Plusem jest to że bardzo dużo ich wychodzi i może być obiad na 2 dni Dawno ich nie robiłam, ale tym razem dodałam jeden składnik więcej
Moje WyrobyDzień jak co dzień człowiek mógłby powiedzieć. Ale czasami już nie mamy smaka na mięso. A kotlety to jest coś co człowiek jednak lubi. Jak dla
Gotowanie z pasjąDzień jak co dzień człowiek mógłby powiedzieć. Ale czasami już nie mamy smaka na mięso. A kotlety to jest coś co człowiek jednak lubi. Jak dla
Gotowanie z pasjąWitam Kochani Dziś zapraszam po przepis na pyszne kartacze, specjał kuchni polskiej, wykonane są z ciasta ziemniaczanego, które jest połączeniem ziemniaków gotowanych i surowych. Kartacze nadziane
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuinne. Jeżeli Państwo przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Za co bardzo dziękuję. 2 pęczki zielonych szparagów 2 średnie ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła klarowanego 100 g żółtego sera 100 g słodkiej śmietany 2 l bulionu warzywnego lub mięsnego groszek ptysiowy sól pieprz bazylia Szparagi opłukać i odłamać
O kuchni z uczuciemPo Świętach mam niesamowitą ochotę na mięso, więc dziś zaserwowałam polędwiczkę wieprzową marynowaną w cydrze i duszoną z jabłkami. Danie jest pachnące i pyszne, a
Weekendy w domu i ogrodziepewno jest to tradycyjne i regionalne danie Tatarów Krymskich. Czebureki, bo o nich mowa, są rodzejem pierogów z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spotkać się także z wersją warzywną lub wypełnioną serem. Moją dzisiejszą propozycją jest wersja mięsna, a konkretnie wieprzowo-wołowa. Oryginalnie czebureki
PatiGotujepewno jest to tradycyjne i regionalne danie Tatarów Krymskich. Czebureki, bo o nich mowa, są rodzejem pierogów z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spodka się także z wersją warzywną lub wypełnioną serem. Moją dzisiejszą propozycją jest wersja mięsna, a konkretnie wieprzowo-wołowa. Oryginalnie czebureki
PatiGotujeKluski śląskie to bardzo popularna i tradycyjna potrawa na Śląsku.Zdobyła już swoich zwolenników w całej Polsce.Kluski można podawać polane stopioną słoninką,skwarkami z
Niespełnione zdolności kulinarneViolaPassion Wschodnia część Polski W moich stronach ,jedno z tradycyjnych dań(...)zamierzonej wielkości gotowego już wyrobu Ciasto: 7.5kg ziemniaków mąka ziemniaczana(wedle uznania ja daje na wyczucie jeżeli ziemniaki są bardzo mokre) sól Farsz mięsny: 1 kg mielonej wieprzowiny 1 cebula 2 ,3 jajka w zaleznosci czy małe czy duże 6 ząbków czosnku przeciśniętego na prasie łyżka suszonego majeranku pieprz sól do smaku 1 kajzerka
Viola cooks with passionmoim blogu. Kiedy jednak dodaję coś mięsnego, to staram się, aby było to coś naprawdę dobrego. Przygotowując te roladki-zraziki nie nastawiałam się, że zrobię zdjęcia i umieszczę na blogu. Wyszły jednak tak smacznie, że w biegu fotografowałam, aby podzielić się nimi z Wami. Wbrew pozorom jest to dość szybkie danie, bo kurczak dusi się krótko. Troszkę zabawy jest
Codzienna kuchnia niecodziennabędę się nad tym rozprawiać.Możemy podać z ziemniakami lub ryżem. Porcja Dania ma 294 kcal. Przepis na 4 porcje. 50 dag.mięsa mielonego z kurczaka 40 dag.fasolki szparagowej 2 dymki 1 mała papryczka chilli 1-2 łyżeczki curry jajko 1,5 łyżeczki kaszy manny ( dajcie więcej jak potrzeba) 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka sezamu ziaren(...)olej kokosowy sól,pieprz,cukier,natka,woda mineralna gazowana *********************************************************** Mięso wyrabiamy z jajkiem , kaszą manną ,sezamem i wodą mineralną 2 łyżkami.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Z masy mięsnej formujemy kotleciki.Każdy obtaczamy w bułce tartej , a następnie smażymy na złoty kolor na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Dymkę obieramy,kroimy ukośnie w kawałki.Chilli umyć , usunąć gniazdo nasienne
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiChinkali z mięsem to danie kuchni kaukaskiej, bardzo popularne zwłaszcza w Gruzji. Chinkali to inaczej pierogi, czy też duże kołduny, które zwija się jak sakiewki. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się ze środka rosół i zakończyć zjedzeniem pozostałej reszty. Tajemnicą chinkali jest dodanie wody do mięsnego farszu z pietruszką lub kolendrą, podczas gotowania naturalne soki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZ domu wyniosłam wiedzę, że najlepsza pomidorowa gotowana jest na golonce. Jest to jedna z moich ulubionych zup, a wbrew pozorom, wielokrotnie spotkałam się z pytaniami
Kuchenna KontrrewolucyaTradycja przygotowywania zakąsek jest prawie tak stara jak tradycja spożywania napojów wyskokowych. Śledzik i ogórek stale towarzyszą co bardziej udanym spotkaniom. Do tak zacnego grona warto
Kulinarna Patilogia