Mączne smaki, wspomożone sosem, który lubimy najbardziej. Pycha, nawet mega...jesienne smaki, przygotowują nas na zimę :P Składniki Kopytka: 900 g ziemniaków 300 g mąki
R'n'G KitchenHistoria lasagne sięga jeszcze czasów starożytnych. Prawdopodobnie to Rzymianie są autorami tej potrawy. Co ciekawe, samo słowo lasagne pochodzi z języka greckiego i oznacza naczynie, w
Tradycyjna KuchniaŚwięta coraz bliżej i mam już nawet przygotowanych dla Was kilka ciekawych przepisów. Jednym z nich jest pyszny pasztet mięsny z grzybami suszonymi… Ale to
UgotujmyTo.plwybrać wędlinę, aby mieć pewność, że spożywamy wartościowy posiłek? Na co zwrócić uwagę przy jej zakupie? Sprawdź, którą warto kupić. Jak wybrać pełnowartościową wędlinę na kanapki? Stojąc przed ladą mięsną w sklepie i zastanawiając się nad swoim wyborem nie kieruj się wyłącznie samą nazwą wędliny. To, że coś jest określone np. kiełbasą babuni wcale nie musi oznaczać, że wyprodukowane zostało(...)niezawodnego, tradycyjnego przepisu naszych babć. Kupując produkty spożywcze musisz przede wszystkim zwracać uwagę na ich datę ważności. Dzięki niej masz możliwość stwierdzenia, jak świeży jest dany wyrób. Zewnętrzny wygląd wiele powie Ci o stanie danej wędliny, jednak tego również nie należy brać za główny współczynnik wyboru. Wygląd ten może być bowiem uwarunkowany środkami chemicznymi, które zostały w niej zawarte. Zawsze
CodogaraSzybka sałatka dietetyczna z kurczakiem dla osób na diecie i uprawiających sport. Ostatnio szwagier pytał mnie, czy znam jakieś zdrowe i dietetyczne przepisy, myślę że ten
KuchniaWeDwoje.plSałatka z zielonymi warzywami i kurczakiem, polana sosem curry. Szybko i smacznie! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 450 g fileta z kurczaka lub
KuchniaWeDwoje.plzaowocowała przepysznym obiadem w postaci pierogów właśnie. Kiedy byłam wszystkożercą, moimi ulubionym nadzieniem do pierogów było ... mięso. Roślinną alternatywą dla takiego farszu jest soczewica. Muszę przyznać, że pierogi mięsne nie umywają się smakowo do wegańskich z soczewicą. Pierogi te postanowiłam upiec, bowiem brak wprawy w ich lepieniu spowodował, że nie były one idealnie zwarte i bałam się(...)elastyczne, dlatego pierogi lepi się dłużej i ciężej. Chyba, że to po prostu mój brak doświadczenia w lepieniu pierogów. ;-) Wierzę, że następnym razem pójdzie mi dużo sprawniej. Najważniejsze, że danie wyszło przepyszne, przerosło moje oczekiwania. Zjedliśmy całą blachę pierożków w mgnieniu oka. Polecam baaaaaaaardzo!!! Składniki na 28 sztuk: ciasto: 1,5 szklanki mąki ze skiełkowanych ziaren orkiszu
Jeść, by żyć w zdrowiumiałam czasu na kuchnię. Ale za to w weekend mogę porozpieszczać chłopaków. Dziś od wczesnego popołudnia gotuję i piekę. W kuchni same nowości, Dario chodzi objedzony, ponieważ testuje nowe dania. Na szczęście wszystko mu smakuje: i ciasto drożdżowe z cynamonem, i kurczak w miodowej glazurze, i wreszcie pieczeń wieprzowa na kanapki. Pieczeń najbardziej przypadła do gustu Młodemu, który(...)miski włożyć mięso mielone z szynki, zmielony boczek, dodać przyprawy. 5. Wyrobić masę mięsną. 6. Wlać do mięsa szklankę zimnego mleka, wyrobić. 7. Przygotować foremkę. Wyłożyć ją folią aluminiową tak, aby brzegi folii wystawały z zapasem z formy. 8. Do formy przełożyć masę mięsną. Stuknąć kilka razy o blat, aby masa rozłożyła się równomiernie. 9. Pieczeń zabezpieczyć folią przez wysuszeniem
W mojej kuchniSZASZŁYKI z mięsa mielonego! Cevapcici Agnieszki lub mięsne lody na obiad Składniki: mięso mielone (ja użyłam z udźca indyka( 1 jajko 1 łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej 1 łyżka natki z pietruszki sól pieprz patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i ZdrowieŚwiąteczny obiad na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzisiaj polecam Wam nasze najlepsze propozycje dań, które sprawdzą się na świąteczny obiad, są to potrawy z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kaczki, kurczaka i dzika. Świąteczny obiad na Boże Narodzenie . Święta to nie tylko Wigilia, ale i dwa dni Bożego Narodzenia. Stajemy przed perspektywą zjadania resztek z wigilijnej wieczerzy, czy przygotowania czegoś specjalnego(...)bulionówce. W tym wpisie znajdziecie nasze najlepsze przepisy, które idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe na święta. Przepisów na tradycyjny panierowany kotlet schabowy, zrazy wołowe , nie muszę przypominać. Te przepisy na Świąteczny obiad sprawdzą się też na Wielkanoc, gdyż każdy chce, by wielkanocne dania również smakowały gościom i rodzinie. Obiad wielkanocny tak jak obiad na Boże Narodzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzalewamy gorącym bulionem *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i układamy je na warzywach *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i zapiekamy (bez przykrycia) przez 45 minut *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE
Blog z Apetytem4.9 / 5 ( 17 votes ) Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, to bardzo prosta wędlina domowa. Jedna z tych, które udają
Ogrodnik w podróży5 / 5 ( 39 votes ) Frytki z kurczaka w prażonej cebulce Pyszne frytki z kurczaka w jeszcze, smaczniejszej prażonej cebulce. Wiem może i prażona cebulka nie jest
Ogrodnik w podróżytakże pomysł dla Was na świąteczne danie? Składniki • 750 g kiszonej kapusty, • 60 dag dobrej jakości białej kiełbasy, • 2 soczyste jabłka, • 3 średnie cebule, • 6-8 suszonych grzybów, • liść laurowy, • ziele angielskie, • sól, • pieprz do smaku, • 3 ząbki czosnku, • 2 łyżki oleju do podsmażenia kiełbasy i cebuli, • szczypta majeranku • smak mięsny Sposób przygotowania: 1. Grzyby umyć, namoczyć przynajmniej
W mojej kuchnidań w zawiesistych sosach. Może danie nie należy do lekkich i chudych, za to efekt smakowy jest obłędny. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki cielęcej lub jagnięcej -1 średnia cebula -60 g boczku -20 g masła -1 łyżeczka oleju słonecznikowego lub rzepakowego -4 łyżki mąki pszennej -500 ml bulionu mięsnego -2 łyżeczki keczupu -sól i pieprz Przygotowanie
Zielona Kuchnia