Pasta z papryczki chilli na zimę

Pasta z papryczki chilli na zimę

Pasta z papryczki chilli na zimę

Taka ostra pasta idealnie nada się do doprawiania wszelkiego rodzaju gulaszy, marynat mięsnych, oraz sosów na zimno czy na ciepło. Jest idealna kiedy nie mamy już dostepu do świeżych papryczek. Doskonały aromat papryki, idealna ostrość, po prostu petarda. Ilość pasty dozujemy w zależności od tego jak ostre dania lubimy. Po otwarciu słoiczka pastę przechowujemy w lodówce. Na 2 słoiczki po 150 g pojemności: 1kg papryczek chilli 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek  Do o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.