariańskie (część z propozycji dostępna jest również w usłudze room-service). W menu znajdują się dania rozpoznawalne na całym świecie, tak aby każdy z gości mógł poczuć się „bezpiecznie” i wybrać znane mu danie, ale również spróbować dań z Polski. W menu znajduje się stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger(...)nasz faworyt..., zielone curry z ryżem jaśminowym - podbiło nasze serca. satay z kurczaka z sosem orzechowym, burger NOVO2, sernik w tempurze z sosem z mango, gorące czekoladowe brownie z lodami waniliowymi Wspaniałym uzupełnieniem dań były wina przygotowane przez firmę Amka Sp. z o.o. , o których opowiadał Mirosław Borkowski. - Manzoni Borgo Gritti Prosecco DOC – delikatne musujące wino, idealne jako aperitif

królestwo garów
Mafalde ze szpinakiem i gorgonzolą 160

choćby się waliło i paliło, to coś przyrządzę. I udało się. Danie było gotowe z 20 minut, ale naprawdę rewelacyjne - doskonałe na taki gorący dzień jak dzisiaj. Zapraszam na makaron mafalde z sosem z sera gorgonzola i szpinakiem, podanym ze świeżymi pomidorami. Do przygotowania dania użyłem: 250 gram makaronu mafalde, 250 gram świeżych liści szpinaku

Wyprawy kulinarne
Ciasteczka z serem camembert i chutney-em :) 119

sera typu camembert będzie idealny. Do tego dołożymy jakiś ostry sos i surówkę, i obiad gotowy :) Zobaczcie jak sobie z tym poradziliśmy. Okazało się, że to mega proste danie do zrobienia w 40 min. Super :) Nie trzeba spędzać godzin w kuchni. Nie wszyscy to lubią. Ciasteczka mogą być też super przekąską na przyjęcie, a nie tylko na obiad. Zapoznajcie(...)kapusty pekińskiej, rzodkiewki, pomidorów, kukurydzy i papryczki chili. Wymieszaliśmy warzywa z oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i sosem sojowym. Kiedy ciasteczka są gotowe podajemy na gorąco z ostrym sosem chili. Bardzo polecamy to danie, bo wyszło PRZEPYSZNIE, tak właśnie, pisane dużymi literami, bo na to zasługuje. Zróbcie je w swoich domach. Fajnie byłoby jakbyście podzielili się opiniami

vegetanie
Jajka panierowane z sosem estragonowym z szybkowaru 171

spalenia masła) kładź jajka na gorący tłuszcz i smaż na rumiany kolor z każdej strony (po włożeniu jajek na tłuszcz daj im chwilkę, aby panierka zrumieniła się i stwardniała, dopiero wówczas obróć jajko łyżką cedzakową na inną stronę) zarumienione jajka wyjmuj łyżką cedzakową na papierowy ręcznik (wchłonie on nadmiar tłuszczu) Gotowe danie serwuj tak: wylej na talerz troszkę(...)sosu, ustaw na nim rumiane jajko, następnie oblej je gorącym lub zimnym sosem, ozdób świeżym ziołem. Świeży estragon. Sos estragonowy na mleku i wywarze drobiowym, Jajko po usmażeniu. Jajko zaraz przed schrupaniem

Szybko Szybkowar
Bułeczki z czosnkiem i letnie sentymenty 182

długie spacery... A tu codziennie chociaż trochę kropi, choć zdarzają się też dni, że leje jak z cebra po kilka godzin. Znów piję dużo gorącej herbaty, i nie marudzę, że nic się nie da wstawić do lodówki, bo C. zapełnił ją napojami. Hmm ... Czyżbym miała już myśleć o pierwszej szarlotce z cynamonem...? Póki co mam dla Was doskonałe bułeczki. Nadają

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Hiszpańskie klimaty w warszawskiej La Ibérica 183

parę miesięcy potem byliśmy tam jeszcze raz . Nieco później La Ib é rica została Knajpą Roku 2010 w plebiscycie zorganizowanym przez Gazetę Wyborczą. Postanowiliśmy więc sprawdzić czy dania w niej serwowane zostały na tym samym doskonałym poziomie. La Ibérica to niewielka knajpka z dosłownie kilkoma stolikami  z niewyszukanym wystrojem. I szczerze powiedziawszy za każdym razem(...)trakcie przyjmowania naszego zamówienia okazało się, co było miłą niespodzianką, że w ramach zestawu możemy zamówić i talerz degustacyjny i paellę, tak aby spróbować obydwu dań. Po chwili oczekiwania na stole pojawiły się gorące zupy, czosnkowa i z owocami morza. Obydwie aromatyczne, gęste i bardzo smaczne. W tej z owocami morza można było znaleźć kalmary i małże

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczny piernik 173

piana) - 1 dkg sody oczyszczonej - 3 łyżki przegotowanej zimnej wody - 15 dkg bakalii ( rodzynki, orzechy) - powidła śliwkowe ( w zależności od pojemności słoika ja dałam 400 g ) - dwie polewy czekoladowe gotowe ( 5 min się je moczy w gorącej wodzie i są gotowe do użycia) - tłuszcz do wysmarowania blachy Przygotowanie: Miód z przyprawą trzeba w rondelku wymieszać i dodać 3 łyżki wody(...)bakalii ( rodzynki, orzechy) - rodzynki 2,99 zł opakowanie, orzechy miałam swoje Powidła śliwkowe ( w zależności od pojemności słoika ja dałam 400 g ) - 3,99 zł 2 polewy czekoladowe gotowe - 2,19 zł/szt.(5 min się je moczy w gorącej wodzie i są gotowe do użycia)   tłuszcz do wysmarowania blachy Całkowity koszt to 18,99 zł Pachnących wypieków

Tanio smacznie i prosto
Barszcz wołyński 172

ziemie. Stąd między innymi silne wpływy kuchni kresowej, która na Podkarpaciu jest dobrze znana i zadomowiła się na dobre. Barszcz wołyński to jeden z przykładów na takie właśnie danie. Jego zaletą jest wykorzystanie wielu warzyw, które na Podkarpaciu były i są dostępne przez cały rok. Przygotowując ten pyszny barszcz bazowałam na przepisie z książki „Kulinarne podróże z Jasiem Wędrowniczkiem(...)warzywa starte na tarce, ziemniaki i czosnek. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Dodać odsączoną fasolkę. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i mąką. Zaprawić gorącym wywarem i wlać do garnka z zupą. Danie doprawić cukrem, solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym. Zagotować i wyłączyć

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania