Pieczeń z łopatki, peklowana i upieczona z odrobiną przypraw jest bardzo delikatna i smaczna. Można ją pokroić w plastry, podać na ciepło jako danie obiadowe. Po schłodzeniu pieczeń nadaje się jako dodatek do pieczywa. Pieczeni z łopatki jest bardzo delikatna, miękka i smaczna. Polecam. SKŁADNIKI : 1,3-1,5 kg łopatki wieprzowej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżka papryki słodkiej 3 ząbki czosnku PEKLÓWKA : 1 li... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...