Przepis na : obiad
Kacze udka confit z sosem pomarańczowym Kacze udka confit to wyborna klasyka kuchni francuskiej . Ideał sztuki kulinarnej . Tak przyrządzona kaczka , pozostaje soczysta , mięciutka ,a do tego mimo iż gotuje się w tłuszczu , wcale tłusta nie jest . Metoda confitowania mięsa to stara tradycja , można w ten sposób przyrządzać wiele gatunków ze znakomitym efektem . Sos pomarańczowy to równie genialny element dania , podkreśla smak mięsa , cytrusowe nuty nadają daniu lekkości . To już nie tłusty ptak , to lekka aroma... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...