Pewnie każdy z Was próbował kiedyś lazanii. My również jedliśmy wiele i TYLKO nasza nam najbardziej smakuje 🙂 Kluczem jest pewien sekretny składnik, który odkryliśmy kiedyś i
Moja DelicjaMożna go zrobić np. z buraków pieczonych lub surowych, które można albo gotować w wywarze, albo zrobić z nich sok dolewany dopiero na koniec do warzywnego (ale bywa i mięsnego!) bulionu. Istnieje też wiele opcji jeśli chodzi o przyprawy i dodatki. W praktyce skutkuje to dość mocno zróżnicowanymi wersjami smakowymi tej zupy. Z drugiej strony jest to trochę(...)dochodziły” w temperaturze. Czerwony barszcz z pieczonych buraków 2015-11-22 14:06:23 Uniwersalny i powszechnie lubiany czerwony barszcz w wersji z pieczonych buraków. Doskonały dodatek do wielu dań przez cały rok oraz tradycyjny „gość wigilijny”. Zapisz przepis Drukuj Składniki (na ok. 1,5 litra barszczu) 2,5 kg średniej wielkości buraków 2 średnie cebule (po 150g
Kulinarna PokusaDelikatne mięso indycze,kasza i warzywa otulone kapustą włoską polane białym koperkowym sosem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
Kolorowa kuchnia Elkitutaj znalazłaś! Specjalnie na tę jedyną okazję w roku przygotowałam dla Ciebie pyszne menu sylwestrowe, w którym zbieram najlepsze przepisy na imprezę. Pomogą Ci one przygotować niepowtarzalne i smakowite dania, które zapewne pozytywnie zaskoczą Twoich gości. Co jakiś czas staram się dodać do tej kategorii coś nowego i pysznego, więc z roku na rok liczba pomysłów na sylwestrowe(...)pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście francuskim Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Szparagi w cieście francuskim
Kulinarne PrzebojeTak naprawdę istnieje wiele rodzajów bulionów. Już dosyć dawno temu opublikowaliśmy przepis na bulion mięsno-warzywny , gdyż jest on prawdopodobnie najbardziej typową i najczęściej stosowaną jego
Kulinarna PokusaZielone kluski szpinakowe robiłam już jakiś czas temu, ale chciałam powtórzyć i zrobić nowe zdjęcia, ale jakoś tak nie wyszło. Na szczęście znalazłam stare. Jedliśmy kluski
Anioszek w kuchniSzybkie i nie do popsucia – kopytka z kaszy jaglanej zawsze się udają! Te kopytka zrobicie bez dodatku jajka i bez glutenu – ciasto z kaszy jaglanej spajają
Karo in the KitchenPlacki z cukinii z mąką kokosową są miękkie i posiadają delikatną kokosową nutę. Idealne dla osób na diecie keto , low carb lub
WegePrzepismają chrupiącą skórkę, mięso nie jest przesuszone. Ale nie są też daniem, do którego chciałabym wrócić. O nuggetsach napiszę za chwilę. 😉 A oto i moje ulubione danie w Max Burgers! 🙂 Frytki z sosem serowym, jalapeno i czerwoną cebulką (tutaj wersja również z Zielonym sosem z czosnkiem). U-WIEL-BIAM!!!! Jedną z rzeczy, za którymi najbardziej tęskniłam, były Lyxshake(...)Chciałam sprawdzić, czy zagorzały mięsożerca będzie miał problem z rozpoznaniem które z nich są które. Konsystencja – „jak kawałek kurczaka” (wege) i „jak zmielony kurczak” (mięsny). Smak – „nie mam pojęcia”. Dopiero po zapachu poznał bez problemu który jest który. Skoro tak na prawdę nei ma większej różnicy, to dla mnie oczywistym wyborem jest
SandraFrej.comOceń ten przepis Roladki drobiowe ze szpinakiem i szparagami to bardzo smaczny i efektowny wizualnie przepis, który dostałam od mojej przyjaciółki Ani. Świetne i bardzo popularne
Ola la LCHFKotlety mielone mojej babci to już legenda. Każdy z bliższej lub dalszej rodziny kiedyś miał okazję je próbować, a gdy już spróbował, na zawsze zapamiętał ten
Obiad gotowyKotlety schabowe po zbójnicku to pyszna propozycja na mięsny obiad. Mój Mąż je wręcz uwielbia :) Kotlety te nie należą do fit przepisów, ale warto je wypróbować przy najbliższej okazji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po zbójnicku Kotlety zbójeckie ze schabu to nic innego jak popularne panierowane schabowe, ale dodatkowo wzbogacone i syte składniki, jak boczek i ser. Do tego odrobina podsmażonej(...)startym serem mozzarella. Zapiekać kotlety po zbójnicku przez ok. 10 minut. Po upieczeniu przełożyć na talerze i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Kotlety po zbójnicku sprawdzają się świetnie jako danie obiadowe, ale także jak danie na imprezę. Ich dużym plusem jest to, że można je odpowiednio wcześniej przygotować i odgrzać tuż przed przybyciem gości. A na dodatek przepis
Kulinarne PrzebojePlacki z cukinii z siemieniem lnianym są delikatne i lekkie. Zamiast mąki wykorzystałam zmielone siemię lniane, które nadało im nieco ciemniejszego koloru. Przygotowuje się je błyskawicznie
WegePrzepisMoje kuchenne zapasy przypraw mogą przyprawić, ale o zawrót głowy, zwłaszcza mnie samą, gdy próbuję coś wśród nich odnaleźć. Może nie jest to spiżarnia Nigelli Lawson
Pichceniomania