dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:352/571)

Zupa z dyni (by Heston Blumenthal) 140

oliwek (użyłam 2 łyżki) 400 g mleka pełnotłustego (użyłam 2%) 4 gałązki rozmarynu (dałam o długości ok. 10m) 3 średnie białe cebule 250 g masła (wykorzystałam tylko 200g) 600 g zimnej wody szczypta pieprzu Cayenne 40 g octu balsamicznego (lub do smaku) – dałam 4 łyżeczki 40 g oleju sezamowego (lub do smaku) – pominęłam w ogóle sól   Składniki(...)dyni) . Zdjąć z ognia, zmiksować blenderem, przecedzić przez sito (pominęłam) . Przyprawić szczyptą pieprzu Cayenne (dałam dwie szczypty) , solą (dałam 5 szczypt) , octem balsamicznym (dałam 4 łyżeczki) i olejem sezamowym (pominęłam) . 600 g zimnej wody szczypta pieprzu Cayenne 40 g octu balsamicznego (lub do smaku) – dałam 4 łyżeczki 40 g oleju sezamowego (lub do smaku) – pominęłam w ogóle sól

Moja Delicja
po prostu pstrąg z patelni 128

filet z pstrąga Kilka dni temu podałem  na obiad pstrągi z masłem, chilli, oraz czosnkiem i ryba tak wszystkim zasmakowała iż zostałem szybko "przymuszony" do sporządzenia kolejnego pstrągowego dania. Tym razem będzie to podanie tej niezwykłe smacznej ryby w sposób najprostszy, bowiem w takim przypadku im mniej przypraw i innych zabiegów, tym lepiej dla końcowego efektu. składniki(...)był to rodzaj oleju umożliwiający  smażenie ryby w wysokiej temperaturze ( ja użyłem rzepakowego) i wrzucamy dwa ząbki czosnku w łupinach ( nadadzą rybie dodatkowego aromatu). Gdy tłuszcz będzie gorący wkładamy na patelnię filety,  zawsze zaczyniając smażenie   ryby od strony skóry. Rybę smażymy przez 2-3 minuty , pamiętając by co jakiś czas potrząsać patelnią, a następnie przekładamy filety

Miód i pieprz
Czulent 122

Czulent jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni żydowskiej, podawany jest w szabat i przygotowany z koszernych produktów. U mnie z małą zmianą, fasola z puszki. Czulent Składniki: - 1 kg wołowiny - 2 puszki białej fasoli - 50 dag ziemniaków - 2 cebule - 300 g pęczaku - oliwa - 4 ząbki czosnku - łyżeczkę słodkiej papryki Tesco - 1/2 łyżeczki tymianku  - 1/2 łyżeczki kminku Tesco(...)wierzchu była kasza. W trakcie układania warstwy posypujemy posiekanym czosnkiem i oprószamy kminkiem,tymiankiem, pieprzem, papryką, imbirem, gałką muszkatołową, liściem laurowy i zielem angielskim.  Powoli zalewamy wszystko gorącym bulionem, odczekując chwilę po wlaniu każdej porcji tak, aby zakrył całą potrawę. Stawiamy garnek na ogniu i podgrzewamy nie mieszając. Gdy płyn zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień, i dusimy szczelnie przykrytą potrawę

Kulinarne życie
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym z brokułami. 242

sprawdzi się każda inna wersja np. serek z ziołami (pycha!), a zamiast brokuła polecam szpinak lub ugotowany wcześniej jarmuż, albo zielony groszek.        Zapraszam na talerz gorącego makaronu :) Składniki na makaron w sosie serowo-pieczarkowym z brokułami: 250 g makaronu 1 cebula 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 dobrej jakości serek topiony z pieczarkami(...)śmietanki. Gotowy sos doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu, następnie wrzucamy ugotowany makaron i odsączone brokuły. Jeszcze raz wszystko mieszamy i pyszny obiad gotowy :) Przed podaniem wierzch dania można dodatkowo posypać startym parmezanem lub innym wyraźnym w smaku serem

Rozpustne gotowanie
zupa z brązowej soczewicy z wędzonym boczkiem i grzybami z wolnowaru 178

wręcz, czy warto takie brzydactwo wstawiać. Jednak jest na tyle smaczna, że mimo braku urody, warto ja ugotować. Zwłaszcza, że jak większość wolnowarowych zup, jest mało wymagająca.  Sycące danie, polecam! Opracowane na podstawie przepisu z książki"The slow cook" Heather Whinney składniki 200 g suszonej soczewicy brązowej 1 łyżka oliwy z oliwek 1  czerwona cebula, pokrojona(...)się wytopi i zrumieni - ok 5 minut. Dodać płatki papryki, opłukaną soczewicę i grzyby wraz z płynem, wymieszać, zeskrobać z dna wszystkie smaki, przełożyć do misy wolnowaru. Zalać masę gorącym bulionem, przykryć i gotować w ustawieniu low 8 godzin lub w ustawieniu high 2 godziny,  aż soczewica zmięknie. Doprawić  płatkami papryki, solą. Jeżeli zupa jest za gęsta, rozrzedzić

Stare Gary
Ketchup z cukinii 185

źródła przepisu, który z czasem zmieniłam według swojego gustu i smaku. Ketchup najlepiej smakuje, gdy się przegryzie, czyli po przynajmniej dwóch miesiącach. Jeśli podacie do kiełbasek z wody lub dań z grilla albo posmarujecie nim pizzę, chętnie zjedzą go również dzieci :)   Składniki (na 13 słoiczków po 200 ml): 1,5 -1,7 kg cukinii bez "waty" z nasionami(...)palnika dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać i odstawić na godzinkę, by masa trochę się schłodziła. Zmiksować masę na pulpę. Dodać resztę składników i gotować kolejne 20 minut (od momentu zagotowania). Gorącą masę wlewać do słoików i zakręcać. Odstawić, by powoli stygły. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.   ----------- Podobne: Ogórki z chili Konfitura z czerwonej cebuli Wiosenny sos-sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie
Bakłażan faszerowany 174

Danie wegetariańskie. Pomysł na faszerowanie warzyw wziął się z oszczędnej kuchni chłopskiej. Bez mięsa można było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażana masą mięsno ryżową. Składniki 3 średnie bakłażany 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej(...)ułożyłem w żaroodpornej formie do zapiekania. Polałem sokiem pomidorowym. Zapiekałem ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypałem natką i od razu podałem na gorąco

R'n'G Kitchen
Spaghetti carbonara 183

Bardzo prosty przepis na spaghetti, słyszałam od dawna, a nigdy nie próbowałam carbonary. Danie takie szybkie i pycha, że nie ma fotek :D  Jako że na szybko to i składniki na oko.. oj niedorobiony ten dzisiejszy wpis.. Pomysł żeby się rozgrzać - ugotuję makaron i zrobię coś ze śmietaną. Szybkie przeszukanie Googli w poszukiwaniu słynnej carbonary, która(...)Odcedzić makaron kiedy będzie ugotowany. W garnku/patelni stopić trochę masła, dodać wędlinę i krótko podsmażyć. Dodać makaron i polać sosem śmietanowym, wymieszać i odstawić na jakiś czas. Podawać na gorąco

W kuchni bez szafek
Bucatini all'Amatriciana 126

Pecorino. Reszta, to już opcjonalne dodatki. Jak przy wielu tradycyjnych przepisach, tak i tutaj nie ma jednego sposobu na przygotowanie sosu all'Amatriciana. Włosi spierają się, czy do tego dania należy dodawać cebulę, czy czosnek. Niektórzy dodają i jedno, i drugie. Na oficjalnej stronie miasta Amatrice znajdziecie taki przepis Nie ma w nim ani cebuli, ani czosnku lecz(...)pomidory ok. 15 minut. Ponownie dołożyć boczek, krótko podgrzać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować al dente makaron w osolonej wodzie. Odcedzić wymieszać z sosem. Podawać gorący z natką pietruszki i serem pecorino. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Naleśniki w gorącym sosie ananasowym 155

niesamowicie pyszne naleśniki! Delikatne puszyste ciasto , wypełnione przepysznym musem ananasowym z kawałkami owoców i chrupiącym pod zębami kokosem , który przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje! Dodatek rumu sprawia , że danie smakuje obłędnie i jest fantastycznym pomysłem na obiad dla dwojga , albo kolację ze śniadaniem ;) Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka – 150 g * jajko – 2 szt * mleko ( u mnie Alpro(...)czasie dodajemy resztę ananasa i dusimy kolejne 5 minut. Wlewamy rum , mieszamy. CAŁOŚĆ: Przygotowanym nadzieniem smarujemy delikatnie naleśniki , składamy w trójkąty , polewamy jeszcze odrobiną sosu i posypujemy wiórkami. Podajemy gorące!!! Smacznego! Do zrobienia wykorzystałam napój sojowy lekko słodki Alpro

Ostra na Słodko
Wątróbką ze śliwkami z sokiem z pomarańczy w naleśniku gryczanym na szpinaku z popcornem i grillowaną pomarańczą 203

niemożliwe połączenie. Ale gdy przygotowałam sobie składniki to w głowie zaczęły pojawiać się same smakołyki. Efekt końcowy przerósł moje oczekiwania, bo nie dość, że soli nie użyłam do tego dania, to wszystkie smaki się idealnie skomponowały i wyrazisty, oryginalny smak miały. Składniki 4 porcje:   100 g kaszy gryczanej niepalonej,   woda, olej rzepakowy, 6 szt. wątróbki(...)trzeba), wylewamy ciasto i smażymy naleśniki z dwóch stron. Popcorn: W garnku rozgrzewamy olej w którym będziemy przygotowywać popcorn. Kaszę gryczaną (małymi porcjami) wsypujemy na sitko i wkładamy do gorącego oleju na kilkanaście sekund. (oleju musi być tyle, żeby cała kasza mogła się w nim zanurzyć ). Kiedy kasza się upraży to przesypujemy ją na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru

Moniki Smakołyki
NA ŚWIĘTEGO MARCINA NAJLEPSZA GĘSINA 149

   Zgodnie z tradycją na Świętego Marcina obok rogali , w Poznaniu króluje gęsina. I choć długi czas trwało zanim ostatecznie się do niej przekonałam (wcześniej

Smaczne Zdrowe
Zupa Tom Yum 168

Opis: Tom Yum to tajska, ostra zupa, która przygotowywana jest na bazie bulionu lub wody. Zazwyczaj podawana jest z krewetkami lub kurczakiem. Zupa ma charakterystyczny i

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ...rozmarynem 157

przepisów, ponieważ moja rodzina i moi goście zażyczyli sobie takie dania, które już przedstawiam na blogu. Czyli była powtórka przepisów. Ale jak tylko mam „wolną rękę” to już coś nowego wymyślam. Tym razem był to obiad dla dwóch osób, czyli dla mojego męża i dla mnie. Oczywiście danie musiało być i smaczne i musiało przyciągnąć wzrok(...)Wymieszałam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Chwilę podsmażyłam i dodałam pozostałe składniki konfitury. Smażyłam do momentu, kiedy sos się trochę zredukował.   Na drugiej patelni rozgrzałam 2 łyżki oliwy. Na gorącą patelnię wkładałam odsączone z marynaty polędwiczki. Smażyłam krótko z obu stron, na rumiano.        Moje polędwiczki udekorowałam gałązkami rozmarynu. Przez środek przetknęłam gałązkę rozmarynu tak, żeby igiełki

Kuchnia u Krysi
Bakłażan faszerowany 133

ulubiony sos lub ketchup. Bardzo lubimy w domu wszelkie warzywa zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)grubości. Każdą łódeczkę z bakłażana wyłożyć w środku plastrami sera. Na wierzch wyłożyć mięso i piec w piekarniku nagrzanym  do 200 stopni C około 20 minut. Podawać gorące posypane natką pietruszki i polane ulubionym sosem bakłażan faszerowany

O kuchni z uczuciem
Zielone pierogi z botwinką 207

tylko smakiem, ale i wyglądem. Dzięki szpinakowi możemy zabarwić ciasto i sprawić, że nasze pierogi będą inne niż zwykle. Dzięki farszowi z ricotty są bardzo delikatne i lekkie. Super danie na wiosenne i letnie dni. Fajnie wykorzystać botwinkę inaczej niż do zupy. Zielone pierogi z botwinką – ciasto: 500 g mąki 200 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 1 łyżka masła(...)pierogi miały „ciapki” i były jednolito zielone możemy blendować szpinak). W międzyczasie zagotowujemy wodę w czajniku. Do mąki dodajemy dużą szczyptę soli, jajko i masło. Dodajemy gorący szpinak z wodą i szybko staramy się zagnieść ciasto (można też zrobić to w malakserze). Podczas wyrabiania dodajemy po trochu gorącej wody z czajnika – tyle, ile wchłonie mąka. Ciasto musi

Poezja smaku
Sałata maślana w towarzystwie zdrowych przyjaciół warzyw 142

Sałata maślana jak wiele innych, np. roszponka, lollo, rukola, lodowa, rzymska czy radicchio nie tylko pięknie wyglądają w różnych sałatkach, zdobią dania, ale przede wszystkim są super zdrowe. Sałatę znają wszyscy. Włosi jedzą ją dla urody, Amerykanie dla zdrowia. Jak czytałam w poradniku abcZdrowie właściwości sałaty pozwalają wzmocnić system nerwowy, poprawiają trawienie i odkwaszają. Sałata dostarcza  kwasu(...)przyprawiamy lubczykiem do smaku. Podsmażamy do miękkości cukinię i pieczarki około 12 minut na średnim ogniu mieszając często. Około minuty przed końcem dodajemy łyżeczkę masła, mieszamy. Następnie studzimy, aby gorących warzyw nie wrzucić do sałaty. Jak będą lekko ciepłe można wrzucać. W głębszej misce układamy porwaną na kawałki sałatę, polewamy jogurtem i kefirem, dodajemy pokrojone w plastry pomidorki: następnie dodajemy

Zasmakuj Kuchni
łopatka 161

łopatki dosyć podejrzliwie. Moim zdaniem całkowicie niesłusznie ponieważ pieczeń z ładnie wykrojonej wieprzowej łopatki, delikatnie poprzerastana tłuszczem, będzie daniem które z pewnością przypadnie do gustu domownikom. składniki na danie  dla 6-8 osób 1,5-2 kg ładnie wykrojonej łopatki wieprzowej   marynata duża szczypta majeranku duża szczypta lubczyku duża szczypta pieprzu ziołowego duża szczypta papryki słodkiej(...)czasie wyłączamy piekarnik zostawiając  pieczeń w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste) .  Następnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy na gorąco do obiadu, lub na zimno jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Zupa kalafiorowa z makaronem wg Aleex 118

dnia mierzyć się z przeciwnościami i być zdanym tylko na siebie. Ale nie ma na to rady. Ponieważ długo jestem w pracy, moi chłopcy mogą liczyć wyłącznie na szybkie dania. Tym razem przygotowałam dla nich zupę kalafiorową z makaronem. Prosta, szybka, sycąca. Po prostu pyszna. W sam raz na coraz chłodniejsze dni. Polecam. Składniki: • 2 marchewki • 1 pietruszka(...)Kalafiora dodać do zupy. Gotować około 20 minut. 8. Do zupy wsypać makaron. Zamieszać. Gotować kolejne 10 minut lub dłużej, do miękkości kalafiora. Przyprawić pieprzem. 9. Zupę podawać gorącą. Smacznego

W mojej kuchni
Makaron z Sosem z Awokado – Zdrowy i Smaczny Obiad 156

Witam serdecznie Propozycja na bardzo szybki w przygotowaniu makaron z sosem z awokado. Makaron jest bardzo smaczny i zdrowy, powinien posmakować każdemu ponieważ smakuje nawet członkom

Uwaga Babcia Gotuje
Placki ziemniaczane 170

Normalnie dziś zaszalałam i zrobiłam placki ziemniaczane na śniadanie. To dopiero trzeba mieć zachciankę hi hi . Co na to powiecie?? Składniki: ziemniaki obrane, umyte, pokrojone w

Różowa kuchnia
Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem cytrynowym 154

połowy. Natrzeć oliwą z oliwy, posypać i wetrzeć w mięso paprykę wędzoną, sól ziołową i chilli. Zostawić na 15 minut. Zagotować ryż (wodę lekko posolić). Mięso smażyć na gorącej patelni, trzeba je obsmażyć z każdej strony na złotobrązowo i zmniejszyć ogień, żeby doszło w środku, ale nie przypaliło się. Czas smażenia zależy od wielkości polędwiczki; gdy mięso jest przecięte(...)miesa i dajemy mu odpocząć 3-4 minuty (pamiętajcie, że w tym czasie mięso dalej dochodzi, więc nie można go przesmażyć, bo się wysuszy, a cały sekret dania tkwi w tym, żeby mięso było soczyste i bardzo kruche, nawet lekko różowe w środku, jak np. szynka wędzona). W tym czasie do roszponki dodajemy słonecznik i mieszamy z resztą

Pociąg Do Kuchni
Bliny ziemniaczane z łososiem 176

Cała prawda o rybach” to film, który warto obejrzeć zanim sięgniecie po ryby. Moje skojarzenie z tym filmem nie było bez powodu. Do dania użyłam wędzonego łososia, ale… atlantyckiego. Załóżmy, że zostały Wam jeszcze bliny ziemniaczane . Były już z jogurtem, więc tym razem proponuję bliny ziemniaczane z łososiem.     Składniki: - bliny ziemniaczane ( tu przepis ) * - łosoś wędzony atlantycki(...)atrakcyjnym akcentem na stole. Samo przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności, a mam nadzieję, że zainspiruje Was do innych twórczych „kombinacji”. Czasem banalna potrawa podana „inaczej” nabiera zupełnie nowego wymiaru. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Bliny ziemniaczane z łososiem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Ciasto z chałwową polewą i bananami 126

Wybrałam banany. Dobrze zrobiłam, mówię Wam! :) Składniki: 1 kostka masła (miękkiego) 150 g cukru + 5 łyżek (do pianki) 220 g mąki 7 jajek duża szczypta soli 1 cukier waniliowy (dałam własną esencję waniliową 2 łyżki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g wiórków kokosowych 4 banany 3 łyżki kakao Na polewę: 150 g chałwy waniliowo-kakaowej (marmurkowej) 1 łyżka masła(...)ciemne ciasto w blaszce. 7 .  Banany kroimy w plasterki, ok. 0,5-centymetrowe, delikatnie układamy "dachówkowo" na pianie, wlewamy delikatnie jasne ciasto na banany. 8 . Pieczemy w gorącym piekarniku ok. 50 minut. Zostawiamy do całkowitego przestudzenia, wyciągamy z blaszki. 9 . W garnuszku na bardzo małym ogniu rozpuszczamy chałwę z masłem i śmietanką, do połączenia i uzyskania aksamitnego, gęstego płynu

Kuchnia Prezydentowej
Klasyczny cheesburger 154

problemu zrobić porządne burgery z ogólnie dostępnej w sklepach wołowiny. Jasne, nie możemy też kupić byle czego, ale wołowina wahająca się w granicach 30-40 złotych za kilogram spokojnie da radę. Trzeba tylko wiedzieć jakiej części użyć. W internecie można się spotkać z wieloma wskazówkami: a to że rostbef, a to pręga, a to jeszcze co innego. Prawda jest taka(...)Ważne też jest, żeby podczas smażenia nie naciskać na burgery, żeby to co w nich jest nie wypłynęło. Bo wtedy faktycznie mogą być suche. Po prostu rzucamy mięso na gorącą patelnię/grilla i czekamy aż się zrobi. I właśnie ważne: na dobrze rozgrzaną patelnię! Jeśli wrzucimy na słabo rozgrzaną to burger zamiast się usmażyć to się ugotuje i będziemy mieli

Marder&Marder Manufacture
Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami 142

  Dzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale

Kulinarna Patilogia
Jambalaya z krewetkami 153

grube (ok. 1 cm) plastry wędzonego boczku 1 łyżka oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 duża zielona papryka 1-1,5 szklanki gorącego bulionu drobiowego 1 szklanka pomidorów z puszki 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki tabasco 100 - 200g krewetek oczyszczonych, surowych 2 łyżki natki pietruszki Duża patelnia lub garnek który będziemy mogli wstawić(...)się półprzezroczysty. Dodajemy 0,5 szklanki bulionu, pomidory, tymianek, tabasco, sól, pieprz i boczek - mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia. 3. Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Patenie lub garnek w którym mamy danie szczelnie zakrywamy (może być folią aluminiową) i wkładamy do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie dodajemy krewetki i 0,5 szklanki bulionu, mieszamy i ponownie przykrywamy, dalej wkładamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Schab z dzika na jałowcu wędzony 89

schab z dzika, sól, pieprz, gałązki jałowca, smalec – ja używam smalec z gęsi, 2 łyżki pestek słonecznika, 50 ml miodu pitnego Schab z dzika oczyścić, usunąć

królestwo garów
Wołowina Michoacan 121

więc sprawa nie była beznadziejna. Moja euforia, gdy zobaczyłam je na półce była tym większa, że obok nich stały chipotles , czyli wędzone czerwone papryczki, co pozwoliło mi przygotować tytułowe danie w duchu prawdziwie meksykańskim. Jako dodatek występuje ryż z czerwoną fasolą. Całość wyżywi 4-6 osób. Składniki: gulasz 1kg pokrojonej wołowiny gulaszowej 2 średnie cebule pokrojone w kostkę(...)wołowina będzie miękka. Na koniec doprawić do smaku solą. Gdy gulasz się gotuje można przygotować ryż. Ja podsmażam chwilę ryż na oleju na patelni, solę i dolewam  gorącej wody tak by zakryła ryż. Przykrywam patelnię i czekam, aż ryż wchłonie wodę. Gdy to nastąpi, mieszam ryż i dodaję przepłukaną wcześniej czerwoną fasole z puszki, ponownie doprawiam i dolewam wody

W kuchni wieczorem
Kotlety schabowe z karmelizowanymi gruszkami w sosie z cydru / Pork chops with caramelized pears and cider sauce 158

było kurczaka, gdyż jest to ulubione mięso mojego połówka:). Nadeszła jednak pora na zmianę i dziś proponuję soczyste kotlety schabowe z kostką z karmelizowanymi gruszkami, podane w sosie cydrowym. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne. Polecam na obiad po zabieganym dniu w pracy. Scroll down for recipe English Kotlety schabowe z karmelizowanymi gruszkami(...)ręcznik papierowy a zioła wyrzuć. Umyte i osuszone kotlety dokładnie posól i popieprz z każdej strony. Postaw tą samą patelnię na dużym ogniu i gdy już będzie bardzo gorąca włóż kotlety. Smaż z każdej strony po 1-2 minuty, do ładnego zarumienienia, po czym wyłóż je na talerz. Następnie dodaj do patelni gruszki i podsmażaj aż zaczną się lekko

karmelowy

Proponowane wyszukiwania