dania mięsne - 13801 przepisów (strona:568/921)

Makaron z białą kiełbasą – szybki przepis na obiad 131

Mięsa nie musimy niczym doprawiać, bo już jest doprawione. Zaglądamy do naszego szpinaku i łyżką drewnianą go lekko rozgniatamy, powinien spokojnie dać się rozgnieść, a to pomoże go szybciej przyrządzić. Gdy do wody wrzucimy makaron, wtedy nasze mięsne kuleczki przekładamy na patelnię i dusimy je podlewając drugą połową wody ze szklanki. Po dwóch minutach mieszamy całość i znowu przykrywamy

Kuchnia na wzgórzu
Kulki wieprzowe w pysznym orzechowym sosie 101

Kulki wieprzowe w pysznym orzechowym sosie Kulki wieprzowe w pysznym orzechowym sosie.     Dawno mnie tu nie było .. tak to fakt, praca mnie wciągnęła w

Kuchnia na wzgórzu
Szpinakowe gnocchi w sosie z gorgonzolą i szynką 114

Ostatnio pokazałam wam gnocchi w sosie z gorgonzolą. To danie tak nam posmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie ale z własnymi kluskami i z dodatkiem mięsnym, czyli z włoską szynką. Gnocchi zrobiłam z dodatkiem szpinaku, który mi zalegał w lodówce. Wyszły prawie idealne. Sos wzbogacony a smak włoskiej szynki stał się jeszcze smaczniejszy i świetnie połączył z kluskami. Obiad

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Żeberka po polsku , pieczone na cebuli z rękawa 155

Żeberka po polsku , pieczone na cebuli z rękawa Żeberka to jedna z moich ulubionych części świni . No oczywiście, można by powiedzieć że ładniejszy jest sympatyczny, różowy

Ogrodnik w podróży
Rolada z indyka z morelami 168

Na święta czy też różne uroczystości rodzinne lubię upiec kawałek dobrego mięsa. Ta rolada została upieczona kilka lat temu na jedne ze Świąt Wielkanocnych. ok 1

Kolorowa kuchnia Elki
Gęsty krupnik na wołowinie i żeberkach 162

pietruszki. Na drugi dzień zupa może wymagać lekkiego rozcieńczenia – ma dużo kaszy, sporo mięsa i warzyw – z powodzeniem może stanowić samodzielne danie obiadowe. SKŁADNIKI 6-8 dużych porcji 500g wołowiny (szponder, waga po oczyszczeniu) 500g żeberek wieprzowych mięsnych 2 marchewki 250g 2 pietruszki 200g 2-3 łodygi selera naciowego 150g 2 duże ziemniaki 200g 1 cebula

Karo in the Kitchen
Wegańska Zupa Kalafiorowa 128

jest tylko na wywarze warzywnym. Jest smaczna, szybka i prosta. Nie robię jej często, ale kiedy mam dość syte drugie danie  i jest lato to jak najbardziej mi ona odpowiada :) Oczywiście można ja przygotować na wywarze mięsnym lub domowym rosole, ale wtedy nie będzie wegańska ;) Składniki na 3-4 talerzyki zupy: 1/2 główki dużego kalafiora 5 sporych ziemniaków

Gotowanie...to proste !
DUSZONE MIĘSO 162

rozchodzi , jest najlepsze i najsmaczniejsze , a do tego jeszcze pyszny sos  na bazie warzyw to jest dopełnienie wspaniałego , domowego posiłku.Danie troszkę babcine , ale najpyszniejsze. 4 grube plastry łopatki 1op.mrożonki groszku z marchewką 0.5 l.bulionu mięsnego 1 łyżka masła Cebulka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mała śmietana kremówka 30% Sól i pieprz Gałka muszkatołowa *****************************" ,Mięso opłukać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta w sosie pomidorowym 236

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i dania włoskiej. Dzisiaj po raz kolejny zrobiłam makaron cannelloni, czyli nadziewane grube rurki. Ostatnio była wersja mięsna z porem (przepis)  Dzisiaj wersja bez mięsa i z sosem pomidorowym dla odmiany. Równie pyszna, choć ta z porem trochę lepsza ;) Składniki 150 g świeżego szpinaku 300 ml passaty pomidorowej 250 g ricotty 1/4 szklanki

Delusional Trine
Gulasz warzywny z dynią 221

pełnoziarnistą bagietką.   Moje spostrzeżenie podczas jedzenia:  do gulaszu można dodać  2 pokrojone w kostkę ziemniaki, dzięki czemu danie byłoby jeszcze bardziej sycące  ( choć i bez nich daje radę nie martwcie się). W wersji mięsnej można podać z pulpecikami.     Składniki: 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni  (nie ważyłam dodanej dyni, rozkroiłam jedną wielką

W kuchennej krainie
Indyk po francusku - rolada 155

się swojej skorupki, a czosnek swojej cieniutkiej łupki.  Cebula z chęcią by się rozebrała i pokroić w kostkę by się dała.   Pomóżmy wszystkim składnikom spełnić ich życzenia i zróbmy z nich coś dobrego do zjedzenia. Farsz mięsny  na ciasto poukładajmy, sera camembert w plasterkach dodajmy. Jak już ciasto na roladę zwiniemy, na blachę przeniesiemy, jajkiem posmarujemy, pieprzem

Moniki Smakołyki
SŁOIKI Z SERCEM- CO MOŻNA WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW NA WAKACJE 150

sosie pomidorowym *Flaczki *Fasolka po bretońsku *Leczo *Żeberka w sosie z warzywami *Równie dobrze możemy też zawekować zupy z wkładką mięsną. Przygotowując słoiki z warzywami, dla pewności nie daję cebuli ( warzywa,które może skwaśnieć i zepsuć danie). Nie zabielam też sosów śmietaną, zagęszczam je mąką. Wiem, że szkoły są różne, niektórzy cebulę dają do wszystkiego, ja tylko do lecza

Z Majeczką w kuchni
Wołowina Bourguignon 162

Tym razem mamy dla Was propozycję z kuchni francuskiej, a jest nią wołowina bourguignon (wołowina po burgundzku). Oczywiście przy tak dobrej kuchni nie

Kuchenne Wariacje
Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana 156

przygotować kolejne nasze danie, to kapusta czerwona zasmażana na maśle o słodkim smaku rodzynek to idealny dodatek do drugiego dania. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta zasmażana to doskonały dodatek do mięsnego obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też ozorów wieprzowych. Ta zasmażana kapusta czerwona nie ma zasmażki, ale ma przesmażone rodzynki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawna tarta z burakami, botwiną i fetą 300

tarty dodałam również liście z łodygami. Spód do tarty zrobiłam z dodatkiem mąki grahamki i nasion sezamu. Wytrawna tarta to idealne danie na obiad czy kolację. U mnie tarta gości bardzo często w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Spód do tarty można przygotować wcześniej z podwójnej porcji i część zamrozić. Wytrawna tarta z burakami, botwiną i fetą Składniki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania